Огляд Bloody ES7: дуже доступна комп'ютерна миша з підсвіткою і ігровим софтом

18:38, 25.07.2023

Оглядаю ігрову мишу з бюджетного сегменту Bloody ES7, яка отримала сенсор з максимальною роздільною здатністю 6000 CPI, три елемента підсвітки та можливість доналаштування через програму BloodyEsports. При цьому ціна на маніпулятор складає всього 699 грн. Можливо зекономили на корпусі? У огляді розберемось з цим питанням, покажу всі можливості миші та поділюсь своїм враженнями від Bloody ES7.    

Комплектація

Яскрава та інформативна коробка з комп’ютерною мишею Bloody ES7 від A4Tech відразу показує, що саме у вас в руках. Всередині лише маніпулятор та гарантійний талон.


Дизайн та Корпус

Те що Bloody ES7 ігрова миша можна визначити з першого погляду. Бо на звичайних маніпуляторах зазвичай відсутні наявні в нас графічні елементи на корпусі.

На цій миші вони виконані червоною та срібною фарбами в більшій мірі на поверхні клавіш. Як на мене, то їх забагато, але більш азартній молодій аудиторії геймерів графіка сподобалась. Одні сказали, що з нею миша виглядає більш молодіжно, а інші використали слово “не по старперськи”.

Додатково молодь звернула увагу на яскраву підсвітку, яку можна змінювати в межах RGB діапазону для трьох зон: колеса, логотипу і “вихлопу” - елементу в самому кінці корпусу, розміщеному там, де зазвичай у автомобіля знаходиться дифузор та отвори патрубків відводу відпрацьованих газів.   

Майже вся поверхня маніпулятора виконана з матового чорного пластику. За нього добре чіпляються пальці та долоня.

Глянсові лише пара клавіш під великий палець. Вони не дуже великі, але зручні. По замовчуванню ці кнопки виконують команди вперед/назад.

Конструкція миші зручна для середнього і великого розміру руки, а розширення в нижній частині корпусу додає комфорту мізинцю.

Пара основних клавіш з заявленим ресурсом у 10 млн. натискань мають вигин під пальці і без чіткого переходу стають частиною корпусу. Вони легко натискаються і швидко “відстрілюють” назад. Клік не дуже гучний.

Колесо прокручування велике, але не широке. Його заявлений ресурс 500 тис. обертань. При цьому колесо змогли розділити так, щоб розмістити всередині прозору полосу з підсвіткою. На обох краях колеса гумові протектори.

За колесом розташували три сріблясті кнопки невеликого розміру. Їх задача - без стороннього ПО змінювати режими роботи сенсора. Третя клавіша “М” відповідає за режим макросів.

Знизу миша виглядає просто. По центру острівець з віконцем для сенсора.

Ближче до початку на боках дві тефлонові ніжки, а між ними розріз, через який добре видно конструкцію колеса.

Знизу ще пара продовгуватих тефлонових ніжок, які на 4-х покривають не більше 20% площі нижньої панелі. Але на хорошому килимку зауважень до контролю над мишею не мав.

Підключення кабелю реалізовано на 1 см вище основи через прогумований місток, завдання якого захистити кабель від перегину. Довжина кабелю 1.8 м, обмотка з нейлону.

Габарити миші Bloody ES7 70х124х40 мм, вага 103 г. Збірка хороша.

Характеристики сенсора ігрової миші Bloody ES7 від A4Tech

  • Сенсор: PixArt Optical Engine
  • Роздільна здатність: 100-6000 CPI
  • Роздільна здатність за замовчуванням: 1000/1200/1600/2000/6000 CPI
  • Прискорення: 15 g
  • Швидкість відстеження: 45 ips
  • Частота опитування: 125-1000 Гц
  • Відгук клавіш: 1 мс


Досвід користування

Якщо коротко про ергономіку миші, то за два тижні постійного користування у мене до неї жодних зауважень не виникало. Рука звикла, ніякого дискомфорту після переходу з Bloody R90 Plus не відчув.

Поведінка сенсора стабільна, без лагів. Пограв, монтував відео на великому екрані і все це робив на максимальній роздільній здатності сенсора, бо звик до високих значень рівня 8000 CPI. Але врахуйте, що під мишкою завжди був килимок Bloody BP-50L. Дуже рекомендую останній за його приємне та якісне покриття, великі розміри 750х300 мм та прошиті краї.

Программа BloodyEsport

Bloody ES7 -  проста і недорога миша, але її крутезною перевагою над конкурентами в ціновому діапазоні до $20 виділяю наявність фірмового софта. З його допомогою можна:


  • Налаштовувати 7 ігрових профілів і перемикатись між ними кнопкою “М” прямо з миші. Зміна підсвітки лого та “вихлопу” сигналізує про зміну профілю.
  • Змінювати команди програмованих клавіш і писати макроси.
  • Налаштовувати роздільну здатність сенсора і змінювати його частоту опитування під кожен профіль.
  • Редагувати підсвітку, її яскравість, повністю вимикати підсвічування.


Висновок

Bloody ES7 хоч і недорога миша, але готова конкурувати з деякими моделями конкурентів, які оцінили в 1,5-2 рази більше.

В іграх на хорошому килимку сенсор відмінно відпрацьовує всі наявні 6000 CPI. Тож Bloody ES7 може не підійти лише в тому випадку, якщо вам мало вказаної цифри. Таке буває і за це треба доплачувати, але у асортименті виробника обов’язкова має бути такий маніпулятор, як той, що протестував у цьому огляді.

При ціні до $20 недорога ігрова мишка від Bloody виявилась дуже збалансованою, адже отримала зручний корус, яскраву підсвітку і навіть софт для доналаштування. Рекомендую Bloody ES7 тим покупцям, які хочуть за невисоку ціну отримати все вище перераховане, але при цьому розуміють обмеження у максимальній роздільній здатності, яке накладає сенсор.

Переваги:

  • Невисока ціна за хороший оптичний сенсор

  • Частота опитування до 1000 Гц

  • Три зони підсвічування

  • Матеріали корпусу

  • Симетричний дизайн

  • Кабель в обмотці

  • Програмне забезпечення


Недоліки:

  • Елементи графіки на верхній частині корпусу декому можуть здатися зайвими

 

 

Андрій Лазаускас
Роздрібна вартість, що рекомендується, – 699 гривень
Продукт наданий прес-службою EDG GROUP

Источник: SmartPhone.ua

Обсуждение статьи

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

купить телефон в Одесі, Україна