Огляд Neken eX150 – український 150Вт повербанк

14:55, 03.05.2024

Кілька місяців назад наша редакція отримала можливість познайомитися з цікавим та поряд з тим неординарним рішенням – 150Вт зовнішнім зарядним пристроєм від українського бренда Neken. В даній моделі маємо поєднання батарей LiFePO4, великого LED-ліхтарика, повноцінної автомобільної розетки, а ще розбірного для користувача формату корпуса. Втім, лише згаданим особливості моделі не обмежуються.

Комплект поставки та упаковка

  • Neken eX150;
  • мережевий зарядний пристрій. Біля порту Type-C виробник зазначив потужність  - 100Вт;
  • два кабелі – один з яких Type-C;
  • ілюстроване керівництво користувача.     

Все перераховане постачається в картонній коробці середніх розмірів, зробленій з пресованого матеріалу. В дизайні виробник прибічник простоти, що є абсолютно нормальним, адже користувач передусім купує виріб і не дуже радий переплачувати за дизайн надалі мало потрібної упаковки. Стосовно ж захисту виробу всередині, до цього пункту питань жодних – гарна якість картону в поєднанні з пінопластовими ущільнювачами – саме те, що потрібно, щоб пристрій всередині надійно почував себе під час транспортування від виробника і далі до продавця та користувача. Так, рішення класичне, але в надійності його сумнівів немає. Мав змогу перевірити й не лише на даному прикладі.

Технічні характеристики та особливості Neken eX150

  • Час заряджання до 100% - до 2,5 годин;
  • Потужність заряджання – 65 Вт;
  • Запас енергії (при 100% заряду) – 150 Вт/г;
  • Потужність вбудованого LED ліхтаря – 5 Вт;
  • Тип батареі? - LiFePO4;
  • Циклів заряду (до 80% ємності) – 2000;
  • Вага – 1,5 кг;
  • Габарити – 180х80х80 мм;
  • Порти:
    • Lightning (підтримка PD2.0),
    • Type-C (підтримка AFC/FCP/SCP/VOOC/PD3.0/PD2.0/PPS/QC3+/QC3.0/QC2.0/SCP),
    • Порти USB-A1/USB-A2 (підтримка входу швидкої зарядки Apple/AFC/FCP/VOOC/QC3+/QC3.0/QC2.0/SCP).


Матеріали корпусу та якість збірки

Без сумніву, одна з переваг Neken eX150 – розбірний, в тому числі для користувача формат корпусу. На практиці це значить не лише достатньо простий доступ до компонентної бази, але й можливість заміни саме акумуляторного блоку. За потреби, звісно ж. При чому зробити це зможе і сам користувач, при наявності відповідних знань та вмінь. Словом, хай там як, але така можливість врахована і вона варта уваги.


Стосовно ж самих матеріалів корпусу, тут все круто – майже 100% метал. Винятки – кнопки спереду, та верхня частина згаданого раніше прикурювача. Легко помітити – корпус, по суті, складається з двох половинок, котрі між собою з’єднані чималою кількістю гвинтів – характерні шапочки помітити не є складністю, адже вони тут всюди.

Крім металу та напрочуд невеликої кількості пластику, ще «на борту» трішки гуми - заслінка автомобільного прикурювача. На перший погляд, не були б зайвими тут гумові ніжки по периметру нижньої панелі. Та в процесі експлуатації розумієш, що насправді пристрій (та й користувач теж) може обійтися і без них, адже робота батареї абсолютно безшумна, а майже 100% металевий корпус – це, крім якості, чудовий тепловідвід.

Розбірний формат корпусу негативно не сказався на якості його збірки. Так, хоча на виході ми маємо досить великі габарити повербанка (втім, чи можна було зробити компактніше, виходячи з функціональних особливостей – це ще також питання), все ж розбірний формат для користувача в даний категорії виробів зустрінеш не кожен день і це дійсно цікаво, особливо враховуючи той факт, що згадана розбірність абсолютно ніяк не відобразилася на якості збірки. По даному пункту маємо найбільший бал в нашій особистій оцінювальній стрічці. 


До питання про ергономіку

Повернемося до однієї з суттєвих переваг даного повербанку (чи мобільної батареї якщо вам так краще) – розбірного формату корпуса. Тут варто відзначити наступне. Навіть якщо ви не спеціаліст високого профілю і не будете самостійно обслуговувати прилад, розбірний корпус – це все одно перевага, адже спрощує доступ до комплектуючих (включаючи батарейний блок), а значить впливає на кінцеву вартість можливого ремонту чи ж навіть просто діагностики. За фіксуючи гвинти я вже писав вище. Додам лиш, що для того, щоб розібрати корпус, вам потрібен буде шестигранник.

Вся інтерфейсна база + кнопки перевірки поточного стану заряду та увімкнення/вимкнення ліхтарика розміщені на передній стінці. В підсумку маємо інтерфейс 5-12Вт, вже згадані кнопки, маленький дисплей, що відображає поточний заряд акумулятора, а ще 5 портів. Перераховувати, які саме не буду, адже всі вони підписані – деталізація далі на фото. Приємна примітка «Вироблено в Україні» і ще одна – назва виробу.


На панелі зверху легко помітити згаданий раніше прикурювач плюс, власне великий діодний ліхтарик. Прикурювач, звісно, з відповідною заслінкою.



Тильна панель отримала помітну металеву пластину на якій виробником нанесені ключові технічні характеристики виробу та деякі інші технічні дані, зокрема адреса офіційного сайту.

Компонування всередині – ключові тези

Не дивлячись на те, що автор цих стрічок не є вузькопрофільним спеціалістом по повербанкам та зарядним станціями, я все ж вирішив оцінити ступінь ремонтопридатності даної моделі, адже розбірний для користувача формат корпусу зустрінеш навіть не в кожному другому такому виробі.  

Перш за все, акумуляторний блок тут не є запаяним за допомогою спеціального клею, а значить при потребі можна навіть протестувати кожен акумулятор даного блоку окремо. Це плюс! Далі – акумуляторний блок знаходиться дещо осторонь і розміщений під додатковим каркасом, тобто має додатковий захист. Ну і ще що варто додати – блок не запаяний відносно керуючої плати та інших компонентів. Це ще одна з переваг.

Інша, також важлива перевага – тип використаних батарей. На практиці мова про LiFePO4 з життєвим циклом – 2000 перезарядів. До речі, після 2000 перезарядів буде втрачено лише 20% ресурсу, що, погодьтесь, не так і багато. Таким чином, купівля Neken eX150 – це розумна інвестиція далеко не на один рік!

Безпосередньо над батарейним блоком знаходиться згадана вже неодноразово світлодіодна панель. Легко помітити – у випадку необхідності проблем з заміною її бути не має.

Підтримка протоколів та технологій

Далі знайомимо вас з протоколами та технологіями, що підтримуються Neken eX150. Як бачимо, враховані чи не всі найбільш популярні та затребувані. Втім, є і такі, підтримку яких зустрінеш далеко не в кожній другій батареї. Отже - AFC/FCP/SCP/VOOC/PD3.0/PD2.0/PPS/QC3+/QC3.0/QC2.0/SCP.


Потужність заряджання

В переліку технічних характеристик вище ми вже зазначали за потужність заряджання – 65Вт. В цьому розділі ми вирішили перевірити ї за допомогою спеціального тестеру.


Як бачимо, в підсумку маємо навіть дещо більше офіційно заявленого показу.

Короткі висновки та підсумки

На офіційній сторінці продукту ви зможете ознайомитися з результатами тестування Neken eX150 безпосередньо самим виробником. По деяких з цих, скажімо так, пунктів у нас була можливість перевірити – акустика, світло, зарядка смартфону. Підсумок приємний – відмінності наших результатів ну дуже незначні, а тому можна говорити за справедливість офіційних даних.


Таким чином, у підсумку маємо цікаве рішення для живлення/зарядки чи не будь-якого споживача, який можна під'єднати через USB, окремо живлення пристроїв з автомобільною вилкою (перевіряли на холодильнику та компресорі), а також потужний ліхтарик, що гарно освітить площу кімнати або ж палатки. Розбірний формат корпусу в цьому випадку – це ще одна перевага eX150 перед конкурентами, адже значно спрощує ремонт за необхідності, в тому числі на рівні окремих компонентів.


Продукт надано пресслужбою Neken

Источник: SmartPhone.ua

Обсуждение статьи

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

купить телефон в Одесі, Україна