Огляд Cougar Airblader Tournament: легка ігрова миша з сенсором до 20000 DPI

05:35, 04.07.2023

Сьогодні пограємо? Так, разом з мишею Cougar Airblader Tournament, якісним продовження серії Airblader, оновленим оптичним сенсором на 20000 DPI і частотою опитування 2000 Гц. Про дизайн, ергономіку та мої враження від миші вартістю $55 дізнаєтесь з огляду.

Комплектація

До дизайну упаковки виробник підійшов традиційно: багато яскравих кольорів, включаючи фірмовий помаранчевий, що зі смаком поєднуються між собою, ілюстрація маніпулятора плюс важлива інформація, що стосується особливостей і можливостей миші.

Щодо комплекту поставки, в цьому плані все традиційно: маніпулятор, інструкція з ключовими параметрами, а також додаткові наклейки під пальці. Куди їх клеїти – покажу пізніше.


Дизайн і Корпус

Cougar Airblader Tournament – легка, але не мініатюрна миша. Вона точно підходить для руки невеликого і середнього розміру, і навіть трішки більше.


Ігрова миша доступна у двох кольорах: білому та чорному. В корпусі першого варіанту використали білий і трішки чорного кольору, логотип нанесено сріблом.

Кабель довжиною 1,8 м в помаранчевій обмотці з тканини у обох варіантів, він дуже гнучкий. На виході з миші і на вході в USB передбачений жорсткий решітчастий місток, який нівелює перегин кабелю і швидкий вихід його з ладу.

Біла мишка цікава, але чорна по-своєму оригінальна і має відмінність у пластику. Він не просто чорний, він напівпрозорий. Під ним просвічується «хребет» пристрою. За таке рішення виробнику додатковий «+».

На чорній мишці елемент з написом AIR вже не чорний, а червоно-помаранчевий. Це додає агресії.

В колесі також є трішки помаранчевого. Колесо прогумоване, палець за нього чіпляється ще й завдяки рельєфному протектору. Натискається колесо з невеликим зусиллям, звук при цьому тихий, при прокручуванні відчувається перехід між положеннями. Всередині цього елементу енкодер прокручування ігрового класу.

До кожної миші додаються прогумовані наклейки для кращого утримання, якщо руки спітніють. Як бачите по фото нижче, я не клеїв, адже для мене щеплення було достатнім і без них.

Миша надзвичайно легка – вага всього 62 грами. Такий показник досягається ефективним використанням корисних об’ємів в передній частині корпусу. Долоня впирається в панель під якою пусто, але матеріали не з тонкого пластику, тож корпус не прогинається. Збірка дуже хороша.

Габарити: 117 x 62.8 x 37.8 мм.

Візуально Cougar Airblader Tournament приваблює не лише динамічною формою, контрастними матеріалами, але і своєю несхожістю на більшість конкурентів.

Миша симетрична, основні кнопки чималого розміру і середнім по гучності кліком. Технологія Cougar BOUNCE-ON, яка реалізується металевою пружиною у конструкції, усуває небажаний люфт між кнопкою та перемикачем.

Бічні кнопки звучать по-іншому, розміщені зручно, випадково великим пальцем натискатись не повинні. Хоча як на мене, через те що великий палець у мене не дуже довгий, бажано було б відтягнути додаткові клавіші трішки назад. Але певний дискомфорт був лише спочатку, через три дні користування вже й не згадував по цей нюанс.

Нижня поверхня Cougar Airblader Tournament відсотків на 30% вкрита тефлоновими ніжками. Їх п’ять. Ковзання тефлону навіть без килимка хороше, але з останнім буде комфортніше.
Ще один корисний елемент нижньої панелі – перемикач DPI, який по колу змінює п’ять обраних виробником значень. Їх можна змінити через програму COUGAR PIX, про яку розповім далі.

Сенсор

  • Оптичний PixArt PMW3399
  • Роздільна здатність: 20000 DPI
  • Частота опитування: 2000 Гц
  • Максимальна швидкість відстеження: 650 IPS
  • Максимальне прискорення: 50 g



Можливості

Cougar Airblader Tournament використовував за призначенням два тижні. Мій висновок - ігрова миша швидка і точна. DPI і частоти опитування достатньо для інтенсивних завдань та швидких ігор.

 

Нагадаю, що за потреби DPI можна змінити на льоту кнопкою на корпусі. Зафіксувати потрібні значення дозволяє фірмовий софт.

Випробував Airblader Tournament в CS:GO та інших активних іграх, дав друзям протестувати, детально ознайомився з відгуками на прайс-агрегаторах. Результат наступний: мені маніпулятор підійшов і не розчарував, хоча моя основна миша навіть дорожча за ту, що на огляді. Друзі також залишились «під» позитивним враженням від миші, а з боку тих, хто вже став власником Airblader Tournament, об’єктивна критика відсутня.


Програма

Фірмове ПО Cougar PIX дозволяє:

  • Створювати і імпортувати профілі - по замовчуванню профіль називається Cougar.
  • Програмувати кнопки.
  • Створювати макроси.
  • Призначати профілі іграм.


Інтерфейс у Cougar PIX простий та актуальний по частині дизайну. Розібратись у ньому не складно, передбачені інструкції для базових задач: створення профілів, налаштування кнопок, макросів та інше.

Висновки

Мої висновки по миші Cougar Airblader Tournament однозначні – ідеальний маніпулятор для тих, хто тримає мишу в руках більше ніж по 8 годин на день. Перевірив на собі і в режимі ігор, і на робочих програмах, пов’язаних з редагуванням контенту.

В першу чергу Airblader Tournament має зацікавити гравців, які полюбляють шутери, MMO, а можливо навіть і стратегії, де карта велика, а об’єкти дрібні і завжди важливо не промахуватись по іконкам і локаціям на ігровому полі. Швидке переміщення – це козир оптичного сенсору, а в парі з хорошим килимком, ще й гарантія точних рухів.

По ціні Cougar Airblader Tournament не можу віднести до преміальних моделей маніпуляторів, але якість збірки та можливості сенсора прямують у цьому напрямку. Багато хто обов’язково позитивно оцінить додаткове ПО для більш точного налаштування сенсора та програмування миші.

Cougar Airblader Tournament здається безпрограшним варіантом, адже прайс всього $55. Миша на на огляді призначена для покупців, вибагливих до зовнішності та апаратної складової, але з орієнтацією на простоту використання. Зазвичай вони купляють маніпулятор, один раз налаштовують сенсор і допоки не скінчиться ресурс у клавіш знищують супротивників в іграх. А кому цікаво, у Cougar Airblader Tournament ресурс кнопок заявлено на рівні 80 млн. натискань – це дуже багато.

Переваги:

  • Легка і зручна миша – можна грати довго і з комфортом

  • Якість збірки і матеріали

  • Стабільна робота сенсору

  • Висока максимальна частота і DPI

  • Гнучкий кабель

  • Додаткове ПО

  • Хороша ціна для своїх можливостей


Недоліки:

  • Не знайшов

 

 

 

 

 

 

 

Андрій Лазаускас
Роздрібна вартість Cougar Airblader Tournament – 1999 гривень
Продукт для огляду наданий прес-службою EDG GROUP


Источник: SmartPhone.ua

Обсуждение статьи

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

купить телефон в Одесі, Україна