Огляд обігрівача AENO: економний обігрів з управлінням через смартфон

03:32, 28.11.2022

У цьому огляді розглянемо AENO Premium Eco Smart Хітер з інфрачервоним+конвекційним методом обігріву та потужністю до 700 Вт, який зацікавив мене високою енергоефективністю та можливістю управління через застосунок на смартфоні. Конструкція панелі, матеріали та можливості обігріву продумані до деталей та зручні у повсякденному користуванні. Подробиці та враження від пристрою дізнаєтесь з огляду.

Комплектація

Обігрівач AENO поставляється надійно запакованим в екологічній коробці з картону, всередині якої:

  • панель;
  • елементи монтажу, які бачите на фото нижче (2 ніжки та 2 кронштейни);
  • монтажний комплект;
  • посібник користувача і гарантійний талон.

Обігрівач має стильний лаконічний дизайн. Тонка  панель прямокутної форми, всього 11 см товщиною,  виготовлена із загартованого скла.

Елементи кріплення зроблені з анодованого алюмінію, легкі і дозволяють розмістити пристрій на ніжках на підлозі або повісити на стіну горизонтально чи вертикально.


Зазвичай інфрачервоні панелі кріпляться до стелі або стіни. Тому до панелі в комплекті обов’язково додається монтажна рамка, в нашому випадку з 2-х окремих елементів. Якщо ж ви хочете мати можливість переносити обігрівач з однієї кімнати до іншої, використовуйте ніжки. Практика показала, що вони надійно тримають конструкцію в вертикальному положенні. Довжина опорної нижньої планки 16 см, а під нею передбачені додаткові прогумовані елементи.  

При будь якому варіанті розміщення обігрівач гармонійно впишеться в інтер'єр кімнати та не займе багато місця.

Дизайн та Корпус

Обігрівачі можуть виглядати по різному, але в нашому випадку це тонка панель із емальованого загартованого скла з обох сторін і основним блоком всередині, яка забезпечує обігрів приміщення за допомогою інфрачервоного випромінювання. Самих елементів обігріву користувачу не видно, вони починають «працювати» лише після підключення до електромережі. Кабель білого кольору виходить з правої нижньої сторони корпусу і має довжину 190 см.

Габарити панелі – 1000 х 365 х 11 мм. Вага 8,9 кг. Хітер виглядає мінімалістично та стильно. На огляді у нас білий обігрівач, але для продажу доступний, також, і у чорному кольорі. Тилова сторона панелі має чотири різьбові кріплення до яких приєднуються або ніжки, або елемент кріплення на стіну. Закручуємо чотири рельєфні болти і можна вмикати.   

Розпаковка та встановлення обігрівача на підлозі зайняла в мене небагато часу, Хітер має  просту конструкцію, яка не потребує особливих навиків у монтажіу. Особисто я, навіть інструкцію не використовувала. Також, хочу виділити якість збірки та преміум матеріали, з яких виготовлений обігрівач.

Зауважу, що на корпусі присутній лише один перемикач ввімкнення/вимкнення, який одночасно виконує і функцію скидання налаштувань (необхідно натиснути на 3 секунди). Відсутність клавіш, крутилок та навіть екранів індикації – раціональне очищення від зайвого, адже користувачу доступний мобільний застосунок. Обігрівач самостійно зреагує, аби забезпечити встановлений власником температурний режим. Докуповувати термостат, як це буває з більш простими та доступними по ціні обігрівачами, непотрібно.

Можливості

Пристрій, який у нас сьогодні на огляді від компанії AENO – інфрачервоний+конвекційний обігрівач. В чому ж його відмінності та особливості, у порівнянні з іншими конвекторами? Звичайні обігрівачі під час роботи нагрівають повітря, а це призводить до:

  • руху повітря за рахунок теплого повітря, що піднімається вгору;
  • висушування повітря;
  • потрібні значні  витрати по часу, щоб обігріти все повітря, особливо у великому приміщенні.

В свою чергу, хітер AENO, не нагріває повітря, а випромінює теплі промені, як сонце. Це дуже відрізняється по принципу дії від того, до чого ми звикли при «класичному» опаленні житлових приміщень.

Під час обігріву в кімнаті не висушується повітря та не спалюється кисень, інфрачервоне тепло відчувається так само, як тепло від сонячних променів. Важливе питання на яке маю відповісти. Скільки часу потрібно, щоб обігріти приміщення такими панелями? Для прикладу, щоб нагріти невелику кімнату до 16 м2 від 14 °C  до 22 °C на максимальному режимі, а це під 700 Вт, потрібно до 2 годин.

Врахуйте, що особисто вам стане помітно тепліше вже через 3-5 хвилин, як тільки обігрівач вийде на максимальну потужність. А от поглинуте та відбите тепло від об’єктів, що були нагріті, почне віддавати свою енергію лише з часом.

Важливі цифри:

  • AENO Premium Eco Smart Хітер розрахований на приміщення до 30 м2.
  • Енергоспоживання складає від 160 Вт-годин до 700+ Вт-годин. Потужність панелі змінюється в залежності від температури (від 60 - 120°C), до якої вона нагрівається.

Користувач сам обирає температуру на якій буде працювати пристрій, а отже впливає і на потужність, і на кількість спожитої пристроєм енергії. Обігрівач оснащений п'єзоелементом, що запобігає перегріву пристрою.

Розміщення

Інфрачервоні обігрівачі повинні бути розміщені таким чином, щоб ніщо не блокувало їх тепловіддачу. Тому рекомендується кріпити панелі на стіні, але і про варіант стельового кріплення не забувайте. При кріпленні панелі до стіни переконайтеся, що безпосередньо перед нею, хоча б на відстані в 1 метр, немає меблів, предметів декору та ін. Таким чином тепло максимально ефективно розподілятиметься по кімнаті.

Обігрівач від AENO також не рекомендуються встановлювати близько до розетки, безпосередньо за нею, а кабель живлення під час роботи не повинен торкатися панелі. При переміщенні з однієї локації на іншу пристрій бажано брати за ніжки або монтажні кронштейни.

Налаштування

Окрім економії енергії обігрівач з нашого огляду вміє виконувати команди, які власник відправляє йому через простий і продуманий інтерфейс застосунку AENO ( доступний під iOS і Android). Пристрій підключається через Wi-Fi на частоті 2,4 ГГц і закріплюється за вашим гаджетом, або може бути доданий до системи розумного будинку і керуватись через Alexa та Google Assistant.

Наявність застосунку означає, що налаштувати та увімкнути пристрій можна не лише знаходячись біля нього, але і віддалено. Наприклад, з авто, щоб підготувати приміщення до свого повернення  додому.

Основна функція застосунку – дистанційне налаштування та контроль температури в приміщенні. Дуже продумано, що датчик кімнатної температури розмістили в кабелі живлення, тож він знаходить не зовсім поруч з панеллю.

Режим SMART реалізує встановлення часових проміжків та бажаної температури. Тобто, коли температура в кімнаті досягає бажаного рівня, то обігрівач автоматично вимикається, це дозволяє економити енергію та постійно підтримувати необхідний рівень обігріву у кімнаті. Дані по роботі пристрою зберігаються та накопичуються, а отже власник має доступний у декілька кліків моніторинг споживання електроенергії обігрівачем і як результат – контролює свої витрати на опалення.

Врахуйте, що нагрівальна панель автоматично вимикається при падінні. Виробник встановив датчик перекидання, спрацювання якого викликає звукове сповіщення на обігрівачі, а також появу відповідного повідомлення в застосунку. З корисного, розробники передбачили і захист від випадкової активації пристрою дитиною (Child Lock).

Основні моменти по налаштуванню застосунку бачите на скріншотах нижче:

Висновки

Хітер AENO – пристрій для забезпечення розумного обігріву вашої оселі. Обраний мною для огляду інфрачервоний+конвекційний обігрівач від AENO показав свою ефективність в головному – забезпеченні комфортної температури в кімнаті площею до 16 м2. При цьому в мене залишився запас по ефективній площі обігріву.

Білий колір обігрівача ідеально вписався в інтер'єр моєї кімнати та «став» непомітним, але дуже корисним доповненням. Нагадаю, що у виробника на вибір доступний ще й чорний варіант.

Чому все-таки інфрачервоні нагрівальні панелі? Тому що це – економно, в порівнянні з іншими пристроями для обігріву (залежить від виробника та рівня технологій в його пристрої), та довговічно (ресурс роботи зазвичай не менше 100 тис. годин). Якщо ви вже використовували електричні обігрівачі, то інфрачервоні реально зменшать ваш рахунок за електроенергію відсотків на 50% і ви це побачите по показникам лічильника вже за перший місяць користування.

Наявність застосунку під смартфон та планшет для зручного налаштування роботи обігрівача – це також вагома перевага пристрою від AENO над конкурентами.

Переваги:

  • Мінімалістичний та одночасно з цим стильний дизайн
  • Чорний та білий колір на вибір
  • Кріплення на стіну та підставка для підлоги
  • Швидкий нагрів приміщення
  • Пристрій працює тихо
  • Інфрачервоне тепло безпечне для здоров’я
  • Відсутність пожежної небезпеки
  • Економне споживання електрики (в порівнянні з іншими пристроями для обігріву приміщень)
  • Швидке охолодження після вимкнення
  • Зручний та зрозумілий додаток для смартфону
  • Можливість підключення до системи розумного дому

Недоліки:

  • За час тестування не виявлено

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Источник: SmartPhone.ua

Обсуждение статьи

GidGun: Крута техніка. Яка країна виробляє?
ответить22:54 29.11.2022

ADMIN: АЕНО - бренд з Польщі!
ответить20:00 30.11.2022

:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

купить телефон в Одесі, Україна