Огляд кулера PCCooler GI-X2: охолодження для процесорів до 105 Вт та біла підсвітка

08:39, 15.12.2022

На огляді кулер баштової конструкції від бренду PCCooler, який по ціні знаходиться у нижньому ціновому сегменті. У моделі PCCooler GI-X2 дві теплові трубки, потужність розсіювання до 105 Вт, вентилятор зі швидкістю обертання до 1800 об/хв та білою підсвіткою. Подробиці по роботі з процесором AMD Ryzen 5600G та враження від пристрою дізнаєтесь з тесту.  

Назва PCCooler GI-X2 вже багато про що може розказати про кулер. Цифра 2 – кількість теплових трубок. Зазначу, що кількість трубок – не на 100%, але вагомий вплив на ефективність та ціну. З кількості випливає, що це молодша модель в лінійці, яка конструктивно підходить для процесорів:

  • Intel: LGA 1151/1150/1156/1155/775;
  • AMD: AM4/AM3+/AM3/AM2+/AM2/FM2+/FM2/FM1.

Єдине обмеження для придбання під вище зазначені сокети – пристрій може розсіювати потужність лише до 105 Вт. Але зважте, що це максимальне значення і потрібно купувати систему охолодження з певним запасом.

Комплектація

PCCooler GI-X2 поставляється у коробці з картону та зображенням моделі на лицьовій стороні.
На звороті коробки представлені технічні специфікації. Комплектуючі знаходяться у формі з пресованого паперу та заховані у пакети. Окремо розташовані кулер та відсік з аксесуарами.
У комплектацію додали інструкцію, кріплення під сокети Intel з круглою рамкою та чотирма фіксаторами, тюбик з термопастою для багаторазового нанесення.  


Термоінтерфейс поставляється у невеликому шприці. Заявлена теплопровідність становить 7.5 Вт/(м*К), а термічний опір – менше 0.06 °С/Вт. Це дуже хороші показники.

Всередині коробки також 120 мм вентилятором з білим підсвічуванням.

Інструкція достатньо деталізована, щоб зібрати конструкцію в робочий вигляд самостійно.

Дизайн та Корпус

Розміри кулера  148 х 84 х 124.5 мм, а це гарантує, що він без проблем поміститься майже в будь-який корпус.

Радіатор зроблено з алюмінію, трубки з міді, а тому загальна вага всього 429 г.

PCCooler GI-X2 – класичний кулер баштової конструкції з двома тепловими трубками U-подібної форми. Їх обдуває вентилятор діаметром 120 мм.

Діаметр у трубок по 6 мм кожна. На радіаторі нарахував 33 алюмінієвих ребра. Товщина ребер становить 0.4 мм з міжреберною відстанню 2 мм. Цього досить, щоб продути радіатор навіть на низьких обертах вентилятора.

Підошва рівненька, жодної нерівності не виявив.

В основі розташований невеликий ребристий радіатор (45 х 38 мм HDT - Heatpipe Direct Touch) та рамка кріплення, розрахована на монтаж із сокетом AMD.

Підібрані матеріали, їх якість та виконання основних елементів відповідають вартості пристрою.

Вентилятор

Кулер PCCooler GI-X2 працює з вентилятором на 120 мм. Цей елемент охолодження на базі гідродинамічного підшипника має своє живлення та отримав дизайн з пластикової рами з гумовими трикутними в кутках для нівелювання вібрації та біле нерегульоване колове підсвічування. Його технічні характеристики:

  •  швидкість в діапазоні 1000 – 1800 об/хв ± 10% (регулюється автоматично або вручну користувачем),
  •  повітряний потік – до 65 CFM (фут3/хв),
  •  мін. стартова напруга 7.5 В постійного струму
  •  робоча напруга: 8~13.2 В постійного струму
  •  максимальний статичний тиск: 2.15 мм вод. ст.
  •  рівень шуму: 8~26.5 дБ
  •  розміри 120 х 120 х 25 мм

Вентилятор хороший, але я його з часом замінив на аналогічний по характеристикам і розмірам вентилятор PCCooler Corona з RGB підсвіткою аби інтегрувати в систему підсвічування всього ПК. Тому що в базовому варіанті підсвічуванням вентилятора не регулюється і постійно горить білим.

Збірка

Конфігурація тестового стенду:

  •  Процесор AMD Ryzen 5 5600G 3.9GHz/16MB (100-100000252BOX) sAM4 BOX
  •  Материнська плата Gigabyte Aorus Elite B450, s-AM4, ATX, 4xDDR4
  •  Пам’ять оперативна IRDM PRO DDR4 DEEP BLACK 2х8 ГБ 3600 МГц
  •  Пам’ять постійна Patriot Memory P300 M.2 - SSD NVMe 1.3 на 512 ГБ
  •  Блок живлення Deepcool 800 Вт
  •  Корпус Cougar MX660 Mesh RGB
  •  Операційна система Windows 10 64-bit.

Монтаж

Встановлення PCCooler GI-X2 в систему з AMD сокетом дуже просте, бо рамка для кріплення вже встановлена на материнській плати.

Рівно встановлюємо кулер на процесор та затискаємо монтажні кліпси на боках. Підключаємо живлення і система охолодження готова до роботи.

Будьте обережні лише з гострими краями радіатора об які можна подряпатись.

Охолодження

Основний параметр будь-якої системи охолодження - це потужність, яку вона здатна розсіювати. У моделі PCCooler GI-X2 це значення, порівняно з більш просунутими моделями від PCCooler, доволі скромне – 105 Вт.

Процесор AMD Ryzen 5 5600G на максимумі видає 90 Вт. Нижче бачите графік роботи системи, зміну температури процесора та швидкість обертання вентилятора. Тестування проводив базовим тестом AIDA64 при 100% завантаженні ЦП.

Максимальна температура процесора зафіксована на рівні 71 градус за Цельсієм, а максимальна швидкість обертання вентилятора – 2015 об/хв. Температура повітря в приміщенні під час тестування складала 18 градусів за Цельсієм.

Вентилятор моделі PCCooler GI-X2 можу назвати тихим до 1200 об/хв. А от після 1600 об/хв його вже стає чутно, але точно без дискомфорту.

Висновки

Що ж, PCCooler GI-X2 абсолютно очікувано справився з охолодженням процесора AMD Ryzen 5600G. Температурні показники мене задовольнили, по шуму також без претензій.

Якщо маєте навики встановлення баштових кулерів – то і проблем з самостійним монтажем не виникне. Зверніть увагу лише на те, що підсвітка вентилятора не регулюється. Але додаткове біле світло і так можна вважати приємним бонусом, зважаючи на бюджетне позиціювання моделі GI-X2.

Переваги:

  • Ефективність конструкції, з огляду на ціну
  • Простота встановлення
  • Хороший та не шумний вентилятор
  • Біле підсвічування
  • Можливість змінити вентилятор на RGB з лінійки PCCooler

Недоліки:

  • Не виявлено

 

 

 

 

 

Андрій Лазаускас
Рекомендована ціна – 569 гривен
Продукт наданий компанією EDG GROUP

Источник: SmartPhone.ua

Обсуждение статьи

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

купить телефон в Одесі, Україна