Огляд мишки Logitech Signature M650: невелика, красива, бездротова та зручна

17:08, 14.05.2022

Logitech Signature M650 - дуже проста мишка, якщо більш глибоко не розглядати її особливості та можливості. Вона краща, ніж здається і точно коштує заявлених грошей. Виробник підібрав дуже хороші матеріали, продумав ергономіку та знайшов баланс між розмірами та комфортом. Подробиці дізнаєтесь з огляду.

Основні характеристики Logitech Signature M650

  • Підключення: Bluetooth LE та бездротовий канал 2,4 ГГц
  • Клавіші 5 шт.
  • Габарити: 107х61,8х37,8 мм
  • Вага 101,2 г
  • Живлення: батарейка АА (у комплекті)
  • Підтримка ОС: Windows, MacOS, Linux, Chrome OS, iPadOS та Android


Дизайн і Корпус

Почну з того, що Logitech Signature M650 – перша миша у мене на огляді, яка пропонується у двох варіантах корпусу та додатковій версії для шульги. Модель на тесті майже класика - стандартна або назву її маленькою, під праву руку і в рожевому кольорі. Ще доступні графітове і біле забарвлення. Відразу уточню – рожевий варіант для шульг відсутній.


Про габарити меншого варіанта Medium вже згадав вище. Варіант Logitech Signature M650 у розмірі Large – на 10% більший завширшки, по довжині та за вагою. Для мого середнього розміру руки більше підійшов би формат Large, а для жіночої невеликої або середньої краще вибрати Medium.

Мишка на огляді – для правші, так що додаткова пара кнопок розміщена зліва на корпусі під великий палець. У мишки для шульги ці клавіші справа. Потрібно визнати, що в цьому сегменті взагалі вибір невеликий, так що лівші потрібно обов'язково розглянути Signature M650 Large (L) як варіант для покупки.


При роботі з мишою жіночою маленькою рукою враження від тривалого використання лише позитивні.

Великий і безіменний пальці зручно зависають на текстурованому прогумованому матеріалі. Він не дає цим пальцям зісковзувати з корпусу та викликати дискомфорт.

Мізинець приземляється на хвостик, що злегка виступає, а вказівний і середній палець дуже правильно лягають на дві верхні кнопки. Зверху пластик гладкий, але не глянсовий. Колір у нього запорошено рожевий, добре поєднується з темнішими вставками на боках, внизу та майданчику навколо колеса та індикатору.

На нижній частині корпусу 4 невеликі тефлонові ніжки. Їх достатньо для стійкості мишки не лише на килимку. Додаткова тефлонова вставка передбачена навколо віконця із сенсором. Поруч із ним перемикач увімкнення/вимкнення, кнопка зміна профілю та індикатор.

 


Під зсувною кришкою USB ключ та місце для однієї батарейки формату AA.

Колесо прокручування має маркування SmartWheel і отримало горизонтальне насічення на прогумованій частині покриття. Користуватися ним зручно, натискається з невеликим зусиллям та не сильно шумить. Порівняно з ним кнопки зверху можна назвати безшумними. У Logitech назвали цю технологію SilentTouch. Вона на 90% знижує стандартну гучність клацання.

А ось клавіші на боці більш голосніші, якщо порівнювати із натисканням по коліщатку.


Колесо прокручування можна використовувати для прокручування рядково, а можна швидко крутити - для швидкого прокручування.

Щодо збірки мишки до виробника питань немає. Якість поєднання матеріалів і їх вибір на дуже високому рівні.

Підключення

Logitech Signature M650 - мишка з можливістю підключення до двох пристроїв одночасно. До одного з них підключаємося по Bluetooth, а на другий встановлюємо USB стік. Перемикання не дуже зручне і очевидне - через натискання круглої клавіші на нижній панелі. Індикатор підморгнув – перемикання пройшло успішно.


За якістю та надійністю підключення за два тижні тесту у мене не виникло нарікань на жодний з типів підключення.

Автономність

В це важко повірити і я не зміг це перевірити в огляді, але виробник обіцяє, що мишка Signature M650 працює від однієї батареї до двох років при навантаженні до 25 годин на тиждень та підключенні до пристрою через Bluetooth. Якщо використовувати маніпулятор іноді, то однієї батарейки може вистачити і більше ніж на 2 роки.

Ви можете відстежувати рівень заряду в Logitech Options. Для довідки скажу, що цей софт корисний не тільки цим.

Встановити всередину акумулятор АА можна, тільки заряджати його прийдеться на зовнішньому пристрої. На корпусі жодних портів для заряджання не передбачено.

Можливості

Який сенсор використовує виробник не уточнюється. Для покупця доступні тільки діапазон CPI - від 400 до 2000. Діапазон невеликий, але потрібно врахувати, що і мишка не для кіберспорту. Вказати конкретне значення можливості немає, навіть через програму. Користувачеві доступний проміжок від 0 до 100%.

Я віддаю перевагу меншим рухам мишки по поверхні, так що виставив собі чутливість на максимум.

Крім вищезгаданого налаштування власник маніпулятора може запрограмувати роботу пари бічних клавіш та натискання на колесо.

У програмах Chrome, Word, Excel та інших, на цих кнопках вже встановлено базові операції. Програма Logitech дозволяє настроювати ці профілі або створювати профілі під інші програми.

Корисна фішка - утримування бокової кнопки під час прокручування колеса дозволяє виконувати горизонтальне прокручування. Це зручно, але можна зробити ще зручніше, наприклад, запрограмувати збільшення/зменшення гучності чи масштабу, чи щось інше.

Нижче на скріншотах видно всі можливості програми від Logitech:


Як бачите, можна запрограмувати:

  • потрійне клацання
  • натискання кнопки мишки + клавіші на клавіатурі
  • натискання двох кнопок + кнопка на мишці

Висновки

Logitech Signature M650 - мишка, яка пропонується у двох розмірах та у варіанті для шульги. Це однозначний плюс виробнику, тому що вийшло в компактний корпус упакувати в міру просунутий маніпулятор.

Покупцеві повинна сподобається можливість підключення як через Bluetooth, так і через бездротовий канал на частоті 2,4 ГГц. Не розчарують вас матеріали та зручність розміщення руки на корпусі. Можливо, знадобиться доналаштування клавіш під різні програми та швидкість роботи сенсора.

Якщо підбираєте гарну та надійну мишу, тоді раджу звернути свою увагу на модель Signature M650. Тільки одразу зорієнтуйтеся на те, який розмір вам підходить.

Переваги:

  • Зручна ергономіка корпусу
  • Якісні матеріали
  • Два варіанти розмірів корпусу + версія для шульги
  • Підключення через Bluetooth та через ключ на частоті 2,4 ГГц
  • Хороша заявлена автономність

Недоліки:

  • Невеликий діапазон налаштування чутливості

 

 

 

Орієнтовний цінник 1699 грн ($50)
Продукт наданий компанією АСБІС-Україна, офіційним дистриб'ютором Logitech в Україні
Лазаускас Андрій

Источник: SmartPhone.ua

Обсуждение статьи

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

купить телефон в Одесі, Україна