Огляд Gelius Airdots One: бездротові TWS навушники з хорошим звуком та ANC

20:10, 28.08.2022

Наша редакція вже знайомила вас з брендом Gelius, але до цього часу ще жодні бездротові навушники цієї компанії не потрапляли на огляд. Виправляємо ситуацію і відразу беремося за огляд найкращої моделі виробника - Gelius Airdots One, яка отримала функцію шумоподавлення, достойну автономність та приємний дизайн. Ціна навушників не перевищує $45. Чи виправданий цей цінник розбираюся у огляді, а також розповідаю про всі можливості та власні враження від навушників.

Комплектація

Бездротові навушники від Gelius запаковані в сріблястій коробці з картону.

На зворотному боці нанесена інформація з назвою моделі, версією Bluetooth, ємністю акумулятора та іншими специфікаціями.

У коробці знаходимо гарантійний талон, інструкцію-посібник користувача, змінні амбушюри, зарядний чохол із лівим і правим навушниками та кабель для зарядки USB Type-C.

Перші враження від розпакування приємні, виробник дуже правильно налаштовує покупця на свій продукт приємним дизайном на якістю пакування.

Дизайн і Корпус

Gelius Airdots One виглядають просто і «легко». Навушники можуть привернути увагу своєю зовнішністю того покупця, який надає перевагу мінімалістичному підходу у дизайні.

Навушник повністю білий, матеріал – матовий пластик.

На корпусі розмістили індикатор, сенсорну кнопку, пару мікрофонів, пару контактів для підзарядки в боксі, нанесли графічне зображення R/L та надійно закріпили амбушюри з білого силікону. Додаткові змінні амбушюри більшого та меншого розміру шукайте в коробці з пристроєм.

Якщо правильно підберете для себе розмір силіконового елементу, що в певній мірі виконує важливу функцію шумоподавлення, тоді навушники будуть сидіти у вушній раковині максимально комфортно і ви зможете не виймати їх максимально довго.

Зарядний кейс виготовлений з приємного на дотик матового білого пластику. Логотип Gelius розмістили на тиловій частині корпусу, а спереду рядок з 4-х світлодіодних індикаторів.


Внизу також є зарядний роз’єм USB Type-C.

Посадкова ніша для навушників у боксі виконана в сріблястому кольорі, невелика смужка з цим елементом проходить і по зовнішній стороні навколо всього боксу.


Сама по собі верхня частина боксу не відкривається завдяки магнітам всередині. Навушники з відкритого боксу не випадають.

Вага боксу з навушниками – 49 г, габарити – 61х49х24 мм.

Управління навушниками

Навушники від Gelius мають сенсорні кнопки управління. Функції стандартні для пристроїв такого класу: відтворення музики /пауза одинарним тапом, перехід до наступної або попередньої пісні подвійним натисканням, виклик голосового помічника на смартфоні потрійним натисканням.

Регулятора гучності немає. Проте є можливість перейти в ігровий режим, який знижує час затримки до 50-60 мс і дійсно показав свою ефективність в іграх. Для переходу потрібно затиснути сенсорну клавішу на лівому навушнику на 2 секунди. Перемикання в режим прослуховування музики відбувається аналогічним чином.



Цікавить, що відбувається при натисканні сенсорної клавіші продовж 2 секунд на правому навушнику? Відбувається зміна режиму роботи зі звичайного на «Прозорий», який додає до звучання в навушнику більше зовнішніх звуків. Я зазвичай користуюсь цим режимом при їзді на велосипеді, коли потрібно бути в курсі руху та зміни положення оточуючих пішоходів, автомобілів та інших велосипедистів.

Якщо затиснути праву сенсорну клавішу ще на 2 секунди то Gelius Airdots One перемкнеться в режим повного шумоподавлення.


На мій погляд три режими, пов’язані з шумопоглинанням, працюють дуже правильно та відпрацьовують коректно покладені на них функції.

Якість роботи мікрофона

На кожному навушнику є мікрофони. Якість звуку яку чують співрозмовники ні у кого нарікань не викликала. В занадто галасливих локаціях, звичайно ж, говорити потрібно було голосніше, але і тут на іншому кінці слухавки мій голос пізнавався і розпізнавався добре.


Звучання

Розмір драйверу, який використали в Gelius Airdots One в специфікаціях не розкривається. Заявлено про підтримку технології Bluetooth 5.3.

Коли ви слухаєте музику на навушниках Gelius, ви навіть без увімкненого шумоподавлення майже не чуєте шум навколо себе, навіть якщо перебуваєте в людному місці. Цьому сприяють силіконові амбушюри.

Режим ANC посилює відсікання сторонніх шумів і дозволяє по повній сконцентруватись на музиці. Мені сподобалось, що є баси і, незалежно від стилю музики, гарантується збалансоване звучання по всім діапазонам. Домінування низьких частот над високими відсутнє.


Уточню про баси. Вони хороші, але не дуже глибокі, тому вокал у піснях чіткий і зрозумілий.

Автономність

Що стосується акумулятора кожного навушника моделі Airdots One, то він має ємність 50 мАг. В зарядному кейсі батарея на 400 мАг.

Як бачите, зарядний кейс хоч і компактний, але його можна використати 4 рази для підзарядки навушників. Загальний час автономної роботи становить 20 годин. Від повного заряду пара бездротових навушників може пропрацювати 4 години у звичайному режимі. Якщо активувати шумопоглинання, то за моїми підрахунками цей час зменшується відсотків на 20-25%.

Для підзарядки боксу з 0 до 100% потрібно 90 хвилин. Навушники заряджаються до повного за 60 хвилин. Індикатори на боксі інформують про залишок заряду. На кожний припадає по 25%, тобто якщо горить лише два діоди, то в боксі вже менше половини від повної ємності.

Висновки

Gelius Airdots One – це бездротові навушники, що за невисоку ціну пропонують власнику навіть більше, ніж він очікує. Можливо не всі функції будуть актуальними відразу, але якщо познайомитись з ними ближче, то режим шумопоглинання/прозорості та режим ігор/прослуховування музики знайдуть своє застосування навіть у консервативних користувачів, для яких головне щоб було без дротів та довго працювало.

Варто зазначити, що і з автономністю у Airdots One все гаразд. Навушники і заряджаються швидко, і працюють довго. При цьому корпус боксу та навушника виконані з приємних на дотик матеріалів та в комфортних розмірах та формі, щоб користуватися пристроєм довго та завжди носити його з собою.

Ціна доступна, особливо якщо підбираєте TWS навушники з функцією шумоподавлення.

Переваги:

  • «Легкий» та приємний дизайн
  • Хороша збірка і підбір матеріалів
  • Достатня автономність
  • Ігровий режим
  • Режим активного шумоподавлення
  • Режим «прозорості»
  • Якість звучання (для своєї цінової категорії)

Недоліки:

  • Відсутня можливість налаштування гучності з навушника

 

 

 

 

Андрій Лазаускас
Рекомендована ціна – 1499 гривень
Навушники Pro Airdots One GP-TWS003 надані компанією Gelius

Источник: SmartPhone.ua

Обсуждение статьи

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

купить телефон в Одесі, Україна