Огляд EcoFlow RIVER Max – портативна розетка, що завжди з тобою!

21:42, 08.05.2023

Якщо ви думаєте що зарядні станції - це лише на блекаут, я вас розчарую, адже спробувавши хоч раз виїхати з якоюсь з них на природу, на дачу чи інші місця з нестабільним постачанням електроенергії чи його повною відсутністю, ви більше не зможете відмовити собі в задоволенні мати цю річ у власному користуванні. Які ж можливості надає EcoFlow RIVER Max, та на які сценарії її можна орієнтувати?

Комплект поставки

Та пропоную про все по черзі. Перш за все, поглянемо на комплект поставки виробу. Всередині, крім самої зарядної станції, а також докладного керівництва споживача, користувача чекає кабель підзарядки від електричної розетки, кабель DC5521-DC5525, та ще один для підключення до автомобільної зарядки. Досить непогано, чи не так? Але і це ще не все. Крім перерахованого, ще в коробці невеликий монтажний набір. Останній – це викрутка та чотири гвинти. Для чого він потрібний я розповім трохи далі.

Ключові технічні характеристики

  • Вага – 7,7 кг;
  • Габарити – 289x184x235 мм;
  • Температура заряду – 0 до 45 ± 3°C;
  • Температура розряду - від мінус 20 до 45±3°C;
  • Гарантія – 24 місяці;
  • Спосіб заряджання – розетка змінного струму, автомобільний адаптер 12 В, сонячна панель;
  • Час повної зарядки – до 1,6 години – змінний струм, 6,5 години – автомобільний адаптер 12 В, 3-6 годин – використання сонячних панелей 2x110 Вт паралельно із сонячним світлом, 4,8-9,6 години – використання сонячної панелі 1x160 Вт із повним сонцем;
  • Ємність – 576 Вт/г;
  • Тип акумулятора – літій-іонний;
  • Цикл життя – 500 циклів до 80%+ потужності;
  • Системи управління - BMS, захист від перенапруги, захист від перевантаження, захист від перегріву, захист від короткого замикання, захист від низької температури та напруги, захист від перевантаження;
  • Тестування та сертифікація – стандарт UL CE FCC RoHS RCM;
  • Вхідна потужність AC Charge – X-Stream Charge 500 Вт макс;
  • Вхідна напруга зарядки змінного струму - 220-240 В змінного струму (50 Гц/60 Гц);
  • Вхід сонячного заряду – 200 Вт 10-25 В DC 12 A Макс;
  • Автомобільний зарядний пристрій – 12 В DC 8 A Макс;
  • Вихід змінного струму (x2) – 600 Вт (сплеск 1200 Вт) всього, 230 В змінного струму (50 Гц/60 Гц);
  • Вихід USB-A (x2) - 5 В постійного струму, 2,4 А, макс. 12 Вт, на порт;
  • Швидке заряджання USB-A (x1) - 5 В/2,4 А, 9 В/2 А, 12 В/1,5 А 18Вт макс;
  • Вихід USB-C (x1) - 5 В постійного струму, 9 В постійного струму, 12В постійного струму, 15В постійного струму, 20В постійного струму, 5А, 100 Вт Макс;
  • Вихідна потужність автомобіля (x1) – 136 Вт, 13,6В постійного струму, 10 А Макс;
  • Вихід DC5521 (x2) - 13,6 В постійного струму, макс. 3 А порт.

Використані в корпусі матеріали та якість збірки

Відразу ж про те, для чого в коробці разом з купою кабелів додаткові гвинти та викрутка. Однією з переваг EcoFlow RIVER Max, яку особисто я рекомендую взяти до уваги, є модульність конструкції. Дана модель зарядної станції отримала дві батареї – основну, а також додаткову, яку за необхідності користувач може зняти. Звичайно ж, додаткова батарея робить станцію потужнішою, але виробник не виключив два моменти – простої самостійної заміни акумулятора, якщо буде потрібно та можливості просто зняти додаткову батарею, наприклад, під час поїздки, тим самим, зменшивши вагу станції на добрих 3 кілограми. Варто відзначити, що ця процедура не буде складною, навіть для людини без якогось спеціального досвіду. Особисто у мене такий досвід також перший, але помилок не було.

Збірка корпуса EcoFlow RIVER Max акуратна та надійна. Так, використано матовий пластик. Обраний матеріал надійний та й саме припасування деталей не викликає ніяких запитань.
Щодо дизайну, тут, як-то кажуть «акуратність – моя родзинка». Як на мене, продумано підійшли до припасування чи не кожної деталі. Підсумок на зображеннях – зроблено так, щоб сподобатися. Без будь-яких умовностей.

До питання про ергономіку

Далі функціональна складова. Перша за все порти/роз’єми. Переважна більшість, скажімо так, «арсеналу», спереду. Мова про 100Вт порт USB-C, а також два звичайні USB-А плюс ще один зі свого роду приміткою «fast charge». Останній, судячи з характеристик на сайті, має потужність 18Вт.

Над групою згаданих портів досить інформативний екран. Він показує поточний запас заряду у відсотках, а також потужність на вхід та вихід в актуальну для користувача одиницю часу та ін.

Справа від екрана – автомобільний прикурювач, а зліва – ліхтарик. Що ще варте уваги? Біля прикурювача, а також згаданого ліхтарика кнопки увімкнення живлення. Вимикати згадані елементи за відсутності в них потреби варто, адже хай і незначно, але в робочому стані вони теж впливають на розряд станції.

Ще одна аналогічна кнопка розташована на бічній панелі справа – вмикає живлення на дві розетки поруч.

Нарешті, панель напроти відкриває доступ до роз’ємів підключення мережевого кабелю, а також кабелю підзарядки від автомобільного прикурювача.

Особливості фірмового додатка EcoFlow

Саму наявність додатка для такого пристрою як зарядна станція спочатку я сприйняв досить скептично, мовляв, навіщо, і так все зручно. Однак перше враження виявилося помилковим і нижче я розповідаю, чому.

Перш за все, додаток дублює всю функціональність інтерфейсної панелі та навіть дещо більше. Так, в головному меню ви можете увімкнути ліхтарик, автомобільний зарядний пристрій, моніторити залучені порти USB та ін. Тут же доступна активація режиму X-Boot, а також моніторинг нагрівання системи та стан заряду/розряду станції – залежить від обставин.

У великому та також цікавому пункті «Налаштування» користувач може перейменувати пристрій, встановити струм  заряджання станції від автомобільного прикурювача, активувати можливість повільної зарядки від джерела змінного струму та багато іншого. Словом, від себе особисто раджу спробувати, адже ця функціональність варта вашої уваги.

Що ж до встановлення додатка, процедура займає десь хвилину часу. Ще біля двох піде на реєстрацію. До речі віддалене підключення тут організовано просто чудово, а тому відключенням пристроїв з підзарядки можна керувати, не бувши присутнім перед станцією безпосередньо.

Швидкість зарядки станції

Ще один ну дуже великий плюс RIVER Max та й взагалі зарядних станцій EcoFlow – швидкість зарядки. Зізнаюсь – спочатку я думав – заряджатися «Максік» буде цілу вічність, адже всередині батарея на 200 000 мА/год. По факту всього 1 година і 40 хвилин, що дуже і дуже круто. За таку швидкість дякуємо фірмовій технології EcoFlow X-Stream. До речі, швидкість не призводить до перегріву чи навіть просто високого нагріву – в моєму випадку максимум 36 градусів.

Власний досвід зарядки від автомобільного прикурювача значно відрізняється в порівнянні з мережевою підзарядкою, однак це вже тема іншого розділу огляду. Не перемикайтесь.

Домашнє використання

Так сталося, що EcoFlow RIVER Max в мене вже досить давно і навіть застав блекаут, суттєво допомігши його пережити.

Нижче в таблиці перелік споживачів, їх потужність та відповідні результати.

  • Skyworth G6 86-88 Вт - понад 6 годин
  • Газовий котел 134 Вт - понад 4 години
  • Кухонний комбайн Kenwood 209 - 215Вт 2,2-2,5 години
  • Тостер 750 Вт - Робота в режимі X-Boost, вдалось підсмажити до 20 тостів.
  • Чайник 1,2 кВт - Робота в режимі X-Boost на потужності 650 Вт. Час нагріву – 8 хвилин, об'єм - 1,2 літра. На одному повному заряді вдавалося нагріти 4 чайники.

 

Використання на дачі

Однак той факт, що блекаут закінчився не зменшує важливої ролі зарядної станції. Ось типовий приклад – ночівля на дачі, що не опалюється. Що з собою? Спальник, ковдра з підігрівом, невеличке радіо з інтегрованим МР3 (не знав чи буде приймати якісь канали, а тому так), 10Вт прожектор з подовжувачем, невеликий туристичний чайник на 600 Вт. Наче все.

Що ж за результатами. Гарячий чай був (навіть тост на пару трохи підігріти вдалось), музика була, світло теж ну і спальні місця вдалось нагріти вповні нормально. Тобто такі станції як EcoFlow RIVER Max – це вже свого роду, як складова ланки комфорту. Відсутність розетки поряд вже не є чимось апокаліптичним.

Використання на риболовлі

Весняна риболовля з ночівлею в наметі підійде далеко не всім. Вночі ще досить холодно, та що там холодно – місцями ще навіть заморозки бувають, але якщо підготуватись до такої пригоди заздалегідь, не забувши зарядити свій EcoFlow RIVER Max, можна непогано кайфонути.

Отже, крім решти необхідного, що ще з собою? Намет, 1 чи 2 коремати, простирадло з підігрівом + звичайно ж EcoFlow RIVER Max. Ще я взяв радіо і невеликий прожектор, адже світла забагато не буває. Ну і туристичний чайник, який був зі мною на дачі, теж в рюкзак «вкинув». Відверто кажучи, не був впевнений, що заряду на станції на все це вистачить, але вистачило, причому навіть з невеликим залишком.

Замість підсумків

Хто б що не говорив, але комфорту забагато не буває. Зарядні станції – це далеко не лише про блекаут. Це комфортна подорож на авто. І не потрібно шукати розетку для підзарядки станції,  адже 4,5 години переїзду здатні поновити рівень заряду з кількох залишкових відсотків до «сотні».  В підсумку ви маєте з собою розетку всюди, а її можливостей вистачить, щоб задовільними переважну більшість ваших побажань в плані живлення електроприладів.

Продукт для огляду надано пресслужбою EcoFlow в Україні

Сергій Решодько

Источник: SmartPhone.ua

Обсуждение статьи

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

купить телефон в Одесі, Україна