A4Tech PK-940HA: веб камера з автофокусом та можливістю запису у FullHD за $50

17:47, 19.05.2022

Час показав і довів нам, як важливо мати можливість завжди залишатися на зв'язку. Веб-камера з цього огляду дозволить організувати відео зустріч, співбесіду або провести стрім на популярних платформах. Також, при необхідності та відсутності професійної техніки, якість запису на камеру A4tech PK-940HA дозволяє використовувати її для запису відео блогів за умови наявності достатнього освітлення. Про всі можливості веб-камери розповідаю далі, а також показую приклад записаного на неї відео.


Комплектація

A4tech PK-940HA надежно упакована в жесткий прозрачный блистер и картонную коробку. На передней панели в полный размер видно изображение веб-камеры. С обратной стороны перечислили самые важные функции и технические характеристики.


Всередині лише камера та інструкція з експлуатації. В міру гнучкий кабель живлення з підключенням до пристроїв через USB вже з'єднаний із корпусом без можливості від'єднання.

Основні характеристики веб-камери A4tech PK-940HA

  • Запис відео з роздільною здатністю до FullHD (1080p) при 30 кадрах на секунду
  • Скляна лінза
  • Кут зйомки 75 градусів
  • Швидке автофокусування в діапазоні від 10 см від камери
  • Поворот корпусу на 360 градусів по горизонталі та 40 градусів по вертикалі
  • Мікрофон, спрямований перед камерою


Дизайн та Корпус

Веб-камера A4tech PK-940HA - це скоріше універсальний пристрій щодо дизайну, ніж суворий та простуватий офісний гаджет.

Чорній основі корпусу додали дзеркальну панель на лицьовій стороні, а також крапельне обведення. Воно створює ефект поглиблення і трохи нагадує решітку радіатора електричних автомобілів Mercedes останніх років випуску.

Більша частина корпусу - практичний матовий пластик.

Конструкція кріплення камери зроблена у формі гачка для зручної фіксації на відкритій кришці ноутбука або моніторі.


Щоб підсилити зчеплення у місці фіксації, а також не дряпати дисплеї та глянсові панелі ноутбука/монітора, під кріплення додали прогумовані вставки.

Зручно, що корпус камери можна повернути на кут 360 градусів по горизонталі і додатково відрегулювати по висоті в межах 40 градусів. Цього діапазону вистачає із запасом, щоб виставити потрібний кут для зйомки себе зблизька або захопити ширшу сцену.


У проміжних положеннях кріплення не бовтається, так що сама по собі камера точно не завалиться з місця, на яке ви її встановили. Нарікань на з’єднання панелей та елементів корпусу у мене немає.

Важливо та корисно знати! На кріпленні передбачено гвинтове кріплення 1/4" для встановлення камери на штатив.

Приклад запису відео

Ви можете переглянути перший ролик, який був записаний мною у освітленій денним світлом кімнаті без додаткового освітлення в максимальній роздільній здатності FullHD. У ролику я відходив від камери і підходив ближче, розмовляв на різній відстані до місця встановлення камери, показував різні предмети. Думаю, цього достатньо, щоб оцінити роботу автофокусу та якість передачі кольору. Мені результат сподобався. Як бачите автофокус працює точно, а під час переходу до «Професійного» режиму роботи стандартної для Windows програми Камера фокус можна міняти вручну і фіксувати на потрібній дистанції.

У другому ролику показав вулицю і значно більшу локацію. Результатом задоволений. По кольорах особливих претензій немає.


Відео зберігаються у форматі .MP4. Аудіо записується із частотою 48 кГц.

Насамкінець поділюся враженням від звуку, який пишеться на мікрофон веб-камери PK-940HA. В результаті отримуємо виключно моно формат, так що раджу для професійних цілей, наприклад, для стріму, все-таки купувати якісну звукозаписну техніку. А ось для відеодзвінків можливостей мікрофону на камері достатньо. Мікрофон хоч і спрямований на того, хто говорить, але навколишні шуми, якщо вони суттєві, трохи підхоплює.

Підключення

Упевнений, що проблем із підключенням веб-камери A4tech PK-940HA до зовнішніх пристроїв не виникне. Ставити додаткові драйвери потреби немає. Операційні системи Windows, Mac OS, Linux, Chrome OS і навіть Android, починаючи з 6 версії, самостійно підхоплюють камеру як USB Video Device Class (UVC).

Висновок

Наявність хорошої веб-камери не завжди є обов'язковою, якщо це не пов'язано з роботою. Але якщо у вас в ноутбуці дуже слабкий модуль, або у вас ПК з монітором і камери немає взагалі, тоді раджу придивитися до моделі A4tech PK-940HA.

Такий пристрій виявиться дуже корисним і у розмовах із близькими, і на ділових зустрічах для тих, хто працює віддалено.

Цінник на веб-камеру A4tech PK-940HA вважаю доступним і відповідним якості контенту. Додатковою перевагою вважаю зручності трансформації конструкції та наявність кріплення на штатив.

Переваги:

  • Хороша якість відео при достатньому освітленні
  • Коректна робота автофокусу у малодинамічних сценах
  • Зручне кріплення
  • Роз'єм для кріплення на штатив
  • Універсальність по відношенню до операційних систем

Недоліки:

  • З урахуванням цінника недоліків немає

 

 

 

 

Андрій Лазаускас
Роздрібна вартість – 1499 гривень
Продукт наданий прес-службою EDG GROUP


Источник: SmartPhone.ua

Обсуждение статьи

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

купить телефон в Одесі, Україна