Огляд зарядної станції EcoFlow DELTA Pro – за крок до повної енергонезалежності!

10:14, 11.05.2023

Днями ми розглянули можливості компактної та досить доступної за ціною зарядної станції EcoFlow RIVER Max, здатній задовольнити більшість потреб користувачів у живленні електричних приладів при повній, або частковій відсутності світла. Тепер поговоримо про найпотужніше на цей час рішення виробника – станцію DELTA Pro. Її 3,6 кВт·год (або ж 4,5 в режимі X-Boost) достатньо, навіть для найбільш силових пристроїв в будинку. Однак тільки згаданим цікавість до виробу не обмежується.

Комплектація

Але традиційно про все по черзі. Спочатку за комплект поставки. Він досить схожий на відповідний «арсенал» EcoFlow RIVER Max, хоча й без своєї відмінності також не обійшлося. Отже, всередині, крім, звісно ж, зарядної станції EcoFlow DELTA Pro, користувача чекає наступне:

  • кабель зарядки від електричної мережі;
  • кабель зарядки від автомобільного прикурювача;
  • кабель DC5521 - DC5525;
  • кришки ручок;
  • документація.  

Тут варте уваги наступне. Кришки ручок. Оглядаючи виріб вперше, не дуже розумієш за їх доцільність, і тільки пристрій в руках розставляє, як кажуть, всі крапки над «і». Вага в 45 кг помітна, напевне, для будь-кого. Так, EcoFlow DELTA Pro має альтернативу для транспортування станції у вигляді телескопічної ручки та коліщаток. Але як бути при завантаженні станції в багажник авто? І ось тут кришки на ручки точно зайвими не будуть. Хто б що не говорив, а комфорту взагалі забагато не буває.

Ключові технічні характеристики EcoFlow DELTA Pro

  • Вихід змінного струму – 4 розетки, 230 В/16 А, загальна потужність 3600 Вт·год;
  • Максимальна потужність пристроїв, що підтримується X-Boost – 4500 Вт·год;
  • Вихід USB-A – 2 порти, 5 В, 2.4 А, 12 Вт макс. на порт;
  • Швидке заряджання USB-A - 2 порти, 5 В, 2.4 А/9 В, 2 А/12 В, 1.5 А, 18 Вт макс. порт;
  • Вихід USB-C – 2 порти, 5/9/12/15/20 В, 5 А, 100 Вт макс. на порт;
  • Вихідна потужність автомобільної зарядки – 12.6 В, 10 А, 126 Вт макс;
  • Вихід DC5521 – 2 порти, 12.6 В, 3 А, 38 Вт макс. на порт;
  • Порт Андерсона – 12.6 В, 30 А;
  • Вхід для заряджання змінного струму – 2900 Вт макс, 230 В~12,5 А;
  • Вхід для сонячної зарядки – 1600 Вт макс, 11-150 В, 15 А;
  • Підтримка акумулятора 12/24 В, 8 А;
  • Цикл життя – 6500 циклів до 50% потужності, 3500 циклів до 80% потужності;
  • Підключення - Wi-Fi, Bluetooth, дротове.

Дизайн, використані в корпусі матеріали та мої враження щодо якості збірки

«Поїхали» далі. Перше враження відносно зовнішності EcoFlow DELTA Pro – станція велика, потужна, але при всьому цьому з досить брутальним форматом збірки. Так, вона може, умовно кажучи, «балансувати» між стаціонарним та мобільним рішенням, але якщо розглядати купівлю DELTA Pro, то я б відверто зважив всі «за» та «проти» - можливо є сенс купити щось більш компактне. Але остаточне рішення звісно ж за вами, тим паче якщо ви плануєте робити свою квартиру/будинок незалежним від, скажімо так, центрального постачальника. Але про це поговоримо трохи далі.

Корпус подібно решті станцій EcoFlow пластиковий. Зовнішня частина не підсилена металевими деталями, але щодо якості збірки, в цьому плані питань немає. Хоча ні, це не зовсім так – металом виробник окантував порти й роз’єми. Крім того, з цього ж матеріалу виготовлена ручка. А от як «справи» з металом всередині 100% вірогідно сказати не можу, оскільки корпус не є розбірним для користувача. Однак на відповідній сторінці продукту є досить інформативна ілюстрація нутрощів системи. Що ж, ви знайомтесь, а ми тим часом підемо далі.

До питання про ергономіку

Отже, що найцікавіше  тут? Перш за все, мова про цілих чотири розетки. Під’єднання одночасно чотирьох споживачів проблемою не буде, причому навіть якщо сумарна їх потужність понад 3,6 кВт, адже в «бусті» ця станція здатна «видавати» і всі 4,5 кВт·год.
Над розетками світлодіод та кнопка увімкнення їх живлення. До речі, ще одна аналогічна «пара» тут же – це вже увімкнення живлення самої станції.

Трохи вище два порти USB-C на 100W кожен, а ще чотири порти USB-A. Легко помітити – половина зі згаданої четвірки також зі швидкою зарядкою. Зі ще цікавого особисто мою увагу привернув чималий дисплей – він відображає абсолютно всі процеси системи, що зручно.
Ззаду знаходиться роз’єм для підключення кабелю підзарядки від електричної мережі перемінного струму. Крім нього, ще тут зробили перемикач швидкості зарядки. Є також порт підключення додаткового акумулятора.

На панелі справа знаходиться порт Anderson, кнопка увімкнення живлення 12В постійної напруги, кнопка IOT, клавіша з'єднання, порт Infinity, перемикач режиму очікування, порт дистанційного керування, вихідний порт DC5521 та автомобільний прикурювач.

Від мобільних кейсів до повної енергонезалежності

Тепер, нарешті, ми підійшли до найцікавішого.

В принципі, в побуті за допомогою «Дельти» вийде заживити майже все. Так, винятком можна назвати електричні котли та індукційні плити. Однак навіть плиту ви зможете включити хоча і не всі камфори.

З рештою споживачів умовностей ніяких. Я вільно кип’ятив воду в чайнику, попутно запускаючи кавомашину, грів страви в мікрохвилівці і попутно працювала пралка. Словом, запасу EcoFlow DELTA Pro вистачить без проблем на кілька днів економного використання при повному блекауті. Ну, а якщо маєте, наприклад сонячну зарядну панель, можете себе взагалі ні в чому не обмежувати, і це круто.

Звичайно ж, EcoFlow DELTA Pro можна використовувати в форматі згаданих вище сценаріїв. Це чудовий варіант на блекаути, поїздки на природу і так далі. Однак, даний формат не дає повної залежності для вашого домогосподарства. Разом з тим, перед нами одна зі складових системи, що дозволяє цього досягти. Річ у тому, що в EcoFlow є рішення, на базі яких можна отримати повну енергетичну незалежність від державної, скажімо так, «розетки». Вони отримали назву Ecoflow Power Kit. Побудова виконується в залежності від побажань замовника, базується на принципі генерації та накопичення енергії, і як батареї можна використати, в тому числі DELTA Pro. З вас необхідна вам потужність, а всю решту роботи зроблять експерти Ecoflow. І можна на роки забути за проблеми з енергетикою. Звичайно ж, система не з дешевих, але це як авто, яке ми також купуємо не на рік чи два.

Підзарядка EcoFlow DELTA Pro

Поговорити більш детально про Ecoflow Power Kit ми зможемо в наступних оглядах продукції виробника. А поки що розставмо всі крапки на «і» по DELTA Pro. Отже, як заряджати станцію?  
Перше – центральна електрична розетка, ну або ж розетка генератора відповідної потужності – залежить від обставин. Швидкість зарядки неперевершена - дозволяє отримати 100% з нуля чи 1-2% за 1,9 години, що для потужності такої батареї, як у DELTA Pro дуже і дуже небагато. Максимальна потужність споживання на заряд - 2,2-2,4 кВт·год. Якщо з якихось причин така потужність для вас неприпустима, можна зменшити споживання вчетверо простим перемиканням вже згаданої раніше кнопки позаду пристрою. Словом, маневрувати в цьому плані є як.

Другий спосіб – сонячні панелі. Зручно, якщо далеко від розетки. Можна купити фірмові EcoFlow, можна глянути щось стороннього виробника, головна та і єдина умова - наявність роз’єму MC4.

Третій спосіб – автомобільний прикурювач. Це досить довго, відновити заряд з кількох залишкових відсотків до «сотні» у вас, скоріше за все, за один переїзд не вийде, але додати відсотків, щоб увечері в наметовому містечку мати світло та можливість приготувати вечерю - завдання цілком реальне.

Ресурс вбудованої батареї

Офіційно заявлено про ресурс в 6500 циклів розряду/заряду по досягненні якого батарея втратить 50% початкової потужності.

Короткий підсумок

За додаток EcoFlow окремо говорити не буду – все найважливіше було сказано в огляді EcoFlow RIVER Max, ознайомитися з яким можна за цим посиланням.

Що ж до EcoFlow DELTA Pro, особисто я вважаю, що хоча складний період з відключенням світла  позаду (хоча ніхто не дає 100% гарантію на наступну зиму), всі ці мобільні рішення  EcoFlow та й інших виробників в тому числі їх доступність та гнучкість в поєднанні з нестабільним централізованим енергозабезпеченням будуть стимулювати переходити на альтернативні джерела енергозабезпечення.

Продукт для огляду надано пресслужбою EcoFlow в Україні
Сергій Решодько 

Источник: SmartPhone.ua

Обсуждение статьи

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

купить телефон в Одесі, Україна