Огляд клавіатури Bloody S98: реально ігрова, яскрава, компактна і надійна

12:20, 30.09.2023

Механічна ігрова клавіатура Bloody S98 з перемикачами BLMS Red ні в чому не обмежує свого власника, хоч виробник і поставив собі за мету зробити її компактною без втрати окремого цифрового блоку. Налаштування підсвітки, 98 клавіш, регульовані ніжки і зручний кабель менеджмент, пам’ять для зберігання ігрових режимів – це більшість, але не всі особливості клавіатури. Враження від експлуатації, особливості перемикачів і деталі по варіантах підсвічування розповім далі у огляді.

Комплектація

Вже звик, що всі клавіатури Bloody пропонуються у червоно-чорних кольорах? Так от Bloody S98 навіть коробкою відрізняється від інших моделей виробника, бо має переважаючий білий колір. Технічні характеристики та фото пристрою на пакуванні присутні.


 

Всередині коробки знаходимо клавіатуру з прозорою кришкою, зрозумілий і інформативний посібник користувача, 12 додаткових червоних BLMS перемикачів, клавіші чорного та сірого кольору на заміну червоним, інструмент для зняття кейкапів та перемикачів, і кабель USB C – USB A для підключення до ПК або ноутбуку. Відмічу якісне прогумоване покриття кабелю, довжина якого 1,8 м, а також можливість його виводу з-під корпусу клавіатури на три сторони.


Дизайн і Корпус

Bloody S98 – компактна клавіатура з габаритами 385х138х41 мм. Нижче можете бачити її фото поруч з клавіатурою Bloody B810RC, яку можна вважати «класичним» форматом.

Зменшення габаритів моделі Bloody S98 відбулось шляхом розташування клавіш у дві секції. Основний лівий блок максимально наблизили до клавіш-цифр, причому місця між ними вистачило лише для індикаторів.

На стику секцій розмістили стрілки, а більшість того, що прибрали над ними, розмістили над цифровим блоком. Навіть для PrtScr там знайшлось місце. Щоправда, пару звичних клавіш натискаються в парі з кнопкою FN.

Форма корпусу клавіатури – прямокутник, що максимально компактно. Трішки заокруглені лише краї в місцях зустрічі торців. Відстань від клавіш до краю корпусу мінімальна.  
В дизайні виробник акцентував увагу на ігрових елементах, в чому особливо йому допоміг вибір кольору.

Основний колір корпусу – чорний, червоного додають лише 25 кейкапів у моделі S98 Sports Red. У моделі S98 Sports Lime ці клавіші жовті. Особисто я обрав би червоний, але і жовтий виглядає яскраво, якщо вдало підібрали килимок.

Завдяки грі кольорів клавіатура може виглядати яскраво, але власник може при бажанні все «затемнити» змінними кейкапами з комплектації.

24 зі згаданих червоних кейкапів зроблені з PBT (полібутилентерефталату). Це більш довговічний пластик, який потрібен «агресивним» ігроманам. Ці кейпаки виготовлені методом подвійного лиття, завдяки чому написи на кнопках стерти майже неможливо.

Звертаю увагу на форму клавіш. Зверху вони скошені зліва і праворуч аби поліпшити тактильний контакт.

На червоних та жовтих клавішах принт більший, а пробіл прикрасили логотипом і слоганом бренду Bloody.

Натискаючи на клавішу не почуєте дзвінкий клік, бо конструктивно передбачені силіконові накладки. А це значить, що граючи або набираючи тексти будете по мінімуму заважати оточуючим.

По столі клавіатура також «бити» не буде, бо тилова сторона опирається на чотири прогумовані ніжки. Відкидні ніжки для зручності можуть підіймати корпус трішки більше ніж на 1 см, а це змінює кут нахилу майже на 7 градусів.


 

Десь близько десяти клавіатур Bloody пройшли через мої руки і по якості збірки до них питання не виникали, до моделі S98 також претензій не маю.

Особливості Bloody S98 в цифрах:

  • Клавіші: 98 штук, 24 ігрових PBT кейкапів
  • Перемикачі: BLMS, відгук клавіш 1 мс, термін служби до 50 млн натискань
  • Підсвічування: RGB з можливістю налаштування (10 ефектів встановлені по замовчуванню)
  • Профілі: 7 в пам'яті клавіатури (зберігаються при підключенні до іншого ПК)


 

Можливості

Позиціювання клавіатури Bloody S98 без «фізичних» особливостей її перемикачів Bloody BLMS Red повністю не розкрити. В нашому випадку червоний колір реалізує потрібну геймеру швидку реакцію на натискання та однакову силу, необхідну для натискання клавіші, на всьому її шляху до кліку. Останній тут приглушений, як я вже згадував, завдяки силіконовим накладкам. По ресурсу натискань зазначена цифра у 50 млн., тож не впевнений, що зможете вичерпати його навіть за 3-5 років. Хіба що закуповуєте Bloody S98 для комп’ютерного клубу, який працюватиме 24/7.

Для довідки, підтримка функції Anti-Ghosting гарантує, що при одночасному натисканні буде розпізнано всі потрібні клавіші. Навіть якщо натиснути їх всі.

Підсвітка регулюється по яскравості і перемикається в режимах безпосередньо з клавіатури. 10 режимів запрограмовані по замовчуванню, знайти їх можна на комбінації «FN + 0-9». Більше можливостей і форматів підсвітки реалізується через фірмове ПО.

Яскравість підсвітки налаштовується комбінацією «FN + стрілка вверх/стрілка вниз». Нижче на скріншотах бачите деталі.


KeyDominator 3 – це єдина програма, яку потрібно встановити власнику. Вона знадобиться просунутим гравцям і для налаштування підсвітки, і для написання макросів. Без останніх ігрова клавіатура – це просто пристрій для набору тексту, за який мало хто буде платити більше ніж $20-$30.

Для роботи в KeyDominator доступні розділи:

  • Редагування профілів (1 стандартний і 6 ігрових)
  • Oscar Macro Editor II – дозволяє створити свій макрос та зберегти його.
  • Ultra Combo – розділ, який призначений для чітерів, адже тут можна запрограмувати комбінацію клавіш на одну кнопку, і помітно полегшити собі життя у іграх.
  • Налаштування підсвітки.

Висновок

Bloody S98 одночасно схожа і не схожа на інші в модельній лінійці виробника. Клавіатурі додали декілька функцій, пов’язаних зі зберіганням у пам’яті налаштованих власником ігрових режимів, та 10 ефектів підсвічування. Окремо можна створити свій варіант RGB підсвітки.
Уточню, що зберігання профілів дуже важливе для геймерів, яким потрібно використовувати клавіатуру не лише вдома, а з інших місць, але при цьому потрібно користуватися налаштованими макросами.

Також покупцю потрібно знати, що клавіатуру укомплектували механічними перемикачами Bloody BLMS Red, а «важливі» ігрові клавіші окрім всього виготовлені з посиленого PBT-пластику. Ресурс клавіш заявлено у 50 млн. натискань. В іграх і при наборі тексту Bloody S98 зарекомендувала себе відмінно. Власнику має сподобатись швидкість, плавність натискання і спрацьовування клавіш, а також їх надійність.

До всього вище зазначеного додам лише те, що Bloody S98 має скромні габарити, від’єднуваний кабель і 100% стильний ігровий дизайн.

Переваги:

  • Компактний корпус без втрати функціональності

  • Тиха

  • Ігрові клавіші з PBT задля підвищення їх довговічності

  • Перемикачі Bloody BLMS Red з ресурсом 50 млн. натискань

  • Підтримка 3-контактних і 5-контактних перемикачів

  • 3 варіанти виводу кабелю

  • 7 ігрових режимів в пам’яті

  • RGB підсвічування з широкими можливостями по кастомізації

  • Оновлене ПО KeyDominator 3


Недоліки:

  • Не виявлено

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Андрій Лазаускас
Роздрібна вартість, що рекомендується, – 2799 гривень
Продукт наданий прес-службою EDG GROUP

Источник: SmartPhone.ua

Обсуждение статьи

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

купить телефон в Одесі, Україна