Огляд смартфона Infinix Note 12: виправдано яскравий дизайн та хороша основна камера на 50 мегапікселів

08:03, 16.02.2023

Infinix Note - одна з найпопулярніших серій смартфонів бренду, яку обирають покупці в Україні. Такі висновки роблю по тому, що зустрічаю в руках у користувачів та кількістю відгуків у мережі інтернет. Причому покупцям пристрої подобаються, а значить мій огляд буде корисним для тих, хто лише задумався про оновлення свого смартфону та має обмежений бюджет у  8000-9000 грн. Подробиці про Infinix Note 12 з процесором Helio G88, AMOLED FullHD+ екраном на 6,7 дюйма, батареєю на 5000 мАг з зарядним на 33 Вт та основною камерою 50 Мпікс. розповідаю далі.

Комплектація

Infinix Note 12 укомплектований у білу коробку, яка своїми яскравими написами розкриває майже всі «секрети» його характеристик. Всередині можна знайти смартфон, чорний захисний бампер з силікону, зарядний адаптер з параметрами 10В/3.3А, кабель USB-USB Type-C, документацію і інструмент для вилучення лотка під SIM картку. Одразу відмічу, що користувач може встановити дві nanoSIM та додатково карту microSD.

Щодо чохла, то він незвично цікавий, як для комплектного. По-перше, аксесуар чорного кольору. По-друге, на ньому присутній напис NOW по всій довжині. Це відсилання до слогану бренда - "The Future Is Now". Чохол приємний на дотик, матеріал стійкий до подряпин, але аксесуар закриває майже всю красу блакитного корпусу.

Дизайн та Корпус

Смартфон Infinix Note 12 отримав двоколірний дизайн. Матеріал зі всіх сторін – пластик. Блакитне покриття матове знизу тилової панелі та на боках, а зверху глянсове, майже дзеркальне. Як на мене, то виглядає телефон дорого.

Тилова панель віддана під об'єктив 50 Мпікс., 2 Мпікс. та QVGA камери, які рознесені за окремими вирізами, але розміщені на одному п’єдесталі. Світлодіодний спалах круглий та складається з 4-х діодів, для нічних знімків зблизька його вистачає з запасом.

Зовні Note 12 цікавий невеликими габаритами при великому дисплеї. Розміри 164.43 x 76.66 x 7.9 мм, вага 184.5 г. Конструкція продумана, тому є можливість керувати пристроєм однією рукою. Рамки навколо екрану не мінімальні, але для середнього розміру чоловічої руки зручно.

У нашому випадку смартфон блакитний. Вибір забарвлень доступний додатково між чорним та золотим.

Верхню частину лицьової панелі віддано під об'єктив 16 Мпікс. камери, вписаної в дисплей в каплевидний виріз, розмовний динамік, який розмістили на стику з торцем. Там же розміщені датчики освітлення та наближення. З цікавого над дисплеєм – фронтальний спалах.

Клавіші живлення та регулювання звуку облаштовані праворуч та мають виразний відгук. Розташовані вони зручно, під великий палець. Сканер відбитка пальців працює швидко та коректно, він вмонтований в кнопку живлення.

На нижньому торці смартфона знаходиться проріз мультимедійного динаміка, порт Type-C, мікрофон та 3.5 мм аудіовихід під навушники.

Note 12 зібраний добре. Кришка нез’ємна. Слот для SIM карти зліва на торці.

Підсумовуючи зовнішність і матеріали корпусу Infinix Note 12 можу сказати, що смартфон красивий, але з чохлом, який приховує майже всю його красу, я б його не носив.

Дисплей

Note 12 комплектується екраном на 6.7-дюйми з роздільною здатністю 1080х2400 пікселів. Це формат FullHD+ із співвідношенням сторін 20:9.

Для своїх розмірів дисплей показує хорошу картинку завдяки матриці AMOLED і піковій яскравості в 1000 ніт. Доналаштувати зображення можна додатково через меню параметрів. Тут з корисного темна тема, захист очей та адаптивне налаштування яскравості. Запасу підсвічування вистачає для зручного зчитування інформації навіть в сонячну погоду.

Корисна функція, до якої можна швидко звикнути, завжди увімкнений екран, на який постійно може виводитись час, дата та показник заряду батареї.

Дисплей з олеофобним покриттям, але врахуйте, що з коробки на нього виробником наклеєна захисна плівка.

Кути огляду без нарікань. Кольори виглядають яскравими, а текст і зображення – чіткими під будь-яким кутом. Хоча екран і не підтримує високу частоту оновлення, висока частота дискретизації дотику в 180 Гц допомагає під час гри.

Апаратна складова і ОС

4G смартфон Infinix Note 12 працює на 8-ядерному процесорі MediaTek Helio G88, який гарантує мінімум 259 тис. балів в бенчмарку Antutu. За графіку відповідає модуль Mali-G52 MC2, оперативної пам’яті 6 ГБ, а основної 128 ГБ.

Важлива і корисна функція – можливість розширення оперативної пам’яті до 11 ГБ за рахунок основної. Це робиться вручну через налаштування, пункт меню «Об’єднання пам’яті». Можливі варіації +2,+3 та +5 ГБ. Актуальна дана функція для користувачів, які активно користуються великою кількістю додатків та постійно перемикаються між ними.

Два тижні активного користування пристроєм не виявили жодних претензій до апаратної складової, включаючи бездротові мережі Wi-Fi 2.4 і 5 ГГц (максимальна швидкість, яку вдалось зафіксувати – 130 Мбіт/с на скачування та 138 Мбіт/с на відправку), Bluetooth 5.0, NFC.

Смартфон на огляді – 4G пристрій, чого точно вистачає для українських мереж. Якість та стабільність зв’язку без нарікань. Гучність розмовного динаміка достатня навіть для розмов у міському транспорті. Мультимедійний динамік працює разом з розмовним і таким чином створюється стереозвучання. На максимумі до чистоти звучання є претензії, але гучність висока.

В іграх смартфон не перегрівається, основні 3D хіти запускаються, але присутнє обмеження по деталізації, адже процесор не з флагманських.

Note 12 працює на XOS 10.0 на базі Android 11. Цей інтерфейс вже доволі давно використовується виробником, тому доопрацьований максимально. Анімація плавна, інтерфейс коректно реагує на всі ваші дії, вмонтованого софта, який би не було можливості відключити, не помітив.

Корисні функції смартфону, якими активно користувався сам:

  • Інтелектуальна панель
  • Постійно увімкнений дисплей (доступні кілька стилей годинника)
  • Xclone – клонування програм
  • Дитячий режим
  • Ігровий режим

Загальна продуктивність і ПО, на мій погляд, повністю відповідають ціні смартфона.

Акумулятор

Infinix Note 12 укомплектований батареєю на 5000 мАг. У моєму режимі користування одного повного заряду на повній яскравості екрану вистачало на півтора дня. Це до 40-60 хвилин розмов, 2-3 години на читання інформації на сайтах, 2 години перегляду відео або ігри, 3-4 години прослуховування музики через Bluetooth навушники та хвилин 10-25 на зйомку камерою.

Реальна витрата батареї в базових режимах:

  • 1 година  HD відео в Youtube на максимальній яскравості – мінус 15% заряду
  • 1 година гри в PubG Mobile – мінус 21% заряду

Виходячи з отриманих даних на один день користування навіть вимогливому користувачу повного заряду батареї смартфона Note 12 вистачить. Режим енергозбереження доповнений «Режимом надекономії заряду», який вмикається через налаштування.

Підзарядка телефону мережевим адаптером на 33 Вт займає трішки менше ніж 2 години. З 20% до 100% смартфон заряджається за 90 хвилин.

Камери

Infinix Note 12 додали потрійну камеру на тиловій панелі. Найбільш цікавий основний датчик на 50 МПікс. з апертурою f/1.6,фазовим автофокусом і можливістю запису відео в 2K роздільній здатності (2560 х 1440, 30 кадрів/с). Цей модуль доповнили камерою, що відповідає за глибину кадру на 2 МПікс. і QVGA об’єктивом під функції ШІ (штучного інтелекту).

Основна камера видає чіткі фотографії при достатньому освітленні, особливо денному, та природньо передає кольори. З деталізацією також проблем не виявив. Портретні знімки вдаються добре, для нічних кадрів обов’язково перемикайтесь в режим Супер-ніч.

Приклади зйомки:

Вдень



В приміщенні



Вночі



Фронтальна камера



Контент з фронтального модуля також сподобався. Роздільна здатність камери – 16 Мпікс. з апертурою f/2.0, відео вона записує також в HD, FullHD та 2K. Відзначу, що в режимі з боке, відео пишеться лише в HD якості.

Селфі виглядають добре по частині різкості, але зовнішнє освітлення може впливати на природність кольорів. Режим Супер-ніч, як і портретний, доступний і для фронтального модуля. Увімкнений фронтальний спалах додає світла в фотографію і забезпечує більшу кількість деталей на фото.

Приклади відео на камери смартфона:

Основна камера

Фронтальна камера

Висновки

Infinix Note 12 – це максимально комфортний по ергономіці та набору функцій смартфон для покупця, який обирає смартфон при обмеженому бюджеті. Пристрій знаходиться на межі бюджетного та середнього цінового сегменту, причому по якості дисплея та камери він точно в середньому.

Дизайн яскравий, але при цьому практичний навіть при користуванні без чохла. В можливостях камери, сподіваюсь, переконав вас прикладами відзнятих фото та відео. Екран великий та показує хорошу картинку при будь-якому освітленні, а апаратна складова справляється з актуальним ігровим контентом. Вмонтована батарея підтримує роботу всього перерахованого вище мінімум день при суттєвих навантаженнях. Тож не маю жодних протиріч, щоб рекомендувати смартфон Infinix Note 12 як кандидата на місце вашого повсякденного помічника.

Переваги:

  • Яскравий дизайн
  • Якість контенту основної камери
  • Достатня ігрова продуктивність
  • Хороший дисплей з FullHD+ роздільною здатністю
  • Зручний інтерфейс
  • Цікавий чохол у комплекті
  • Функція завжди увімкненого дисплею
  • Фронтальний спалах
  • Стереодинаміки


Недоліки:

  • Запис відео в режимі б’ютифікації лише 720p

 

 

 

 

 

Андрій Лазаускас
Вартість: $230 (8499 грн на 16.02.2023 року)
Продукт наданий представництвом компанії Infinix в Україні


Источник: SmartPhone.ua

Обсуждение статьи

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

купить телефон в Одесі, Україна