Огляд оперативної пам'яті Goodram IRDM PRO DDR4 DEEP BLACK 2x8 ГБ 3600 МГц

12:36, 25.12.2022

На тест до мене приїхала оперативна пам'ять Goodram IRDM PRO DDR4 DEEP BLACK у парному виконанні 2x8 ГБ 3600 МГц. За ціною дуже доступний варіант, а зовні повністю чорне виконання, яке підійде для більшості збірок. Подробиці щодо технічної частини та дані про продуктивність далі в огляді.

Комплектація

Комплект пам'яті IRDM PRO DDR4 DEEP BLACK не вимагає яскравого пакування, а тому кожна планка упакована в окремий пластиковий блістер, скріплений стікером.


На стікері користувач бачить лише мінімальну інформацію про кіт-комплект. Більше інформації на самих модулях.

Дизайн та Корпус

Чорний колір - те, що впадає у око при першому знайомстві з модулем пам'яті. На мій погляд — це найбільш затребуване забарвлення для консерваторів. Але не звичайних ентузіастів консерваторів, а тих, хто все ж таки вибирає відкритий корпус чи хоча б материнку, яку видно за склом.

Преміальні модулі пам'яті на 8-шаровій платі PCB, тому що це серія IRDM PRO, прикриті низькопрофільними радіаторами матового чорного кольору з обох боків. Товщина невелика, тому перешкод для встановлення великого баштового кулера над процесором не буде.

Під кутом можна добре побачити логотип виробника центром модуля. У правому нижньому кутку напис IRDM PRO by GOODRAM. Це ще раз підтверджує нам, що продукт зроблений та протестований у Польщі на власному підприємстві бренду. Місце виробництва також уточнюється на наклейці навколо пластикових блістерів.

Лицьова та тильна сторона планок відрізняються лише наклеєним стікером з маркуванням.

Якщо подивитися з торця, можна побачити, що радіатори виконані двома однаковими пластинами. Ці елементи не з'єднані між собою.

Радіатори не став віддирати, тому що між ними та модулями пам'яті знаходиться термоскотч. З "порожнього" боку, де немає модулів, радіатор через термопрокладку зістикований з текстолітом.

Основні технічні дані IRDM PRO DDR4 DEEP BLACK IRP-K3600D4V64L18S/16GDC

  • Артикул пам'яті: IRP-K3600D4V64L18S/16GDC
  • Тип пам'яті: UDIMM DDR4 PC4-28800
  • Об'єм оперативної пам'яті: 2x8 ГБ Dual Channel
  • Частота: 3600 МГц
  • Затримки 18-22-22
  • Напруга 1.35 В

Для довідки уточню, що серія, що оглядається, випускається у версіях 8 і 16 ГБ на модуль в одноканальній (8 і 16 ГБ) і двоканальній (16, 32 ГБ) конфігураціях. Виходить, кожен зможе вибрати собі відповідний варіант виходячи з наявних у нього коштів. Я рекомендую брати двоканальний варіант.

Тестовий стенд

  • Процесор: AMD Ryzen 5 5600G 3.9GHz/16MB (100-100000252BOX) sAM4 BOX
  • Материнська плата: Gigabyte B450 Aorus Elite
  • Пам'ять оперативна: IRDM PRO DDR4 DEEP BLACK 2*8 ГБ 3600 МГц
  • Пам'ять постійна: GOODRAM SSD CX400 GEN.2 SATA III 2,5 512 ГБ
  • Охолодження: баштовий кулер PCCOOLER GI-X2
  • Блок живлення: DeepCool PM800D 800 Вт
  • Корпус: Cougar MX660 Mesh RGB
  • Операційна система: Windows 10 64-bit

Після встановлення у корпус двох планок IRDM PRO DDR4 DEEP BLACK система розпізнала їх правильно та без додаткових налаштувань.

Нижче скріншоти з інформацією про планки та XMP-профілі. Уточню, що ці параметри визначені виробником материнської, як найоптимальніші для гарантованої та коректної роботи модулів оперативної пам'яті. Вбудований у модулі профіль XMP 2.0 підвищує робочу частоту до 3600 МГц. Зміни у таймінгах при цьому 18-22-22-42, а напруги – 1.35 В.

Результати тесту в бенчмарку AIDA64:

На мою думку, результати хороші і відповідають моїм очікуванням.

Пам'ять довела свою стабільність під час роботи у графічних редакторах, розпакування та запакування великих архівів, обробки відео. У важких іграх модулі поводяться передбачувано і не перегріваються.

Висновок

Комплект пам'яті Goodram IRDM PRO DDR4 DEEP BLACK - однозначно «робоча пара», на яку не "вдягали" підсвічування і не фарбували в яскраві кольори. А отже, покупцю не потрібно переплачувати за зайвий антураж.

Заявлені виробником характеристики підтверджую. Таймінги назвав би звичайними, але дуже робочими. Вони не для ігрових ТОП збірок, але точно підходять для актуальних комп'ютерних збірок з бюджетом у межах $1000-$1500.

Переваги:

  • Співвідношення ціна/продуктивність
  • Робота планок у двоканальному режимі
  • Універсальний дизайн
  • Довічна гарантія

Недоліки:

  • Не виявлено

 

 

 

Орієнтовна ціна комплекту IRDM PRO DDR4 DEEP BLACK 2х8 ГБ від 2700 грн
Продукт наданий представництвом компанії GOODRAM в Україні
Андрій Лазаускас

Источник: SmartPhone.ua

Обсуждение статьи

Гость: В тестах видно, що пам'ять працює в сингл режимі, а отже ви в неправильній послідовності її підключили. Це значно впливає на швидкодію. Зверніть на це увагу в наступних тестуваннях оперативної пам'яті.
ответить09:45 12.01.2023

:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

купить телефон в Одесі, Україна