Огляд міні-клавіатури Cougar Puri Mini RGB: механічні перемикачі і багато підсвітки

21:07, 15.10.2023

Якщо взяти стандартну клавіатуру і залишити від неї лише 60% - по розмірах отримаємо Cougar Puri Mini RGB, а от по функціях модель з огляду у більшості випадків буде більш досконалою. Puri Mini  - це механічна клавіатура, яка в лінійці виробника займає окреме положення. В неї перемикачі Gateron, вбудована пам’ять на 3 профілі, RGB підсвітка. Більше подробиць і враження від користування цим пристроєм розповідаю в огляді.


Дизайн та Корпус

Cougar Puri Mini RGB – це компактна клавіатура з габаритами 295 х 121 х 38.4 мм і вагою 690 г. Навіть не дивлячись на компактні габарити - це не звичайна клавіатура в корпусі з суцільного пластику і кнопками зверху. Адже в Puri Mini RGB додатково є метал і напівпрозорий пластик, який можна примусити світитись.   


60% від розмірів стандартної клавіатури – небагато, але кожен сантиметр у пристрою на огляді  зайнятий раціонально.

Відразу ж скажу, що клавіші розміщені зручно для роботи не лише в режимі набору тексту. Деяким гравцям може не сподобатись розміщення стрілок, кнопки Del, Esc та пари інших, але можливості ПО дозволяють вирішити це питання.  

Здавалось б місця небагато, але пара стильних дизайнерських елементів, які виконують і певні конструктивні рішення, передбачені. Наприклад, чотири видимих гвинти на кожному з країв. Додатково вони дозволяють магнітами з пластикової кришки фіксувати її на корпусі.

Щодо низу, то тут чотири прогумовані ніжки та пара відкидних, які також не будуть ковзати по килимку або іншим слизьким поверхням. А елемент, який неможливо не помітити ні знизу, ні зверху – контурна підсвітка. Смуга підсвічування широка і яскрава. Щодо останнього, то яскравість можна регулювати прямо з клавіатури.


Панель під клавішами – алюмінієва. Текстура присутня, поверхня матова.

Кейкапи чорні, матові, виготовлені з PBT пластика. Він більш міцними та зносостійкий у порівнянні зі звичайним. Майже кожна з 61 клавіші, а саме 44, мають подвійну функцію. Вона активується через клавішу FN. Кнопки повнорозмірні, тож набір тексту комфортний і особливо звикати до роботи на клавіатурі не потрібно. Кожна кнопка має свою RGB підсвітку.


Верхня площина кейкапу має увігнуту від боків (правого та лівого) форму, а краї зверху однаково заокруглені з чотирьох сторін. Форма клавіш зручна і в іграх, і при наборі великих об’ємів тексту.

Кабель довжиною 1,8 м через порт USB-C підключається спереду.

Конструкція клавіатури Cougar Puri Mini передбачає два шари звукопоглинаючої піни. Вони зменшують шум і при натисканні власник відчуватиме їх ефективність. Завдяки їм клавіші тихо клікають і пом’якшується натискання. Кому цікаво, найбільш голосною клавішею тут є пробіл.

Корпус зібрано без видимих недоліків, на згинання потріскуванням та скрипом не реагує.


Перемикачі

Робочим елементом за яким в основному варто робити висновки ігрова клавіатура перед вами чи ні – перемикачі.

Клавіатура на огляді оснащена червоними механічними перемикачами Gateron з тихим і плавним ходом, від початку натискання і до моменту контакту з корпусом клавіатури.

Хід у клавіш невеликий, як уже відмічав, якщо набирати на них тексти довгий час, то пальці не втомлюються. Цьому сприяє змащення перемикача мастилом. Хід кнопки до спрацьовування – 2 мм, довжина ходу – 4 мм. Заявлений ресурс - 50 мільйонів натискань.


Комплектацією передбачено інструмент для зняття кейкапів.


Виробник реалізував в клавіатурі підтримку N-Key Rollover, кожна клавіша сканується окремо, тож не пропустите жодного натискання.

Місяць щоденного користування клавіатурою Cougar Puri Mini RGB переконали мене, що червоні перемикачі Gateron мені підходять, а компактні розміри клавіатури дозволяють її кидати в рюкзак до ноутбука і продовжувати набирати тексти новин та оглядів на Puri Mini, адже вона значно комфортніша за клавіатуру того ноута, що є в мене зараз.

RGB підсвітка


Cougar Puri Mini RGB – клавіатура з 14 вбудованими режимами підсвічування. Додатково можна обрати колір та яскравість.


Серед режимів виділю: дихання, веселка, блимання, радар, хвиля та інші. Максимальний рівень світіння дуже яскравий, всього передбачено 5 кроків його зміни.


Програма PIX

Клавіатура Puri Mini – це те що, купує власник фізично, а ПО PIX – це те, що дає виробник власнику безкоштовно, якщо той має бажання розширити базові функції. А саме:

  • програмування макросів,
  • перепризначення кнопок,
  • налаштування ігрових режимів і профілів,
  • керуванням RGB-підсвічуванням зі зручною візуалізацією роботи клавіатури.


До ПО запитань не маю, воно працює стабільно і його інтерфейс продуманий так, щоб користувач швидко знайшов і реалізував бажану зміну у роботі клавіатури. Профілі запрограмував, а потім через комбінацію клавіш FN + Q/W/E швидко їх змінюю.  

Висновки

Puri Mini від Cougar – це клавіатура, яка не лишає власника можливості набирати тексти, але дещо ускладнює роботу з цифрами, стрілками, функціональними клавішами. Ці недоліки усуває програмне забезпечення, але ж якщо обираєте аксесуар, який навіть візуально менший за повноцінні клавіатури, то від самого початку знаєте на що йдете. Тож тут буде без сюрпризів, адже всі нюанси перерахував у огляді.

Cougar Puri Mini укомплектована хорошими перемикачами, тиха в роботі, виглядає стильно, а до всього ще й може світитись дуже по-різному. Внаслідок своєї компактності аксесуар не займає багато місця на столі та в рюкзаку, якщо бажаєте брати її з собою і використовувати разом з ноутбуком.

Виробник підібрав для пристрою якісні матеріали, не менш надійно все зібрав і додав просунуте ПО. Тому ця механічна клавіатура вийшла оригінальною зовні, цікавою в плані розміщення клавіш та яскравою, якщо увімкнете підсвітку. Рекомендую спробувати.

Переваги:

  • Зручна для набору тексту

  • Компактна – менше місця на столі і зручно для транспортування

  • Кейс на магнітах у комплекті

  • Механічні перемикачі

  • Якісна підсвітка з вибором режимів та яскравості

  • ПО PIX з великими можливостями по налаштуванню

  • Можливість зберігати 3 профілі у пам’яті


Недоліки:

  • На звикання до розміщення клавіш, що вмикаються через FN потрібен деякий час

 

 

 

 

Андрій Лазаускас
Роздрібна вартість, що рекомендується, – 3499 гривень
Продукт наданий прес-службою EDG GROUP


Источник: SmartPhone.ua

Обсуждение статьи

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

купить телефон в Одесі, Україна