Огляд Cougar DEIMUS 120: стіл в ігровому стилі з RGB підсвіткою та USB хабом

10:59, 20.04.2023

Компанія Cougar дуже любить своїх клієнтів і розуміє, що ігроману важливі деталі та атмосфера. Тому окрім корпусів, гарнітур та ще десятка найменувань з комп’ютерних аксесуарів бренд пропонує ігрові столи. У мене на огляді один з найпростіших - Cougar DEIMUS 120, а для тих кому потрібні моделі побільше та зі стільницею, яка може змінювати висоту – шукайте серію Royal та E-DEIMUS. Подробиці про модель DEIMUS 120 та мої враження від користування нею дізнаєтесь далі.

Комплектація

Власник Cougar DEIMUS 120 отримує його у розібраному вигляді. Коробка чималих розмірів, вага 28 кг. Всередині два прошарки пінопласту: під верхнім усі деталі, під наступним стільниця.

Серед деталей столу користувач отримує інструкцію, набір кріплення та ключі-шестигранники (один з хрестовою викруткою), а також кабель підключення RGB підсвітки до живлення та управління на блоці з USB хабом.

По часу збірка зайняла в мене приблизно 20 хвилин у неспішному ритмі. Далі більш детально опишу процес.

Збірка

Стіл має відносно просту конструкцію і зібрати його одному не складе труднощів. Головне йти по етапам, які містить інструкція.

Почав збірку знизу-вгору, основні етапи кріплення спочатку йдуть під стільницею. Вже в самому кінці у звичному положенні стола встановив підсвічування і хаб.

Спершу кріпимо до стільниці поздовжній каркас.

Ніжки металеві – з них ми складаємо Т-подібну конструкцію. Метал завтовшки близько 2,5-3 мм. Якість зварювання хороша, шви виглядають надійно, більшість з них у прихованих місцях, які не кидаються в око. Метал добре пофарбований матовою чорною фарбою.

Повертаюсь до ніг. В кожну вкручено пару прогумованих ніжок. Якщо закручувати їх не повністю, стіл можна зробити вище. Також вони потрібні, щоб вирівняти його по висоті.

Конструкція на практиці виходить досить жорсткою. Все через невелику ширини столу - 120 см. Стільниця виконана єдиною деталлю з МДФ товщиною 18 мм.

Глибина столу 605 мм, точна ширина – 1220 мм. 2 см додають елементи підсвічування.
Стільниця має стійке до стирання матове покриття. На ньому можна залишити відбитки пальців, але вологою ганчіркою забруднення витирається швидко.

Ще пара важливих нюансів по стільниці. На задній частині передбачено округлий виріз для спрощення кабель менеджменту. З переду стільниця скошена для зручності рук.

З правої сторони, недалеко від задньої кромки, передбачено посадкове місце під хаб із роз'ємами. Кріпимо підсвітку, потім хаб, підключаємо і ставимо на стіл свою збірку.

Блоки з підсвічуванням запаковані в корпус з пластику, на боках логотип Cougar. По великому рахунку більше відміток виробника на столі непередбачено. Звертаю увагу, що довжина кабелів у лівого та правого блоку підсвітки різна, тож їх не переплутаєте.

Блок із роз'ємами вставляється без застосування сили, він лише трішки виступає над поверхнею. Його надійно фіксують два саморізи та пластикові направляючі. Блок виводить на стільницю клавішу зміни сценаріїв підсвічування, два USB 3.0 та один USB Type-C.

Хаб поставили – стіл зібрано, залишилось лише подати живлення щоб його засвітити.
Як висновок по частині, яка не містить електроніки, відзначаю, що якість всіх елементів збірки питань не викликає, конструкція добре підігнана.

Підключення

Процес під'єднання столу – це всього лиш необхідність підключення 3х USB-A і одного USB Type-C кабелів. Для живлення підсвітки достатньо всього лиш одного USB-A – крайнього зліва.

Я поставив свій системний блок по праву руку на столі, але планую перенести його ліворуч на підвісну полицю в рівень висоти столу. Багато хто скаже, що системний блок логічніше буде поставити під стіл або поруч з ним. Сперечатись не буду, довжини кабелів буде вистачати для обох локацій.

RGB підсвічування

Підсвічування у Cougar DEIMUS 120 яскраве, доступно 14 різних режимів. При вимкненому світлі стіл може забезпечити мінімально необхідний і комфортний для очей рівень яскравості.
Режими підсвічування перемикаються з клавіші на столі. Сюжети включають режим плавного перетікання кольорів, «дихання», статичні варіанти.

Підсвічування розташоване з боків, воно не б'є в очі, коли працюєш на моніторі, що розташований на рівні очей.

Реальна експлуатація

DEIMUS 120 – не варіант, мабуть, лише дуже консервативного дизайну приміщення. В сучасний інтер’єр він точно зможе вписатися, бо зовні лаконічний і водночас може стати яскравим, якщо увімкнути підсвітку.

Висота стільниці не регулюється і становить універсальні 77 см, з моїм кріслом Cougar Outrider S Black виходить дуже зручно.

Глибини стільниці в 60,5 см може не вистачити лише для дуже габаритних чоловіків та жінок. Якщо не ставити системник на стіл, то на стільниці знайдеться місце і для акустики, і для улюблених дрібниць.

Покриття стільниці стійке до пошкоджень і стирання, два місяці використання, іноді навіть без килимка, не завдали поверхні ніякої шкоди. Чому без килимка? Оптичний сенсор миші потоваришував з покриттям напряму і сенсор відпрацьовує відмінно навіть без нього.

Порти USB 3.0 в хабі використовував для підключення накопичувачів і зарядки аксесуарів. Розташування блоку зручне.

Висновок

Cougar DEIMUS 120 – можна було б назвати просто столом, який доповнили RGB підсвічуванням, але це не зовсім так. По-перше, варіантів підсвітки багато. По-друге, власних отримує зручний USB хаб під правою рукою. По-третє, компактний системний блок поміститься навіть на столі, як у моєму випадку, але ідеальним варіантом буде його розміщення під столом, або поруч з ним.

Рекомендую стіл Cougar DEIMUS 120, особливо коли обираєте щось невелике по габаритам та мобільне. Але чи можна сказати так про стіл вагою під 30 кг, який витримує навантаження під 80 кг?!

Переваги:

  • Стриманий дизайн з ігровими компонентами
  • Лоток для кабелів
  • Стільниця з міцним покриттям
  • RGB-підсвічування
  • USB-хаб з роз’ємами USB-A та USB-C


Недоліки:

  • Хотілось б більшу ширину, але у Cougar для цих цілей є інші моделі столів

 

 

 

 

Андрій Лазаускас
Роздрібна вартість Cougar DEIMUS 120, що рекомендується, – 9999 гривень
Продукт для огляду наданий прес-службою EDG GROUP


Источник: SmartPhone.ua

Обсуждение статьи

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

купить телефон в Одесі, Україна