Огляд портативного акумулятора Gelius Pro CoolMini 2: 9600 мАг, Quick Charge 3.0 та Power Delivery 4.0

18:20, 11.07.2022

Gelius Pro CoolMini 2 GP-PB10-211 – компактний павербанк, який може видати максимальну потужність в 22,5 Вт. Ємність підібрана максимально зручно для повсякденного користування і транспортування аксесуару з собою. Подробиці по характеристикам, можливості та мої враження від пристрою дізнаєтесь із огляду.


Комплектація

Не буду нагадувати багатьом з вас, що носити з собою павербанк – нормально. Особливо зараз, коли шанс опинись поза доступністю розетки дуже високий. Просто уточню, щоб ви не забували брати із собою ще й кабель.


В комплекті з батареєю, яка у мене на огляді, виробник додав провідний аксесуар зручної довжини та в доволі оригінальному виконанні. Кабель плаский та отримав оплітку з тканини, що доволі практично. Він не буде путатись.


Дизайн та Корпус

Зовні Gelius Pro CoolMini 2 у моєму кольорі виглядає дуже стильно. Виробник пропонує і більш яскраві варіанти, наприклад, у червоному та синьому.

Ще більше ніж колір мені сподобалось наявність металу в корпусі. Габарити 105 х 48 х 21 мм, вага – 199 г. Як на мене, то це той павербанк, який можна просто покласти у кишеню, йому знадобиться мінімум місця у вашій сумці, навіть якщо вона маленька.


Алюмінієвий сплав закриває внутрішню конструкцію. Зверху метал матовий, а на переходах до бічних торців має полірований зріз.

На вільних від металу місцях – матовий пластик.

У металевій оболонці дизайнери Gelius зробили один важливий та корисний отвір – для дисплея, що показує залишок ємності і більше нічого. А міг би відображати, наприклад, поточну потужність зарядки або напругу з силою струму. Будемо вважати, що це побажання до виробника на майбутнє.

Щоб підсвітити дисплей потрібно натиснути клавішу. Вона знаходиться поруч з портами.
У Gelius розуміють, що у сучасного власника смартфону з собою є додаткові мобільні аксесуари, тому не обмежили пристрій одним стандартним USB. Покупцеві пропонується набір з: 2 USB, Type-C та Lightning, MicroUSB на вхід.


По якості підбору матеріалів і збірці питань до виробника не маю.

Можливості

У мене в користуванні є смартфон і не один, а зазвичай два (мій та тестовий), смарт годинник та бездротові навушники. Чи можу я підзарядити всі ці гаджети від Gelius Pro CoolMini 2 одночасно? Так!


Три порти павербанку можна використовувати для підзарядки зовнішніх пристроїв:

  • 1-й USB порт (синій): 5В/3А, 9В/2А, 12В/1.5В - 22.5 Вт
  • 2-й USB порт (помаранчевий): аналогічно першому
  • Type-C роз'єм: 5В/3А(PD), 9В/2А(PD), 12В/1.5А(PD) - 22.5Вт

Як бачите, максимальній вихідний струм – 3А, максимальна напруга – 12В, максимальна потужність – 22,5 В. Як на мене, то це хороші показники для павербанку такої ємності та вартості в межах $25.

Для підзарядки акумулятора можна використовувати один з трьох портів: Lightning, MicroUSB або Type-C. Підтримується технологія швидкого заряджання Power Delivery (PD 4.0). На практиці це дозволяє підзарядити Gelius Pro CoolMini 2 з «0» до «100» менш ніж за 2,5 години.


Використовуючи зарядний пристрій від смартфона vivo V21, який на виході може видавати 33 Вт, етапи підзарядки павербанка були наступними:

  • 20% - за 30 хв
  • 38% - за 1 год
  • 90% - за 2 год
  • 100% - за 2 год 20 хв

Що до підзарядки смартфону vivo V21 від Gelius Pro CoolMini 2, то акумулятор мого телефону на 4000 мАг можна підзарядити від портативної батареї 1 раз на 100% і ще один раз на 50%. При цьому залишку заряду вистачить ще на одну повну підзарядку навушників з акумулятором в боксі на 400 мАч і простенький смарт-годинник. Результатом залишився задоволений, з втратами енергії в процесі зарядки потрібно рахуватись.

Висновки

Павербанк Gelius Pro CoolMini 2 сподобався своїми невеликими габаритами та прийнятною швидкістю підзарядки для комфортного використання з сучасними смартфонами.

На віддачу заряду виробник передбачив 3 порти, включаючи один Type-C з вихідною потужністю до 22,5 Вт. Набір портів для підзарядки павербанку достатній, щоб пристрій став корисним не лише для власників Android смартфонів, але й для гаджетів від Apple, адже пристрій можна підзарядити через роз’єм Lightning.

Корпус з металу, можливість вибрати один з трьох кольорів, а також варіант корпусу з гравіруванням на офіційному сайті виробника – достатнє різноманіття, в якому кожен зможе знайти прийнятний для себе варіант. Ціну в $25 на Gelius Pro CoolMini 2 вважаю дуже конкурентною.   

Переваги:

  • Метал в корпусі
  • Хороша збірка
  • Цифровий дисплей
  • 3 порти на віддачу: 2 x USB Type A та USB Type-C
  • Порти підзарядки Lightning, MicroUSB, Type-C
  • Підтримка Power Delivery (PD 4.0)

Недоліки:

  • Відсутні

 

 

 

 

Андрій Лазаускас
Рекомендована ціна – 799 гривень
Продукт наданий компанією Gelius

Источник: SmartPhone.ua

Обсуждение статьи

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

купить телефон в Одесі, Україна