Огляд смарт-годинника Gelius Pro Care GP-PK004 - альтернатива смартфону для дитини 6+

19:45, 29.10.2022

Бренд Gelius добре зарекомендував себе у сегменті смарт-годинників для дорослих і зовсім нещодавно запропонував моделі для дітей. Відмінною рисою смарт-годинника з цього огляду - Gelius Pro Care GP-PK004, є підтримка мережі 4G. Швидкий мобільний інтернет дозволяє здійснювати не лише голосові дзвінки, але й відеодзвінки. Як це працює розкажу і покажу, а також поділюсь своїми враженнями від пристрою далі в огляді.

Важливі рекомендації!

Огляд пропоную розпочати з 5 простих кроків, які дуже спростять батькам налаштування і подальше знайомство з годинником. Бо на перший погляд складається враження, що гаджет складний і ох як не просто буде з ним розібратись.

  1. Завантажуємо додаток SeTracker (не SeTracker2, який також э в Play Market ) і реєструємось в ньому, щоб прив’язати годинник до смартфону одного з батьків. Додаток для годинника можна встановити на декілька смартфонів і підв’язати до кожного з них один годинник. Так само в додаток SeTracker на одному смартфоні можна підключити декілька годинників.
  2. Заходимо в налаштування годинника і змінюємо мову інтерфейсу на українську.
  3. Там же в меню вибираємо інший формат виводу інтерфейсу. Як на мене, то 4 іконки на екрані - це для вас та для дитини на початку, допоки не розібрались та не звикли, оптимально.
  4. Надаємо додатку всі можливі доступи, окрім зчитування вашої книги контактів. Додатково перевірте на Android чи дозволили ви показувати додатку SeTracker інформацію поверх інших, інакше по відео зв’язатись не зможете.

Виконаєте вище зазначені рекомендації і процес знайомства та налаштування годинника не викличе ніяких складнощів. Тим паче, що про все інше виробник заздалегідь подбав.

У комплекті з Gelius Pro Care знайдете: кабель для підзарядки, пінцет для встановлення nanoSim картки, викрутку з додатковою парою гвинтів, доволі інформативну інструкцію та гарантійний талон.


Дизайн та Корпус

Gelius Pro Care – годинник у привабливому дитячому дизайні. Дитячим його робить колір корпусу та ремінця. У виробника є повністю чорний варіант, а є такий як на огляді світло рожевий із темно фіолетовим. До мене на огляд потрапив більш дівчачий варіант.

Корпус добре зібраний, легкий (55 г разом з ремінцем), а от габарити (55 х 41 х 16 мм) меншими навряд чи можна було б зробити, щоб вмістити камеру і динамік.

Ремінець зручний та з приємного для шкіри матеріалу.


Вагома перевага корпусу – наявність захисту по стандарту IP65. Це не означає, що в годиннику можна приймати ванну чи купатись у річці, але корпус вбереже внутрішню електроніку від попадання вологи під час випадкового потрапляння під дощ або під час миття рук.

Дисплей

Екран у дитячого смарт-годинника не для ігор, а для важливих справ, тому діагоналі в 1.3 дюйми якраз достатньо, що балансувати між прийнятними для дитячої руки габаритами корпусу та розміром дисплею, на якій відображається інтерфейс. Роздільна здатність екрану - 240х240 пікселів. Він квадратний і сенсорний. Навіть великими пальцями дорослого ним зручно користуватись. Я зміг ввести пароль до Wi-Fi з першого разу та без помилок.

Підсвітка має декілька ступенів яскравості, а у найвищому її достатньо для зчитування інформації навіть у сонячний день.

Апаратна складова

В цьому розділі перерахую компоненти, які використав виробник.

  • Процесор Spreadtrum SC8521E на 2 ядра з частотою 1.2 ГГц ( ядра ARM CortexTM A7MP)
  • Основна пам’ять 4 ГБ
  • Оперативна пам’ять 512 МБ
  • LTE модуль
  • Wi-Fi
  • Камера на 2 Мпікс. для фото і відео

За місяць реального тестування годинника весь вище перерахований список апаратних компонентів гарантував стабільну роботу всіх тих функцій, які перераховую нижче. Кому цікаво, то інтерфейс та програмна складова реалізована на Android 4.4.

Функції безпеки смарт-годинника Gelius Pro Care GP-PK004

Відеодзвінок

Підтримка SIM карти формату nano гарантує наявність постійного зв’язку з годинником. Дитина може набрати ваш номер, який ви попередньо додали. Ви, як батьки, також можете зателефонувати на натільний гаджет і не лише почути, але побачити своє дитя.

Пристрій дозволяє в одне натискання набрати попередньо призначені номери SOS, що значно спрощує розуміння дитиною дошкільного віку логіку роботи годинника. Для цього виділили окрему клавішу і 3 секунди натискання на неї активую функцію набору SOS номеру.

Дзвінок

Переймаєтесь з приводу того з ким і про що спілкується носій годинника – просто зателефонуйте. Або через додаток зробіть віддалено фото на камеру і побачите те, що оточує власника годинника.

Контроль місцезнаходження

Вмонтований в смарт-годинник модуль GPS передає інформацію про координати в додаток і показує реальне знаходження пристрою на мапі. Додатково позиція може уточнюватись по Wi-Fi мережам та по даним з від базових станцій мобільного оператора.

Здоров’я

Годинник на огляді – не лікар, але слідкувати за одним з важливих показників здоров’я слідкувати вміє. Мова йде про температуру тіла. Дитина, на якій одягнені Gelius Pro Care, навіть не помітить коли батьки зі свого смартфону зроблять запит на вимірювання цього показника. Запрограмувавши періодичне вимірювання годинник відправить повідомлення у разі виходу показника за межі «прийнятного».

Додаткові функції, які можуть знадобитись згодом:

  • Обмін текстовими повідомленнями з можливістю створення багатокористувацького онлайн чату.
  • Будильник.
  • Планувальник. Розклад задають батьки через смартфон.
  • Калькулятор, WhatsApp і програмку з вивчення англійських слів можна додатково встановити з магазину додатків.

Інтерфейс

Як відзначалось на початку, інтерфейс можна змінювати через налаштування. Рекомендую спробувати всі варіанти та зупинись на тому, який більш зрозумілий не на вашу думку, а на думки дитини.

Запитав я і дитини, яка більше двох тижнів носила годинник, що в пристрої сподобалось їй:

  • Можливість візуального контакту з батьками.
  • Хороший динамік та мікрофон на самому годиннику, в який не потрібно голосно кричати навіть на вулиці.
  • Достатній вибір циферблатів.
  • Простота управління та комунікацій.

Для переміщення по інтерфейсу можна використовувати:

  • Клавішу SOS – повернення на циферблат
  • Сенсорну кнопку під екраном – крок назад
  • Сенсорний дисплей

Звикнути до роботи інтерфейсу та запам’ятати розміщення важливих розділів та пунктів меню – справа декількох годин.

Інтерфейс додатку SeTracker в скріншотах дивіться нижче:


Автономність

Наостанок ділюсь інформацією про можливості батареї смарт-годинника Gelius Pro Care. Одразу зазначу – дуже велика різниця в тому, чи встановлена вами сімка чи ні. Адже активний 4G модуль може практично вдвічі скоротити час роботи від повного заряду. В режимі з сімкою рекомендую батькам кожен день підзаряджати пристрій. При активному користуванні ним, високій яскравості дисплею, GPS і модуль зв’язку можуть відібрати більше 50% заряду за день. Тобто на 2 дні пристрою вистачає точно.

А от якщо сімка не вставлена, то годинник можна не підзаряджати 4 і більше днів. У комплекті з годинником зарядний пристрій не передбачено, лише USB кабель з магнітним кріпленням на корпусі. Повна зарядка займає близько 3 годин (за 60 хв батарея заряджається на 34-35%). Ємність батареї – 650 мАг.

Висновок

Смарт-годинник Gelius Pro Care GP-PK004 варто купувати, якщо шукайте хорошу модель на 2 - 3 роки для дитини 6+ і не плануєте на цей купувати вашій дитині смартфон. При цьому пам’ятайте, що годинник не лише дозволяє батькам бути спокійними за безпеку своєї дитини та й дітям дає певне відчуття свободи.

Вмонтована камера і доволі хороший дисплей, а головне - підтримка 4G, дозволяють дитині дзвонити по відео на список попередньо доданих контактів. Мікрофон та динамік працюють відмінно, проблем зі спілкуванням не буде, перевірив.  

Крім того підтверджую, що GPS в пристрої працює відмінно, то ж функцію відстеження локації дитини також варто відзначити як дуже корисну.

Переваги:

  • Легкий корпус і зручний ремінець
  • Достатній час автономної роботи
  • SOS дзвінок, винесений на окрему клавішу
  • Підтримка відеодзвінків
  • Наявність Wi-Fi модулю
  • Декілька варіантів інтерфейсу
  • Хоч і невисока, але стійкість корпусу до вологи

Недоліки:

  • Не знайдено

 

 

 

 

Андрій Лазаускас
Рекомендована ціна – 2999 гривень
Продукт наданий компанією Gelius


Источник: SmartPhone.ua

Обсуждение статьи

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

купить телефон в Одесі, Україна