Огляд смарт-годинника Canyon Badian SW-68: метал в корпусі, захист IP68 і достатній набір функцій

14:57, 07.04.2023

Canyon - це бренд стильних та доступних аксесуарів і розумних гаджетів, включаючи смарт-годинники, які представлені на ринку України одним з найбільших асортиментів. Цікавим доповненням лінійки моделей унісекс стала модель Canyon Badian SW-68 з тонким корпусом в металі, трьома варіантами кольорів, а також достатнім для середньостатистичного користувача набором функцій, що включають пульсометр, замір кров’яного тиску та інші. Власними враженнями та подробицями по характеристикам моделі SW-68 ділюсь в огляді.

Придбати Canyon Badian SW-68 на Розетці

Дизайн і Корпус

Розумний годинник Canyon SW-68 отримав сучасний та елегантний дизайн із круглим дисплеєм, який підходить як для жінок, так і для чоловіків. На корпусі не передбачено жодної клавіші, екран активується або натисканням на нього, або відповідним рухом рукою.

Корпус тонкий – 10,9 мм, і легкий – 50,6 г, що робить його зручним на зап’ясті і дозволяє не знімати на ніч. Незважаючи на те, що це бюджетний розумний годинник, якість збірки висока, а в основі конструкції не пластик, а алюміній.

На стороні, що торкається руки, пластикова кришка з двома контактами під зарядку і трьома віконцями під датчики.

Зверху скло. За три тижні активної експлуатації на ньому не з’явилось жодної подряпини. Дисплей дуже акуратно вписаний в метал.

Ремінець виготовлений із силікону, легкий і зручний для тривалого використання. Ви можете використовувати будь-який 20-міліметровий ремінець, оскільки він знімний. Тобто власник може придбати додатковий металевий або шкіряний ремінь окремо.

В цілому за дизайн та збірку ставлю оцінку відмінно.


Захист від потрапляння вологи

Завдяки водонепроникності IP68 смарт-годинник Canyon SW-68 можна не знімати під час миття рук та в душі. Глибоко пірнати в ньому не раджу, але стандартизація IP68 гарантує, що корпус витримає до 30 хвилин на глибині до 1,5 м.

Але якщо все-таки і берете його з собою на море або в басейн, то рекомендую дотримуватися вказаних цифр по часу і глибіні, а також обов’язково промивати та витирати корпус після контакту з солоною водою.

Дисплей

У Canyon Badian SW-68 1,28-дюймовий TFT-екран із роздільною здатністю 240*240 пікселів. Рамка навколо дисплея не дуже велика, вона однакова по всьому периметру і разом з дисплеєм створює коло діаметром 44,9 мм. Якщо встановити циферблат с темною основою, то екран виглядає ще більшим.

Місця для відображення інформації на дисплеї достатньо. Різкість і яскравість кольорів дуже хороші, навіть коли ви зчитуєте інформацію на вулиці.

Що стосується циферблатів, у розумному годиннику Badian SW-68  передбачено 5 попередньо встановлених. Між ними легко перемикатися безпосередньо з годинника, затиснувши палець на пару секунд на головному екрані. Через мобільний застосунок Canyon Life можна отримати більше 80 циферблатів доступних для завантаження. Серед запропонованих присутні варіанти в різноманітних кольорових варіаціях, ретро, аналогові, цифрові. Доступна функція створення циферблатів з ваших власних фотографій як фону, або будь-яких зображень, які ви завантажите з мережі Інтернет.

Апаратна складова

Що стосується продуктивності, Canyon SW-68 використовує вбудований чіп (виробник не вказує який), якого достатньо для високої швидкості відгуку та швидшої обробки даних. Продуктивність підтримують 160 Кб оперативної пам’яті і 64 МБ постійної.

Розумний смарт-годинник Canyon Badian SW-68 в трьох кольорах корпусу вже на Розетці

Для збору даних по активності і здоров’ю годинник оснащений датчиком частоти серцевих скорочень і G-сенсором. Тому цей натільний гаджет контролює всі ваші рухи щомиті та націлений на те, щоб піклуватися про вас протягом дня.

Здоров’я та фітнес

Розумний годинник Canyon SW-68 оснащений мультиспортивними режимами (всього їх 22), включаючи ходьбу, біг, їзду на велосипеді, стрибки, настільний теніс, бадмінтон, теніс, альпінізм, баскетбол, футбол, танці, йогу.

Окрім спортивних функцій, ви можете:

  • відстежувати частоту серцевих скорочень у режимі реального часу, щоб перевірити, чи працює серце нормально чи ні;
  • стежити за сном, щоб мати інформацію по легкому сну, глибокому сну і часу пробудження
  • контролювати артеріальний тиск;
  • вимірювати рівень кисню в крові в режимі реального часу, щоб на очно бачити здатність серцево-судинної системи відповідати на виклики сучасного ковідно-залежного світу.

Незважаючи на те, що виміряні мною показники дуже наближені до сертифікованих медичних пристроїв, це не означає, що вимірювання, які надає смарт-годинник, є абсолютно точними. Це не медичний пристрій, але він дає змогу більше знати про здоров'я власника, його фізичний стан та можливості організму.

Додаток Canyon Life

Розумний годинник Canyon SW-68 підтримує з’єднання зі смартфонами та планшетами на Android/iOS через Bluetooth 5.0. Підключення здійснюється через програму Canyon Life.

Через додаток користувач може:

  • переглядати статистику своєї активності;
  • дані по сну;
  • запустити вимірювання пульсу та проаналізувати вже виміряні показники.

Дані можна переглядати за день, за тиждень, за місяць.

Додаткові налаштування включають:

  • встановлення цілей;
  • нагадування про активність і необхідність пити воду;
  • віддалене керування камерою;
  • налаштування часу активності дисплею та період спрацювання його активації від повороту зап’ястя;
  • налаштування будильників;
  • вибір та створення циферблатів;
  • жіночий календар (з’являться в основному меню додатка лише тоді, коли обрана стать - жіноча).

До смартфону підключити годинник не складе ніякої проблеми. Але раджу відразу увімкнути всі дозволи, які просить застосунок і тоді з синхронізацією даних проблем не виникне. Власник смартфона має погодитися на читання додатком сповіщень, наприклад контактної інформації, і погодитися на роботу програми у фоновому режимі в налаштуваннях.

Також відзначу, що в годиннику Canyon SW-68 відсутній GPS модуль. Дані по тренуванням не мають інформації про геолокацію. Запускати і зупиняти тренування можна лише з годинника. Статистика доступна в додатку відразу після його закінчення.

Без проблем в Canyon Life налаштовується і список додатків, які можуть надсилати на годинник свої сповіщення. Вибирати можна з WhatsApp, Twitter, Facebook, Instagram, SMS, Viber та інших. Користувач також може отримати доступ до сповіщень про дзвінки, якщо надасть відповідний дозвіл додатку.

Наостанок перерахую те чого не видно в додатку, але є в годиннику:

  • Вибір яскравості дисплея (5 ступенів).
  • Інформація про погоду.
  • Пара ігор.
  • Функція перемикання треків/відео, запущених на смартфоні.

Автономність

В годиннику Canyon SW-68 встановлено пристойний акумулятор з ємністю 190 мАг, який вважається хорошим у цій ціновій категорії. Його вистачає до 7 днів в режимі з регулярними тренуваннями та до 2-3 тижнів в режимі нормального використання.


Зарядка можлива лише через кабель з комплекту і займає по часу близько 2 годин.

Висновок

Розумний смарт-годинник Canyon Badian SW-68 - цікавий варіант натільного помічника для щоденного користування з декількох причин.

По-перше, в дизайні присутній метал, а сам корпус захищено по стандарту IP68, що дозволяє не знімати пристрій навіть в душі та в басейні.

По-друге, набір функцій набагато більший ніж просто крокомір, адже власник може поміряти тиск, пульс та рівень насичення крові киснем. І якщо до підрахунку кроків взагалі немає претензій, то медичні показники мають невелике відхилення від спеціалізованих пристроїв, тобто на їх дані можна орієнтуватись і вже далі діяти відповідно до ситуації. 

 

По-третє, мені сподобався дисплей і хороша автономність. Екран комфортний за розмірами, позитивно оцінюю і те, як з нього зчитується інформація на вулиці в сонячну погоду. Щодо батареї, то користування одним зарядом можна легко розтягнути до 20 днів, а значить в середньому будете заряджати годинник лише 2 рази на місяць.

Тож якщо підбираєте собі або на подарунок щось нове з сегменту смарт годинників з хорошим набором базових функцій, захищеним від вологи корпусом, змінними ремінцями і можливістю обрати один з трьох кольорів корпусу, то обов’язково зверніть увагу на Canyon Badian SW-68.

Переваги:

  • Міцний корпус з захистом від потрапляння вологи
  • Змінні ремінці шириною 20 мм
  • Хороший запас яскравості дисплея
  • Швидкість реакції екрана на торкання
  • Час автономної роботи
  • Достатній набір базових функцій
  • Три варіанти кольорів корпусу
  • Синхронізація даних з Google Fit


Недоліки:

  • За час тесту не виявлено

 

 

 

 

 

 

 

Орієнтовна вартість Canyon Badian SW-68 - 1799 грн ($49)
Смарт годинник на огляд надано представництвом компанії Canyon в Україні
Андрій Лазаускас

Источник: SmartPhone.ua

Обсуждение статьи

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

купить телефон в Одесі, Україна