Огляд смартфона Infinix HOT 20 5G: технологічний процесор у бюджетному сегменті, NFC і камера на 50 Мпікс.

10:13, 02.04.2023

Infinix HOT 20 5G - смартфон з підтримкою мереж 5G, впровадження яких в Україні в найближчі роки не відбудеться. Але цей факт не повинен впливати на вибір покупців, адже використаний бюджетний чіпсет за рахунок технологічної актуальності якнайкраще впливає на продуктивність та енергоефективність мобільного пристрою. Подробиці по кількості набраних балів в тесті Antutu, приклади зйомки на основну та фронтальну камери, а також загальні враження від смартфону Infinix HOT 20 5G дізнаєтесь з огляду.

Комплектація

У яскравій зеленій красиво оформленій картонній коробці знаходиться сам смартфон, зарядний пристрій 7,5В/2,4А, USB-Type-C кабель і документація зі скріпкою. З приємних бонусів - прозорий силіконовий чохол та вже встановлена захисна плівка на екрані смартфону.

Дизайн і Корпус

Infinix HOT 20 5G не має в корпусі металу та скла, але це нормально для його цінового сегменту. Тим паче, що дизайнери та інженери вміло справилися з пластиком та симпатично обіграли його різними текстурами. На тиловій панелі він і однотонний, і з вертикальними полосами. Але при цьому зверху панель рівна і блискуча, хоча відтінок корпусу такий, що відбитки на поверхні взагалі не видно. Цей момент відразу записую в переваги.  

Краї смартфона гладкі, але це не заважає тримати його довго однією рукою. На правій стороні корпусу розташовані клавіші регулювання гучності та кнопка живлення з вбудованим сканером відбитків пальців. Останній працює швидко, хоча й до розблокування по обличчю за час тесту не мав жодних претензій.

На лівому торці лише лоток під картки. В нього можна помістити одразу дві SIM карти формату nano та одну картку пам’яті microSD.

Верхня частина корпусу вільна, а на нижній порт для зарядки USB-C, 3,5-мм роз’єм для навушників, мікрофон і решітка динаміка. Динамік один, але голосний та доповнений DTS з різними режимами та еквалайзером.

Тилова панель дуже виразна завдяки двом коловим п’єдесталам. В них розміщені модулі тилових камер. Поруч з ними потрійний спалах.

Збірка в смартфона на високому рівні. Для своєї немаленької діагоналі дисплея пристрій виглядає компактно. Габарити 166.25 х 76.45 х 8.93 мм, вага 204 г.

Дисплей

Спереду Infinix HOT 20 5G особливо не здивує, хіба що хорошим дисплеєм і вже наклеєною на нього захисною плівкою.

Чогось занадто ефектного від екрану не очікуйте, бо вже і так отримуєте роздільну здатність Full HD+ (1080x2408 пікселів) при діагоналі 6,6 дюйми, а також можливість обрати в замін стандартної частоти 60 Гц - більш “цікаву” для ігроманів частоту 120 Гц. При цьому частота дискретизації дотику 240 Гц.

Матриця IPS з хорошими кутами огляду. Налаштування дозволяють встановити адаптивну яскравість, увімкнути захист очей, перемкнутись на темну тему.

На дисплеї присутній краплеподібний виріз у центрі, де розміщена селфі камера. Рамки на фронтальній панелі не надто великі, тож як для бюджетного пристрою, наш Infinix виглядає сучасно.

Цікава функція - захист від підглядання. Іноді може стати в нагоді: особливо, коли знаходитесь у людному місці.

Загалом екран сподобався. Мало хто з виробників може запропонувати частоту в 120 Гц в цій ціновій категорії.

Апаратна складова

Infinix HOT 20 5G працює на чіпсеті MediaTek Dimensity 810. Це вдалий вибір, адже процесор сучасний - виконаний на 6 нм техпроцесі та має 8 ядер, пара з яких може працювати на частоті до 2,4 ГГц. В Antutu v9.5.7 пристрій набирає більше 314 тис. балів.

Графічний чіп - Mali-G57 MC2, оперативної пам’яті 4 ГБ, а основний накопичувач на 128 ГБ. Оперативку можна збільшити завдяки віртуальному розширенню через налаштування ще на 1/2/3 ГБ. А от пам’ять під дані розширюється лише картками microSD.

Смартфон забезпечує плавну повсякденну роботу. Я не зіткнувся з жодними затримками під час перемикання програм та не очікував їх довгого запуску. Навіть з десяток запущених додатків не змушують пристрій суттєво задумуватись.

З актуальними на сьогодні іграми ситуація наступна - всі вони запускаються, але деякі лише на мінімальних налаштуваннях графіки. При цьому навіть після 30 хвилин заїздів в NeedForSpeed: No Limits корпус стає лише трішки теплішим, ніж зазвичай. Виробник в презентації моделі згадує про використання фазової системи охолодження, яка використовує сучасний органічний матеріал, який перетворюється в тверду форму після поглинання тепла.

Зв’язок протестував лише на 4G мережах, бо інших в нас немає. Передача голосу та даних - якісна та стабільна. Wi-Fi модуль працює на частоті 2,4 та 5 ГГц, швидкість, яку отримав на каналі в 1 Гбіт/с на скачування - в межах 130 Мбіт/с, на відправку - під 190 Мбіт/с. Цього достатньо і для перегляду онлайн трансляцій і для динамічних онлайн ігор. Навігація працює стабільно, на Bluetooth нарікань не було. NFC протестував - працює.  

ОС і Додатки

HOT 20 5G працює під управлінням операційної системи XOS 10.6 на базі Android 12. ОС пропонує достатню кількість варіантів налаштування, інтерфейс не складний у звиканні, всіма його “фішками” зручно користуватись.

Нижче 5 функції, які рекомендую спробувати і які вже згадував в оглядах смартфонів Infinix Hot 20 і Note 12:

  • Швидкий багатовіконний режим
  • Smart-панель
  • Xclone – клонування програм
  • Дитячий режим
  • Ігровий режим

Акумулятор

Infinix HOT 20 5G працює завдяки акумулятору на 5000 мАг і підзаряджається комплектною зарядкою на 18 Вт. Це не дуже швидко, тому з 0 до 100% пристрій набирає заряд не менше ніж за 2,5 години. В режимі павербанка пристрій віддає енергію з потужністю 5 Вт.

Сучасний процесор вже згадував у розділі з продуктивністю, але варто згадати його і тут. Адже його можна назвати енергоефективним. Бо як інакше пояснити той факт, що в звичному для мене режимі смартфон міг пропрацювати довше ніж один день. Майже завжди мені його вистачало на 1,5 дні.

Якщо говорити про конкретні цифри, то не менше 7,5 годин при перегляді відео від смартфона можна отримати. Але лише при одній умові - яскравість буде виставлена на 25-30% від максимуму. Якщо грати на максимальній яскравості, наприклад, в WOT або PubG Mobile, то батарея розрядиться в нуль за 5 годин.

Камери

У Infinix HOT 20 5G на тиловій стороні подвійний об’єктив. Основну роль відграє верхній 50 мегапіксельний модуль з апертурою f/1.6. Той що знизу - модуль додаткової камери зі штучним інтелектом для додавання ефектів до зображень, в тому числі збору даних про глибину кадру.

Сподобалось, що додаток камери працює швидко, має зрозумілий інтерфейс та декілька дуже корисних режимів. Виділю окремо Супер-Ніч та Портретну зйомку. Скріни інтерфейсу бачите нижче.

Приклади відзнятих на смартфон Infinix HOT 20 5G фото:


Враховуючи ціну смартфона, результат вважаю хорошим. В умовах слабкого освітлення присутня зернистість, але вдень виходять напрочуд соковиті та яскраві знімки.

Фронтальна камера в телефоні на 8 Мпікс., апертура f/2.0. По зробленим мною селфі можете самі оцінити якість її роботи в різних умовах. Селфі в умовах слабкого освітлення виходять із прийнятною деталізацією і лише увімкнений фронтальний спалах може суттєво покращити їх.

Приклади відзнятого на смартфон відео:

Обидві камери можуть знімати відео в роздільній здатності до 2K, але без стабілізації. Вночі контент виходить не дуже якісним, а от при денному світлі відео добре деталізовані та з хорошою передачею кольорів.

Висновок

Infinix HOT 20 5G — це сучасний смартфон, хоч і з бюджетного сегменту. Якщо обмежені бюджетом в 8000 грн, то альтернативу цьому пристрою буде знайти складно.

Смартфон пропонує якісний дисплей з частотою 120 Гц, хорошу основну камеру і достатню автономність, практичний в щоденному користуванні корпус і навіть чохол в комплекті.

Переваги:

  • Продуманий дизайн та практичні матеріали
  • Хороший дисплей з частотою оновлення 120 Гц
  • Достатня автономність
  • Присутній 3,5 мм роз'єм для навушників
  • Можливість віртуально збільшити оперативну пам’ять до 7 ГБ
  • Фронтальний спалах
  • Актуальна ОС і оновлений інтерфейс XOS V10.6.0
  • Чохол та захисна плівка у комплекті


Недоліки:

  • З огляду на ціну, відсутні

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Андрій Лазаускас
Вартість: $215 (7999 грн на 19.03.2023 року)
Продукт наданий представництвом компанії Infinix в Україні


Источник: SmartPhone.ua

Обсуждение статьи

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

купить телефон в Одесі, Україна