Огляд Canyon WCS-305 - компактна розкладна бездротова зарядна станція 3 в 1

10:04, 03.10.2023

Найрізноманітніші зарядні станції побували у мене на огляді, але цього разу розповідаю про найкомпактнішу з бездротових, яка одночасно може заряджати три пристрої. Почну відразу з того, що Canyon WCS-305 - незамінний аксесуар для мандрівника і активного власника iPhone, який також має навушники і смарт-годинник бренду Apple. Але не гаджетами з Купертіно єдиними, адже конструкція WCS-305 дозволяє заряджати і інші пристрої з підтримкою Qi. Подробиці та враження дізнаєтесь далі.

Комплектація

Дизайнери та інженери Canyon не лише зробили зарядну станцію компактною, але й подбали, щоб її зручно було брати з собою.

Тому пристрій поклали в бокс, всередині якого кабель USB Type-C, інструкція і блок живлення на 18 Вт. Дорожній футляр має жорсткий каркас та покриття з практичного до зовнішніх впливів текстилю.

Все вище перераховане помістили в інформативну картонну коробку в кольорах бренду Canyon.


Дизайн та Корпус

Canyon WCS-305 - дуже компактна зарядна станція, адже в складеному положенні має габарити 90х75х24 мм. Вага 144 г. Якщо розкласти конструкцію отримаємо довжину 267 мм.

Пристрій доступний лише в одному кольорі - чорному, причому панелі зверху вкриті пластиком під карбон. Весь інший пластик так само практичний - матовий. Покриття поверхні в сегменті для підзарядки смартфона протиковзке.

Між трьома зарядними базами передбачені містки з прогумованою текстурою. На “хвостиках” також гума з магнітами всередині.

Останні потрібні, щоб тримати форму в положенні “Підставка”. Це коли з’єднуємо два хвостики і ставимо зарядну станцію на бік де мали б лежати навушники. Тобто в такій позиції можемо заряджати смартфон з чохлом або без з підтримкою MagSafe у горизонтальному положенні та годинник. Для останнього відкриваємо елемент магнітного кріплення вбік.


 

Вище описав найбільш складне положення, адже є ще два простіших. Перше - “гірка”, коли зарядка у складеному стані і зверху на неї можна покласти лише смартфон.

Друге - зарядка повністю розкладена і на ній можна розмістити три пристрої.

Варіант з підставкою зручний, адже в цьому положенні Canyon WCS-305 і заряджає смартфон, і дозволяє зручно переглядати відео на екрані.

Кольорова підсвітка передбачена лише на першому “смартфонному” сегменті. Це зроблено для зручності і легкості встановлення пристрою на зарядку у повній темряві. За необхідності на “навушниковому” сегменті є сенсорна клавіша, яка відключає підсвітку.

Коли базу ввімкнено і жоден пристрій не під’єднано, п'єдестал зарядки смартфона світитиметься зеленим. Під час заряджання пристрою індикатор ненав’язливо блимає синім.

Збірка у Canyon WCS-305 без нарікань, матеріали корпусу виглядають надійно, а про їх практичність вже згадував.

Швидкість зарядки

Для проведення тестів використовував комплектний зарядний пристрій на 18 Вт. Нагадаю, що блок живлення та кабель довжиною 120 см йдуть в комплекті.

Також протестував роботу Canyon WCS-305 в парі з павербанком, коли виникла необхідність підзарядитись на природі. Станція спрацювала очікувано коректно, єдина рекомендація - бажано мати павербанк, який видає мінімум 20 Вт.

Спочатку експеримент тільки зі смартфоном. У проведених тестах iPhone 14 Pro Max заряджався з 0% до 100% приблизно за 2 години 50 хвилин. Як бачите на фото нижче, смартфон можна заряджати в чохлі.

Окремо годинник Apple Watch Series 3 заряджався 1 годину 45 хвилин.

Щоб зарядити з 0 і до 100% одночасно три пристрої знадобиться до 3,5 годин часу. Тобто є сенс залишати їх на зарядці на всю ніч. Це безпечно, адже пристрій контролює процес заряджання, автоматично вибираючи правильний режим заряджання, а крім того гарантує захист:

  • OCP - від перевантаження по струму;
  • OVP - від перенапруги;
  • OTP - від перегріву;
  • FOD - виявлення сторонніх об'єктів.

Для повного розуміння швидкостей бездротової підзарядки варто знати, що сумарно станція видає 15 Вт. Перший “смартфонний” сегмент сумісний із MagSafe (забезпечує швидкість заряджання 15 Вт / 10 Вт / 7,5 Вт / 5 Вт), тому тут заряджаємо iPhone або останні моделі AirPods із зарядним кейсом з підтримкою MagSafe.

Другий сегмент призначений для підзарядки навушників і видає 3 Вт. Також серединку можна використовувати для будь-яких інших мобільних гаджетів, які підтримують стандарт Qi.

Третій сегмент для Apple Watch - 2,5 Вт. Його положення можна змінювати, а значить в деяких випадках годинник не потрібно знімати з браслета, якщо він надто жорсткий і не дозволяє пристрою прийняти горизонтальне положення.

Висновок

Як би ви не дивись на бездротові зарядки з точки зору повсякденної зручності, але  вони набагато практичніші ніж дротові. І по результатам огляду можете переконатись, що Canyon WCS-305 втричі практичніша за інші. А крім того ще й компактна, якісно зібрана і запакована в стильний розкладний корпус.

Навіть не буду сперечатись, що бездротові зарядки програють у швидкості саме під час наповнення зарядом сучасних смартфонів, але ж з ними достатньо одного руху, щоб почати процес. Просто кладете гаджет на станцію і зарядка вже пішла. Поруч кладете навушники і смарт-годинник, а значить ще мінус пару зайвих рухів з підключення дротів. Порахував приблизно - економія не менше 45 секунд на трьох гаджетах (якщо немає потреби шукати зарядку і кабель по офісу, готельному номеру, будинку або квартирі), а значить майже 3,5 години на рік можна використати на більш важливі справи. Непогано? Вважаю, що так!

Тож рекомендую звернути увагу на розкладну компактну бездротову зарядну станцію Canyon, адже вона не лише заряджає, а й економлять ваш час і зменшує список аксесуарів, які необхідно носити з собою для підзарядки всіх ваших мобільних гаджетів.

Переваги:

  • Стильний дизайн

  • Продумана складна конструкція

  • Бездротова зарядка на 3 пристрої

  • Зарядка-підставка

  • 1 кабель і 1 блок живлення замість 3х

  • Підсвітка одного блоку заряджання (зручно вночі)

  • Доступна ціна

  • Дорожній бокс і блок живлення у комплекті


Недоліки:

  • За два тижні тесту не знайдено

 

 

 

 

 

 

Андрій Лазаускас
Роздрібна вартість Canyon WCS-305 (CNS-WCS305B), що рекомендується, – 1899 грн
Зарядна станція на огляд надана представництвом бренду Canyon в Україні


Источник: SmartPhone.ua

Обсуждение статьи

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

купить телефон в Одесі, Україна