Огляд корпусу Cougar MG140 AIR RGB: Mini Tower з трьома ARGB вентиляторами в комплекті

10:11, 17.07.2022

Незважаючи на те, що корпус Cougar MG140 AIR RGB є Mini Tower для плат Mini ITX/Micro ATX, він пропонує майже ті ж функції, що і більші корпуси, включаючи три вентилятори зі змінним підсвічуванням, повноцінним контролером і традиційним компонуванням, яке не виключає встановлення рідинного охолодження. Докладніше про можливості та враження від корпусу дізнаєтеся з огляду.

Комплектація

Корпус поставляється в коробці із зображенням каркасу та таблицею характеристик. При транспортуванні він утримується двома пінопластовими вставками.


Всередині корпусу розмістили пакет із гвинтами чорного кольору, кількома стяжками та інструкцією зі збирання.


Дизайн та Корпус

В основі конструкції Cougar MG140 AIR RGB метал. З пластику тільки передня знімна декоративна панель та пара ніжок.

Візуальної складності дизайну задає лицьовий торець. Панель знімається з невеликим зусиллям і приховує за собою пиловловлюючу сітку і 2 вентилятори. Базово це два 120 мм устрою, але місця вистачає і для двох 140 мм.

Покупець отримує два етапи фільтрації повітря, тому що сітка передбачена і за фігурними вирізами з’ємної панелі.

Скляна прозора панель має невелику чорну рамку, тому ви зможете чітко бачити свої комплектуючі в зібраній системі.

Брендінг практично непомітний. Cougar дуже скромно прописали на передній ніжці білим по білому. Забажаєте прикрасити корпус – проблемою не буде. На вентиляторах, звичайно ж, є логотипи бренду.

На протилежному боці від скла – суцільна металева панель.

Позаду відсік для блоку живлення та набір отворів для гвинтів, розміщених так, щоб вентилятор був направлений вниз. БЖ встановлюється при знятій бічній панелі. Під ним невеликі, але корисні подушечки із піноматеріалу.

На одному рівні з БЖ – лоток для 3,5 дюймового диска.

Над місцем під БЖ за суцільною непрозорою панеллю – 2 місця для встановлення 2.5 дюймових дисків.

Знявши скляну панель товщиною 4 мм потрапляємо в основний відсік. Зліва зверху – третій 120-мм вентилятор ARGB. Він налаштований на виштовхування повітря.

Прямо за курсом місце встановлення материнської плати. Праворуч пара "лицьових" вентиляторів.

Зверху, як уже згадував, знаходиться магнітна сітки, під якою знаходяться монтажні отвори для двох 120- або 140-мм вентиляторів. Як варіант, сюди можна встановити радіатор до 280 мм. Через довгасту форму монтажних отворів встановлення такого блоку тут не повинно заважати материнській платі.


Біля краю верхньої панелі зібрали порти та клавіші. Серед них два USB 3.0, USB 2.0 і звичайні аудіороз'єми, два діоди-індикатори, а також кнопка управління підсвічуванням, що працює від внутрішнього контролера ARGB, та клавіша живлення. Як на мене, USB 2.0 можна було б і відмовитися, замінивши його на USB Type-C.

На нижній частині корпусу невеликий пиловий фільтр із металевої сітки для відсіку блока живлення. Ближче до передньої частини корпусу можете побачити систему кріплення корзини для жорстких дисків, яку можна трохи посунути назад або повністю зняти.

Щоб отримати доступ до внутрішньої частини, просто викручуємо по два гвинти на кожній панелі. Внутрішнє компонування традиційне для баштового корпусу такого розміру. Всі дроти всередині корпусу Cougar MG140 AIR RGB мають чорне забарвлення, хоча колір корпусу міг припускати їх білий колір.

Збірка дуже хороша.

Габарити корпусу: 205 x 410 x 420 мм.

Збірка робочої системи

Встановлення материнської плати та графічного процесора проводиться традиційними способами. Максимальна довжина відеокарти – 350 мм, висока кулера процесора – 160 мм, довжина блоку живлення – 160 мм.

Встановлення БЖ – простий процес. Просто вставте його під металевий кожух та закріпіть чотирма гвинтами. Місця для мого DeepCool тут достатньо.

Уточню, що 2.5 дюймових відсіків – 4+2, причому 2 лотки для SSD йдуть у комплекті. Два із зазначених місця отримуємо у тому випадку, якщо не користуємося дисками на 3.5 дюйми.

Тестова збірка

  • Процесор: AMD Ryzen 5 5600G 3.9GHz/16MB (100-100000252BOX) sAM4 BOX
  • Материнська плата: ASUS TUF GAMING X570-PLUS
  • Оперативна пам’ять: IRDM PRO DDR4 DEEP BLACK 2*8 ГБ 3600 МГц
  • Постійна пам’ять: GOODRAM SSD CX400 GEN.2 SATA III 2,5 512 ГБ
  • Охолодження: PCCOOLER GI-X2 TDP 105 Вт, висота 148 мм
  • Блок живлення: DeepCool PM800D 800 Вт

Позаду достатньо гачків для кріплення стяжок, тому, проявивши трохи творчості та терпіння, можна успішно уникнути безладу з кабелями.

Після включення спалахують три встановлені вентилятори. Індикатор живлення зверху також повідомляє, що ваша система запущена та працює справно.

Оскільки у верхній частині корпусу є клавіша перемикання підсвічування, можна швидко та зручно перемикатися між звичайним набором кольорів, а також кількома привабливими анімаціями.

Під час підготовки тесту вимірював температуру всередині корпусу. Використовувалися штатні налаштування вентиляторів. Виходу показників за межі «розумних» не спостерігав.

Висновки

Cougar MG140 AIR RGB – цікавий корпус, який добре виглядає зовні та продуманий всередині. Погоджуся, що дизайн не для кожного та й колір не всім підійде. Але у Cougar є й чорний варіант.

Однозначний плюс – три вентилятори ARGB на 120 мм вже в комплекті, а також контролер ARGB, до якого можна підключити додаткові елементи. Готову збірку можна зробити дуже яскравою.

З точки зору ціни, модель MG140 AIR RGB не злякає і не здивує. На мою думку, за $100 покупець отримує достатньо: якість складання, прозору панель із загартованого скла та вентилятори з підсвічуванням, за які не потрібно доплачувати.

Переваги:

  • Компактний розмір корпусу
  • Стійка конструкція з металу та пластику
  • Три вентилятори з підсвічуванням + контролер
  • Клавіша на передній панелі для перемикання варіантів підсвічування
  • Достатньо місця для кабель-менеджменту
  • Достатньо місця для великих відеокарт
  • Пилові фільтри для блоку живлення, спереду та на верхній частині корпусу

Недоліки:

  • Хотілося б бачити Type-C порт на передній панелі корпусу

 

 

 

 

 

 

 

Андрій Лазаускас
Роздрібна вартість
– 3199 гривень
Корпус наданий прес-службою EDG GROUP


Источник: SmartPhone.ua

Обсуждение статьи

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

купить телефон в Одесі, Україна