Огляд портативної зарядної станції Canyon WS-202: інтеллектуальний чіп та бездротова зарядка до 10 Вт

01:51, 12.09.2022

Існує багато факторів, які впливають на вибір смартфону та бездротових навушників. Після ціни, характеристик камер, екрану та ємності акумулятора, деякі покупці почали звертати увагу і на наявність бездротової зарядки. По-перше, це зручно. По-друге, у багатьох така можливість вже доступна в салоні автомобіля, та й у місцях загального користування та відпочинку почали з’являтися подібні зарядні станції. Тож саме час придбати аксесуар собі додому або у офіс. Модель Canyon CNS-WCS202 з підтримкою технології бездротового заряджання Qi може стати правильним вибором. Чому так вважаю дізнаєтесь з огляду.


Основні технічні характеристики Canyon WS-202

  • Можливість одночасної підзарядки 2-х пристроїв.
  • 4 види захисту пристроїв під час зарядки.
  • Вихідна потужність 10 Вт / 7.5 Вт / 5 Вт.

Як на мене, то трьох вище зазначених характеристик достатньо для розуміння можливостей зарядної станції. Далі справа за дизайном, який вам або сподобається або ні. Але відразу попереджу, що при виборі бездротового зарядного пристрою варто звертати увагу на три наступні фактори:

  1. Який тип зарядного пристрою вам потрібен? Два найпоширеніші типи бездротових зарядних пристроїв, доступних зараз, — це горизонтальні «коврики» або підставки, або їх комбінації, як у випадку з пристроєм на цьому огляді. Горизонтальна станція може бути кращим варіантом для тумбочки, а підставка чудово підійде для робочого столу.
  2. Як швидко станція заряджає пристрої? Звичайній зарядній панелі з підтримкою Qi може знадобитись дуже багато часу, щоб повністю зарядити пристрій. Щоб отримати найшвидшу зарядку, однозначно краще використовувати зарядний пристрій, котрий видає хоча б 10 Вт. Відразу зазначу, що Canyon CNS-WCS202 стільки видає.
  3. Скільки пристроїв потрібно для бездротової зарядки одночасно? Смартфони – не єдині пристрої, які можна заряджати без проводів. Ви також можете покласти на станцію такі аксесуари, як бездротові навушники та розумні годинники. Замість того, щоб купувати кілька зарядних панелей, ви можете вибрати подвійні або більш універсальні зарядні станції, які дозволяють заряджати два або три пристрої одночасно. Пристрій на огляді для двох гаджетів, а раніше я вже тестував моделі Canyon для трьох і більше (Canyon WS-302, Canyon WS-501).

Дизайн і Корпус

Зарядна станція виконана з пластику в корпусі чорного кольору. Матеріал практичний, адже на ньому залишається мінімум відбитків пальців і не збирається пил. Загальне враження від дизайну позитивне, виглядає сучасно і актуально.

Габарити 180 x 86 x 111 мм, вага 185 г. Пристрій візуально поділено на дві функціональні частини.  

Перша – підставка під смартфон, яка розташована під кутом 65-70 градусів і покрита спереду дуже приємним на дотик матеріалом, який нагадує прогумовану тканину.

На підставці можна розмістити та заряджати смартфон в альбомному або портретному режимі. Аби уникнути сповзання смартфону передбачили невеликий гумовий обмежувач.

Друга – горизонтальна площина в основі станції, на якій візуально виділили місце для розміщення боксу для навушників.

До речі, це можуть бути не лише навушники, а і ще один смартфон або мобільний пристрій з підтримкою бездротової зарядки стандарту Qi.

На лицьовому торці передбачили пару блакитних світлодіодних індикаторів, які сповіщають вас, коли працює один з модулів зарядки.

На протилежному торці зарядної станції – роз’єм Type-C для подачі живлення на пристрій. Виробник рекомендує використовувати зарядку потужністю не менше 18 Вт, а ще краще на 24 Вт. Від себе порекомендую обрати ЗУ з напругою від 9 Вольт.

У нижній частині док-станції передбачили чотири гумові ніжки, щоб вона не ковзала по столу. Фіксація навіть на нерівних поверхнях достатня.

Збірка корпусу не викликає нарікань.  

Досвід користування

Налаштування пристрою неймовірно просте. По суті, просто потрібно підключити один кабель живлення та поставити Canyon CNS-WCS202 на стіл або тумбу.

Якщо ваш смартфон підтримує бездротову зарядку, він почне отримувати заряд просто помістивши його на підставку для заряджання. Пристрій підходить для смартфонів від iPhone 8 та більш нових продуктів Apple, а також для інших телефонів, що підтримують Qi.


Підставка складається з 2 котушок і віддає потужність 10 Вт. Це відносить станцію до початкового рівня. Можливо власникам Apple цього буде достатньо, але для сучасних флагманів Samsung, Xiaomi, Huawei, OPPO 10 Вт вже мало. Але зважте, що і прайс на станцію невисокий.

Зарядний блок, який я випробував на своїх навушниках, зі своєю задачею також справився. Одночасна зарядка 2 пристроїв доступна в форматі 10Вт + 5Вт. Тобто на смартфон може віддаватись максимум 10 Вт, але може і 5 Вт або 7.5 Вт, а на навушники – 5 Вт. Якщо покласти на зарядну станцію відразу два смартфони, то краще це робити в форматі – перед сном і на всю ніч.


Ефективна відстань заряджання не перевищує 7 мм, тож з телефону чохол можна не знімати. Ефективність заряджання смартфонів складає близько 70% при підключенні блоку живлення на 5 В і 75% при 9В. А значить швидкість заряду пристроїв буде не такою швидкою, якби ви заряджали їх по кабелю та в бездротовому форматі.

За весь час користування пристроєм у мене не виникло нарікань на його роботу та «якість» заряджання інших пристроїв. Смартфони не перегрівались, ситуацій, коли гаджет втрачав зв’язок зі станцією також. Важливо уточнити, що виробник обрав для Canyon CNS-WCS202 чіп «Blande», який називають «розумним» через можливість обирати оптимальну потужність зарядки. Також зазначається про підтримку захисту:

  • OCP –від перевантаження по струму;
  • OVP - від перенапруги;
  • OTP - від перегріву;
  • FOD – виявлення сторонніх об'єктів.

Комплектація

В трикутну коробку з картону до Canyon WS-202 користувачу поклали інструкцію та USB Type-C кабель довжиною 1,2 м. Довжина дуже комфортна для підключення навіть до віддаленої розетки.


Висновок

Прийти додому чи до офісу і просто покласти або поставити смартфон на підставку – звичайна справа. Але якщо при цьому почнеться автоматичне заряджання пристрою – корисність гаджету та придбаної до нього зарядної станції стане по зручності, як мінімум, на ступінь вище.

Неможливо переоцінити простоту бездротової зарядки Canyon CNS-WCS202, коли ти можеш підняти трубку, відповісти на дзвінок і покласти пристрій назад, а він без лишніх маніпуляцій з проводами продовжить набирати енергію в свою батарею.

Крім того, зарядна станція від Canyon - ідеальний аксесуар біля ліжка. Підставка робить так, що ваш смартфон може стати вашим нічним годинником, і при цьому у власника є можливість підзарядити додатковий пристрій.

Чи є щось, що мені не сподобалось? Мабуть лише відсутність блоку живлення у комплектації. Але ж ми його отримуємо разом зі смартфоном, та й не лише Canyon не кладе його до коробки – це звичайна справа для всіх виробників.

А от що точно сподобалось, так це відсутність перегріву у смартфонів, з якими я протестував бездротову зарядку, якісне складання та хороша підбірка матеріалів корпусу зарядної станції.

Переваги:

  • Інтелектуальний чіп, який підбирає оптимальну потужність зарядки
  • Підзарядка двох пристроїв одночасно
  • Захист пристроїв під час зарядки
  • Якісні матеріали корпусу
  • Підведення напруги до корпусу через Type-C роз’єм

Недоліки:

  • Відсутність блоку живлення в комплекті

 

 

 

Орієнтовна вартість Canyon CNS-WCS202 1299 грн ($35)
Зарядку станцію на огляд надано представництвом компанії Canyon в Україні
Сергій Науменко

Источник: SmartPhone.ua

Обсуждение статьи

Марина 77: Цікавий, але я к на мене, то дуже простуватий пристрій. Місце для смарт годинника все ж має бути. Хоча ця модель, як би і не тільки під гаджети від Аппл. По ціні оцінка - 3,5 з 5.
ответить03:22 24.09.2022

:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

купить телефон в Одесі, Україна