Огляд A4Tech 2Drumtek B20: бездротові навушники, які «беруть» хорошим звуком та зручною посадкою

17:57, 15.02.2023

Вперше на огляді Smartphone.ua бездротові навушники A4Tech  - модель 2Drumtek B20. Відверто скажу, що не очікував від них чогось особливого, але звучання виявилось кращим, ніж сподівався. Не розчарувала і посадка в вусі, не було проблем з підключенням та управлінням з сенсорних клавіш. Виходить, що 2Drumtek B20 ідеальні навушники з бюджетного сегменту?

Мій висновок та враження дізнаєтесь з огляду.  

Комплектація

Бездротова гарнітура A4Tech 2Drumtek B20 запакована в невелику білу картонну коробку. Через віконце бачимо бокс та навушники в ньому. На коробці інформація про «особливий» динамік та час автономної роботи.


Всередині коробки знайдете бокс, а також інструкцію українською та англійською мовами, а також коротенький кабель для підзарядки USB-A - USB-C. Амбушюри відсутні, бо конструкцією не передбачені. Але для поціновувачів у A4Tech є схожа модель 2Drumtek B25 в якій вони присутні. Причому прайс на B20 і B25 однаковий.

Дизайн і Корпус

Почну з боксу навушників 2Drumtek B20. Він овальної форми і виготовлений із матового пластику, причому відкидна кришка прозора. Це дуже раціональний підхід з боку виробника, адже користувачу не потрібно відкривати кейс, щоб перевірити наявність навушників в ньому. Випадки, коли особисто я швидко хапав кейс і біг по справах, а навушники залишались на роботі чи вдома, непоодинокі.   

До того ж, по світлодіодах на корпусі навушника можна зрозуміти, заряджаються пристрої в кейсі, чи вже готові до активного користування.


Габарити боксу: 63х52х24 мм, вага з навушниками 39 г.

Кришка боксу фіксується магнітом, відкривається досить легко, але сама по собі не змінює положення. При відкритому боксі навушники не випадають навіть якщо кейс перевернути та потрясти.

Місце під посадку навушника підписано літерами R та L. Діставати навушник легко, достатньо двох пальців.

На лицьовій стороні корпусу розмістили назву серії 2Drumtek, а на зворотній - назву бренду A4Tech.


Знизу роз’єм USB-C і світлодіодний індикатор.

Переходжу до дизайну навушників і відразу відзначу, що в моєму вусі вони сіли ідеально щільно. Навіть на пробіжці пристрій жодного разу не потрібно було поправляти. 5 годин безперервного користування не викликали дискомфорт. Зверніть увагу на направленість ніжки при «правильній» посадці – вона направлена не вниз, а в напрямку підборіддя, якщо власник стоїть рівно і дивиться перед собою.


Навушники виконані з матового пластику у форм-факторі вкладишів. Ніжка коротка, а от бочкоподібний відсік з динаміком виглядає масивним. Хоча на розміщенні в вусі це ніяким негативом не позначилось.


На передній частині навушника чорна сітка, за якою прихований динамік, на внутрішній стороні бочки – компенсаційний отвір.

Габарити навушника: 20 х 34 х 6 мм, вага 4 г.

На внутрішній стороні ніжки нанесений орієнтир R/L, а на зовнішній напис 2Drumtek. Над останнім розмістили світлодіодний індикатор. Під ним сенсорна клавіша.

Мікрофонів два – один між бочкою і ніжкою, а інший на кінці ніжки, поруч з контактами для підзарядки.

Підводячи підсумок по кейсу та навушникам зауважу, що матеріали обрані дуже практичні, збірка без нарікань, габарити та ергономіка кожного з елементів добре продумана. Перейматись за потрапляння поту чи капель дощу в навушник не варто, адже корпус стандартизовано по IPX4.

Підключення

Проблем з підключенням A4Tech 2Drumtek B20 у вас не виникне. Впевнений в цьому, бо спробував їх на парі смартфонові і ноутбуці. Відкриваємо бокс, запускаємо пошук нових пристроїв на смартфоні, обираємо гарнітуру зі списку.

Після цього, відкриваючи бокс і дістаючи один або пару навушників, з’єднання відбувається автоматично. Зауважте, що датчик розміщення в вусі відсутній, тож звук зі смартфону відразу буде передаватись на гарнітуру.

Проблем з підключенням за два тижні активного користування не виникло. Для зв'язку використовується Bluetooth 5.2, пристрій підтримує кодеки SBC і AAC. Декілька корисних цифр:

  • Частотна характеристика: 20 Гц-20 кГц
  • Чутливість навушників: 102 дБ при -10 дБ повної шкали
  • Чутливість мікрофона: -42 дБ при 1 кГц/Па

Управління

Звикати до управління навушниками довго не прийдеться. Інструкція достатньо деталізована, а виробник потурбувався, щоб користувач міг і треки перемикати, і гучність змінювати напряму з навушника.


Коротко про функції сенсорних клавіш:

  • Одинарне натискання зупиняє/продовжує відтворення музики, або приймає дзвінок (затримка клавіші на пару секунд – відхиляє/закінчує дзвінок).
  • Подвійний дотик правого навушника запускає наступний трек, а лівого - попередній.
  • Потрійне натискання викликає голосового помічника.
  • Тривале натискання на правому навушнику збільшує гучність, на лівому – зменшує.

Звучання

Почну цей розділ з того, що нагадаю - навушники не герметичні та пропускають зовнішні шуми. А отже, оцінюю звучання з урахуванням цього чинника. Буду об’єктивним, відчути себе на концерті улюбленого виконавця можна буде лише у порожній кімнаті без інших джерел звуку.

Сподобалось, що звук чистий і навіть баси прослуховуються добре. Власнику реально оцінити весь діапазон частот, що рідко зустрічається в бюджетному сегменті. За відтворення звуку відповідають 13-міліметрові динаміки. Використана фірмова гібридна діафрагма в структуру якої входить вуглецеве волокно і наноміцелій. Як на мене, то саме їм слід дякувати за хороший бас і наявність високих частот. В навушниках приємно слухати музику всіх жанрів, а особисто мені особливо сподобалось звучання рок та джаз композицій.

Рівень гучності достатній. Зазвичай, я виставляв його на рівні 60-70% від максимуму.
Якість мікрофону при роботі в режимі гарнітури без нарікань. Звук передається без розривів і затримок, тому гарнітура підійде і для перегляду фільмів, і для ігор. Дискомфортних затримок в динамічних ігрових сценах не помітив.

Акумулятор

Бездротові навушники, що оглядаються, разом із зарядним боксом гарантують 20 годин автономної роботи. 5 години – обмеження для кожного навушника при роботі разом або окремо. Чохол продовжує "життя" ще на 3 повних цикли заряду.

Повна зарядка навушників у боксі займає хвилин 70-75, а сам бокс заряджається за 1,5 години.

Що стосується автономності, то батареї в 40 мАг навушників гарантовано вистачає на 5 годин прослуховування музики на гучності до 50%. Кейс з акумулятором на 380 мАг забезпечує ще 15 годин роботи. Ці показники вірні,  перевірив. Це хороший результат, хоча і не максимальний навіть у бюджетному сегменті.

Навушники можна використовувати окремо, що дозволяє вдвічі збільшити час використання пристроєм.

Висновок

Виробник оцінив бездротові навушники-гарнітуру 2Drumtek B20 в $30. Вважаю, що у компанії справді вийшло зробити добротний продукт, який може сподобатися вимогливій до звучання та автономності аудиторії, яка обмежена в бюджеті і не хоче переплачувати за зайві функції, такі як шумопоглинання.

2Drumtek B20 на практиці показали, що гарно звучать, не мають проблем з мікрофоном, зібрані без нюансів і виглядають сучасно. Також порадувало інтуїтивно зрозуміле управління і відсутність проблем зі з'єднанням із смартфонами та ноутбуками.

Переваги:

  • Звучання з присутніми басами
  • Якість складання
  • Ергономіка посадки в вусі
  • Достатня автономність
  • Відсутність зайвих функцій


Недоліки:

  • За 2 тижні активного користування не виявив

 

 

 

Андрій Лазаускас
Роздрібна вартість, що рекомендується, – 1299 гривень
Продукт наданий прес-службою EDG GROUP

Источник: SmartPhone.ua

Обсуждение статьи

Фуфел :): Відверто скажу, що не очікував від них чогось особливого, але звучання виявилось кращим, ніж сподівався. Не розчарувала і посадка в вусі, не було проблем з підключенням та управлінням з сенсорних клавіш. Так можна про будь-які навушники сказать ;) фуфло
ответить20:01 19.02.2023

:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

купить телефон в Одесі, Україна