Огляд смартфона Infinix Zero Ultra: “майже” флагман з зарядкою 180 Вт і камерою 200 МПікс.

13:12, 29.04.2023

Infinix Zero Ultra – це флагман бренду, якщо дивитись на пропозицію компанії на українському ринку. Кращого смартфона по візуальному сприйняттю та набору апаратних характеристик виробник для покупців з України не пропонує. Тож якщо підбираєте собі сучасний по всім параметрам смартфон, Zero Ultra з камерою на 200 Мпікс., підтримкою зарядки 180 Вт, вигнутим екраном з частотою 120 Гц, а також 480 тис. балів в бенчмарку Antutu, вважаю дуже достойним кандидатом. Подробиці дізнаєтесь з огляду.

Дизайн і Корпус

Zero Ultra – смартфон в корпусі без гострих кутів з плавними обтічними формами, тож в руках пристрій примати комфортно. Габарити 165,5 x 74,5 x 8,8 мм, вага 213 г.

Тилова панель зі скла і з цікавим хвилеподібним візерунком, який присутній лише у версії з кольором Coslight Silver.

Торці по всьому контуру пластикові, але в колір під метал. Порт 3,5 мм в смартфоні відсутній. А от динаміків аж два – для стереозвуку. Гучність сподобалась, до чистоти можна придиратись лише на максимумі. Мені здалось, що навіть трішки басів у ньому є.

Зліва розміщені тонкі, але зручні клавіші налаштування звуку та живлення. Зверху, окрім динаміка, ще є мікрофон.

Знизу решітка основного динаміка, лоток для двох SIM-карт і порт USB Type-C.

Зібраний телефон дуже добре, екран та панелі щільно зістиковані між собою. Як на мене, виробник хоч і надав перевагу на торцях пластику, але це не погано. Якщо відразу одягнете на корпус чохол з комплекту, або підібраний самостійно, то матеріал стає не таким вже і важливим.

Прозорий чохол з силікону передбачений комплектацією. Також в коробці знаходиться простенька плівка на екран, блок живлення та перехідник USB-C – 3.5 мм.


Дисплей

Вигнутий дисплей – це не буденність у смартфонів з середнього цінового сегменту. Тож Infinix Zero Ultra по цьому параметру виділяється серед конкурентів.

Екран 6,8 дюйма з роздільною здатністю 1080 x 2400 пікселів і яскравістю 900 ніт. Матриця AMOLED з частотою до 120 Гц. Зверху панель прикрита захисним склом Corning Gorilla Glass 3.

Великий запас по яскравості гарантує комфорт при використанні смартфона на вулиці. Кути огляду дуже хороші.

По дисплею варто відмітити підтримку Widevine L1 – можливість перегляду контенту в високій роздільній здатності на стрімінгових сервісах.

В екран вмонтовано датчик відбитків пальців, який працює швидко та без помилок.

В верхній частині дисплея по центру виріз під фронтальну камеру. В правій частині зверху світиться зелена крапка-індикатор сповіщень, який загорається навіть коли екран вимкнений.

Як висновок, можу сказати, що особисто мені подобаються вигнуті дисплеї, відмічаю це як перевагу смартфона Zero Ultra. До того ж у цього смартфона дуже тонкі рамки зверху та знизу, а це додає ефектності під час перегляду відео.

Апаратна складова

Головним обчислювальним елементом смартфону став чіпсет MediaTek Dimensity 920. Процесор добре оптимізований під багатозадачність, стабільну роботу в мережах, включаючи 5G, підтримує актуальні бездротові мережі та добре справляється з актуальними іграми. Чому добре, а не ідеально? Тому що в нього не найпотужніші ядра, графіка Mali-G68 MC4 і оперативної пам’яті не так вже й багато – 8 ГБ. Тож не кожна гра зможе запускатися на максимальній деталізації. Але не забувайте про можливість віртуального розширення оперативки – ще на 2, 3 або 5 ГБ. Основної пам’яті 256 ГБ, місце під картку пам’яті не передбачено.

В Antutu v9.5.7 смартфон набрав 481 тис. балів.

Infinix Zero Ultra підтримує Bluetooth 5.0, NFC, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/6 і швидкість на завантаження/відправку може сягати 290/260 Мбіт/с  або більше. Саме такі показники я отримав на своєму гігабітному каналі, щоправда в вихідний день, коли мережа була під навантаженням.

Актуальні ігри протестував, включаючи PUBG Mobile, Need For Speed: No limits і WoT Blitz – зауважень до роботи смартфона в них не маю. На великому екрані на частоті 120 Гц, де це підтримується іграми, зможете легко зануритися в ігровий процес і навіть не помітите, як витратили пару годин на розваги. Відмічу, що не всі ігри запускаються на максимальній деталізації. Невелике нагрівання тилової панелі при тривалому сеансі «важкої» гри присутнє.

ОС та інтерфейс

Смартфон працює на XOS 12 на базі Android 12. Оновлення до Android 13 від Infinix очікується, але поки без конкретних дат.

Цього року вже тестував смартфони Infinix з XOS 12 і в цьому огляді лише нагадаю найулюбленіші мої функції:

  • Плаваючі вікна.
  • Бічна панель швидкого доступу (Smart Panel).
  • XClone – клонування додатків.
  • Захист від підглядання.

Попередньо встановлений софт є, частину з нього зможете видалити, якщо заважатиме.

Камери

Велика камера – елемент, який кидається в очі всім, хто вперше бачив цей смартфон. І не дарма на цей елемент Infinix Zero Ultra звертають увагу, бо модуль тут Samsung ISOCELL HP1 на 200 Мпікс. з апертурою f/2.0, сенсором 1/1,22 дюйма та оптичною стабілізацією.

Режим 200 Мпікс. вмикається окремо і чи є він визначальним при виборі цього телефону для покупця? Скоріше ні, бо чи потрібні вам завжди фото, які займають під 70 МБ кожне?
Але це не означає, що всі 200 Мпікс. зайві, вони працюють в інших режимах на корись якісного контенту, який можете бачити нижче.

  • Фото вдень


  • Фото вночі


Іноді кольори виходять аж занадто насиченими. Відключайте режим Краса і використовуйте AI Cam - отримаєте бажане. Вночі обов’язково користуйтесь режимом Супер-ніч, хоча на мою думку він іноді робить лице та шкіру занадто ідеальними.

Пара додаткових модулів також варта уваги. Це ширококутна камера на 13 Мпікс. з апертурою f/2.4 та камера на 2 Мпікс, що відповідає за глибину кадру.

  • Фото ширококутна камера


  • Макрознімки


Фронтальна камера на 32 Мпікс., портрети їй вдаються добре. При хорошому освітленні кольори виходять дуже реалістичними.

  • Фото фронтальної камери


На додачу до класичних режимів AI, портретного та супер-ніч, налаштування меню камери дозволяють знімати невеликі ролики різних стилів, імітувати реальні хмаринки на небі, створювати панорами, знімати Slo-mo. Приклади нижче.

  • Slo-mo

  • Ролик створений ПО смартфона

  • Імітація хмаринок

Наостанок про відео. Тилова камера може знімати контент 4k@30fps і  1080p@30/60fps, фронтальна пише до FullHD 30fps включно. Нижче приклади:

  • Відео вдень

  • Відео вночі

  • Відео вдень ширококутна камера

  • Відео день фронтальна камера

Передивившись відео могли помітити, що присутня оптична стабілізація і вона дуже виручає в багатьох ситуаціях.

Автономність

В моделі Infinix Zero Ultra встановлена батарея на 4500 мАг. Це невеликий розмір, але скиглити не будете, підтримується зарядка 180 Вт. Цифри в реальності виходять дуже цікаві:

  • 5 хв – зарядка від 0 до 50%
  • Менше 20 хв – зарядка від 0 до 100%

Врахуйте, що наведені вище показники можливі лише з блоком живлення, що йде в комплекті, та переведенням смартфону в «Суровий режим» заряджання в меню батареї. Якщо дивитись з точки зору технологій, то маємо в смартфоні дві окремі батареї, кожна з яких отримує зарядку потужністю 90 Вт.

Щодо витрат акумулятора в звичайних для сьогодення режимах роботи:

  • Перегляд відео на Youtube, яскравість 50% - мінус 10% за 42 хв
  • Гра Need For Speed: No Limits – мінус 20% за 1 годину

Повного заряду смартфона мені вистачало на один день активної експлуатації завжди, навіть коли дуже активно знімав на камеру. В середньому виходило до 5-6 годин активного дисплею. А ті хто грають дуже багато повинні розуміти, що мінімум двічі на день будуть використовувати фірмову зарядку. Але нагадаю, що недовго – не встигнете навіть чаю заварити і випити, бо телефон набирає половину заряду всього лиш за 5 хвилин.

Висновки

В смартфоні Zero Ultra виробник сфокусувався на дисплеї та швидкій зарядці, що вважаю правильним вибором. При цьому і камера залишає приємні враження, але до неї потрібно звикнути та навчитися користуватися всіма її «фішками».

Впевнений, Infinix Zero Ultra коштує ту ціну, яку за нього просять. Він майже в два рази доступніший за флагман корейської компанії, але пропонує при цьому дуже хороші характеристики та залишає найприємніші враження після двох тижнів користування. Нагороду «Ціна - Якість» від порталу Smartphone.ua він заслуговує 100%.

Переваги:

  • Швидка зарядка 180 Вт
  • Вигнутий екран AMOLED з частотою 120 Гц
  • Преміальні матеріали в дизайні
  • Багато можливостей камери з основним модулем 200 Мпікс.
  • Стереодинамік


Недоліки:

  • Виробником не вказано строки оновлення до Android 13

 

 

 

 

Андрій Лазаускас
Вартість: $630 (22999 грн на 29.04.2023 року)
Продукт наданий представництвом компанії Infinix в Україні


Источник: SmartPhone.ua

Обсуждение статьи

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

купить телефон в Одесі, Україна