Огляд смартфона Infinix Hot 20: ідеальний вибір для ігор та фото в бюджетному сегменті

18:48, 21.02.2023

Infinix Hot 20 – смартфон з бюджетного сегменту в якому встановили ігровий процесор початкового рівня, оперативну пам’ять 6+5 ГБ, батарею на 5000 мАг, камеру на 50 Мпікс. Все це працює під Android 12 та оновленим фірмовим інтерфейсом XOS 12. Чи достатньо вказаних характеристик для ціни в $180 спробую розібратись в цьому огляді. Також поділюсь власними враженнями від пристрою та результатами тесту в бенчмарку Antutu.  

Комплектація

Infinix Hot 20 запакований в яскраву зелену коробку із нанесеними на неї технічними характеристиками телефону. У нас на огляді смартфон у темному виконанні. Колір між чорним та темно-синім. Крім нього, у продажу доступний блакитний варіант.

У комплект поставки входить адаптер живлення на 18 Вт, кабель Type-C-USB, інструмент для вилучення SIM картки, посібник користувача та гарантійний талон.

Приємний бонус – прозорий силіконовий чохол, який трішки виходить за краї лицьової панелі, чим додатково захищає екран. Захисна плівка вже наклеєна виробником.

Дизайн та Корпус

Зовнішність моделі Infinix Hot 20 проста, хоча тилова сторона і має відсилання до модних тенденцій. Дизайнери використали два відтінки глянсового пластику. Навколо камер він трішки світліший.

Майданчики із камерами та спалах розміщені окремо. Фотомодулі трішки припідняли і захистили тонким чорним пластиковим бар’єром. Дизайн виглядає трендово.

На боках пластик матовий. На відміну від тилової панелі відбитки пальців на собі не залишає.
На нижньому торці зібрали 3.5мм аудіовихід, порт Type-C, мікрофон та вивід мультимедійного динаміка. Кнопки керування гучністю розміщені справа. Під ними клавіша живлення, суміщена зі сканером відбитка пальців. Ця клавіша трішки виступає над корпусом, але це не спричиняє небажане випадкове натискання.

До гучності динаміків претензій не маю. А от вмикати на максимум мультимедійний, який працює в режимі стерео з розмовним, я б не радив. Звучання рівне - без виокремлення низів і верхів. Полюбляєте голосну музику – краще використати навушники.

Лоток з місцем під дві SIM картки формату nano та додатковим місцем під накопичувач microSD знаходиться на лівому торці.

6,82-дюймовий дисплей від тилової панелі смартфона відокремлений чорною матовою рамкою. Біля екрану також присутня помітна чорна рамка по всьому периметру, що звично для смартфонів бюджетного цінового сегменту.  

В екрані розміщено об'єктив 8 Мпікс. камери, над ним - проріз розмовного динаміка, а також фронтальний спалах.

Габарити 170.7 x 77.4 x 8.3 мм, вага 198 г. Це не ідеально для користування телефоном однією рукою, але обираючи гаджет з одним з найбільших екранів у сегменті, покупець повинен це розуміти.

Якщо підбивати підсумок по корпусу, то буде справедливо сказати, що смартфон підкуповує якістю збирання та наявністю всіх необхідних роз’ємів, включаючи аудіоджек.

Дисплей

Infinix Hot 20 оснащений 6,82-дюймовим дисплеєм з роздільною здатністю 720 x 1640 пікселів, який займає майже 90% лицьової панелі. Помітної пікселізації немає, щільність по Antutu – 263 пікселя на дюйм.

Екран можна було б назвати ідеальним для бюджетного сегменту, бо користувач може обрати навіть частоту оновлення. На вибір 60 Гц або 90 Гц, або автоматичне перемикання в залежності від того, що зараз відбувається на дисплеї.

В обраної виробником IPS матриці хороші кути огляду і достатній запас по яскравості. Екран показав непогану чутливість сенсорного шару в іграх. Доступне налаштування «Ультра-дотику».

В меню екрана можна обрати режим захисту очей, адаптивне налаштування яскравості, вибрати розмір шрифту.

Так як Infinix Hot 20, на мою думку, орієнтований на аудиторію, яка грає на смартфонах більше ніж робить щось інше, то від дисплею ці гравці отримають найкращий візуальний та ігровий досвід за витрачені на смартфон кошти.

Апаратна складова і ОС

Продуктивність смартфону базується на можливостях 8-ядерного процесора Mediatek MT6769Z Helio G85 із ядрами частотою до 2 ГГц. Це хороший вибір для смартфона з цінником до 200 доларів.

Потужності вистачає не лише для повсякденних завдань. Відео в HD запускається без затримок, Need For Speed: No limits показує не найнижчу деталізацію графіки. Багато в чому це комплексна робота процесора, графіки Mali-G52 MC2 і 6 ГБ оперативної пам'яті, яку через налаштування можна збільшити до 11 ГБ. Накопичувач для файлів та контенту від такого розширення не постраждає, адже його об’єм – 128 ГБ.

На практиці завантажити смартфон відкритими програмами та домогтися роботи інтерфейсу з ривками чи інших проблем, не вийшло.

У тесті на продуктивність Antutu телефон набрав більше 248 тис. балів.

Комунікаційні модулі Infinix Hot 20 дозволяють використовувати його у 2G, 3G та 4G мережах. Бездротові інтерфейси представлені Bluetooth 5.0 та Wi-Fi (a/b/g/n/ac). В цифрах максимум на завантаження і відправку інформації по Wi-Fi виглядає так: 130/117 Мбіт/с. NFC є.

Зв'язок та підключення до бездротової мережі телефон тримає впевнено.

Infinix Hot 20 – смартфон на Android 12. Інтерфейс фірмовий – XOS 12. Суттєвих змін з XOS 10 не помітив, лише в дизайні випадаючих меню. Інтерфейс так само плавно працює і має ті ж фірмові особливості, якими користувався, оглядаючи Infinix Note 12:

  • Швидкий багатовіконний режим
  • Інтелектуальна Smart-панель
  • Xclone – клонування програм
  • Дитячий режим
  • Ігровий режим

Акумулятор

В моделі Hot 20 типовий для сьогоднішнього дня акумулятор на 5000 мАг, який часто встановлюється на моделях з бюджетного і середнього цінового сегменту. У режимі активного екрану його може вистачити до 12 годин повноцінної роботи. Цю цифру зафіксував в режимі перегляду відео на яскравості екрана в 10-15%.

Заряджається пристрій до повного за допомогою адаптера на 18 Вт (7.5В/2.4А) за 2 години 15 хвилин.

У реальних тестах його вистачає надовго.

  • Need for Speed: No Limits, 30 хвилин, 100% яскравість, звук через навушники - витратив лише 10%.
  • Перегляд серіалу через браузер, Wi-Fi при звуку через бездротові навушники і 50% яскравості дозволило пропрацювати пристрою більше 7 годин.

В налаштуваннях присутній розділ «Марафонське живлення», який за рахунок маніпуляцій з потужністю може подовжити автономність. Причому суттєво це значення зростає при виборі режиму «надекономії заряду».

Камери

Розділ з камерами Infinix Hot 20 почну з їх характеристик.

  • Основний модуль 50 Мпікс., f/1.6
  • QVGA модуль, що відповідає за роботу ШІ (штучного інтелекту)
  • Фронтальна камера на 8 Мпікс., f/2.0

По великому рахунку користувач працює з однією камерою на тиловій стороні та однією фронтальною. Інші модулі потрібні для покращення та ефектів.

Нижче приклади відзнятого контенту.

Основна камера:



Фронтальна камера:



Отримані фото та відео напрочуд хороші, як для бюджетного смартфону. Основна камера знімає чітко та з реальними кольорами у денний час і добре «витягає» картинку в темряві завдяки режиму Супер-Ніч. За замовчуванням камера знімає з роздільною здатністю 12,5 Мпікс., але вручну можна переключити на повні 50 Мпікс. Але при перемиканні користувач йде на деякий компроміс між кількістю деталей на фото та різкістю. Хоча багато чого залежить від умов зйомки та об’єкту, який знімаєте. Сподобалось, що автоматичний HDR добре відпрацьовує в похмуру і сонячну погоду.

До фронтальної камери зауважень не маю. З самого початку не очікував від неї чогось особливого, а тому результатом задоволений. При хорошому освітленні зможете зробити достойний портрет, а якщо будете використовувати її лише для спілкування в месенджерах, то нарікань від співрозмовника на якість зображення точно не отримаєте.

Фронтальна камера, як і основна, може записувати відео в роздільній здатності до 2K. Але в режимі покращення картинки обидві обмежують відео до 720p.

Приклади відзнятого відео:

Висновок

Смартфоні Infinix Hot 20 сподобався тим, як він виглядає, як працює і як фотографує. На мою думку, Hot 20 – оптимальний вибір для активної молоді у бюджетному ціновому сегменті, якщо вас не бентежить виключно пластик у корпусі та HD+ роздільна здатність екрану.

Ціна до $200 не є високою платою за відмінну продуктивність навіть у вимогливих до графіки іграх, велику діагональ екрану, яка зручна і для текстового, і для відео та ігрового контенту. Фотографії та відео фронтальної та основної камери не розчарують, звучання сподобається, а батарея гарантує достатній час автономної роботи.

Рекомендую до покупки смартфон Infinix Hot 20 тим, кому потрібно стильний вигляд зовні, мабуть, найкраща камера в бюджетному сегменті та хороша продуктивність системи в цілому.

Переваги:

  • Великий екран, 90 Гц
  • Хороші камери
  • Батарея на 5000 мАг
  • Достатня ігрова продуктивність
  • Оперативна пам’ять на 6 ГБ з можливість розширення
  • Подвійний фронтальний спалах
  • NFC
  • Стереодинаміки


Недоліки:

  • Швидка зарядка обмежена 18 Вт

 

 

 

 

 

 

Андрій Лазаускас
Вартість: $180 (6499 грн на 11.02.2023 року)
Продукт наданий представництвом компанії Infinix в Україні

Источник: SmartPhone.ua

Обсуждение статьи

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

купить телефон в Одесі, Україна