Огляд смартфона Infinix Hot 11S NFC: амбітна новинка з камерою на 50Мп. і великим екраном

21:25, 15.08.2022

Перше знайомство зі смартфонами бренду Infinix надає впевненості в тому, що бренд затримається на нашому ринку надовго. Підкріплює таку надію ціна та характеристики смартфона Infinix Hot 11S NFC, який був у мене на тесті більше трьох тижнів. Мої враження від телефону та найцікавіші його можливості дізнаєтесь з огляду.

І аби не бути багатослівним відразу відзначу найважливіші параметри смартфона: чіпсет ігрової серії Helio G88, екран 6,78 дюйма Full HD+ із частотою оновлення 90 Гц, основний модуль камери на 50Мп. та велика батарея на 5000 мА*годин. Зацікавило? Подробиці далі.

Комплектація

На радість покупцю разом зі смартфоном Infinix Hot 11S NFC він отримає не лише прозорий чохол із силікону, захисну плівку для екрану, а і дротову гарнітуру білого кольору. Авжеж, обов’язковими елементами комплекту є інструмент  для доступу до лотку SIM карти, блок живлення та USB Type A - Type-C кабель.

Дизайн та Корпус

Модель Hot 11S NFC у мене на огляді у чорному кольорі. Корпус з пластику, але без нюансів по збірці. Всі елементи зібрані коректно.

Тилова панель глянсова, що може додати корпусу маркості. Але за рахунок дизайну з використанням поздовжніх ліній під глянсовим шаром відбитки пальців стають майже непомітними. На вибір покупцю доступні і інші варіанти кольорів корпусу, наприклад, зелений та пурпуровий.

Модуль камери розташований у лівому верхньому куті на невеликому п’єдесталі. Відразу кидається в очі великий основний модуль на 50 Мп. Його не сплутаєш з іншими двома модулями, один з яких відповідає за глибину кадру. Спалах великого розміру і складається з 4-х діодів, що може використовуватись і як ліхтарик, і для фото в повній темряві.

Пройдемось по торцям та елементам корпусу. Зверху лише напис «Future is Now», що означає Майбутнє вже зараз. Прийміть до уваги, що тримаєте в руках пристрій, який ще 10 років тому не можна було придбати за $1000, а зараз його ціна всього $210 ( 7799 грн на 03.08.2022 р.).

У нижній частині аудіороз'єм 3,5 мм, мікрофон, порт USB Type-C і мультимедійний динамік, розділений на два сектори. Можливо це вас здивує, але Hot 11S NFC без підключеної гарнітури може виводити стерео звучання. Функцію другого динаміку виконує розмовний, який і сам по собі має достатній запас по гучності.

На правому торці розмістили клавішу регулювання гучності та кнопку живлення, суміщену зі  сканером відбитків пальців. Швидкість та точність роботи датчика задовільнить власника.
Лоток для двох SIM-карт з окремим місцем для карти пам'яті microSD знаходиться ліворуч.

Врахуйте, що можете встановити в телефон дві SIM картки і вони обидві зможуть працювати в 4G мережі.

Габарити смартфону 168,х77х8,82 мм, вага 205 г. Для маленької жіночої руки смартфон буде завеликим, якщо плануєте користуватись ним однією рукою. Мені, з долонею середнього розміру, таке під силу. Сприяє цьому невелика товщина корпусу і заокруглені краї на переході до екрану.

Дисплей

Infinix Hot 11S NFC укомплектували екраном з діагоналлю 6,78 дюйма і роздільною здатністю Full HD+ (1080х2460), співвідношення сторін 20:9.

Важлива особливість моделі - частота оновлення екрана 90 Гц. Але для економії заряду можна увімкнути 60 Гц. Це дуже приємний сюрприз для власника в цьому ціновому діапазоні.
По кутам огляду до дисплея питань нема. Він також має хороший діапазон налаштувань яскравості і приємний по передачі кольорів.

Через налаштування дисплея доступна функція адаптивної яскравості, режим догляду за очима та темна тема. Немає лише можливості підлаштувати баланс білого.

Апаратна складова

Основа телефону по частині обчислювань – 8-ядерний чіпсет Mediatek Helio G88 (2хCortex-A75  2,0 ГГц + 6хCortex-A55 1,8 ГГц). Його доповнили графічним чипом Mali-G52 MC2.
У моделі смартфона на огляді 6 ГБ оперативної пам’яті. Ще до 5 ГБ можна виділити з основного накопичувача. Це корисно для тих, хто відкриває одразу багато додатків. За рахунок того, що основний накопичувач на 128 ГБ, то 5 ГБ під оперативку – невелика втрата.

В синтетичному тесті на продуктивність Antutu смартфон набрав 254 тис. балів, або 257,5 тис. балів у режимі підвищеної продуктивності.

Результат достатній, щоб власник міг на комфортній деталізації графіки та без «завмирань» грати в Need for Speed: No limits, WoT Blitz, Call of Duty та інші популярні мобільні ігри. І не забувайте вмикати частоту оновлення дисплею 90 Гц.

Після 20-25 хвилин активних маневрів на авто чи танку в іграх телефон трохи нагрівається, але без дискомфорту для користувача.

Вважаю, що Infinix Hot 11S має хорошу продуктивність для доступного смартфона. Не випадково такий само процесор встановлено в суттєво дорожчих: Xiaomi Redmi 10 2022, Realme 8i, Motorola Moto G Stylus 2022 та інших.

До всього цього додайте, що Infinix Hot 11S підтримує NFC та Wi-Fi 5 (802.11a/b/g/n/ac). Мені вдалося досягти швидкості завантаження 106 Мбіт/с і відправки файлів на швидкості 102 Мбіт/с.

Нарікань на стабільність роботи апаратної складової за три тижні тесту не виникало.

ОС та Інтерфейс

Infinix Hot 11S NFC по програмній частині працює на операційній системі Android 11, яку доповнили інтерфейсом XOS 7.6.

Є додатки, які вже встановлені з коробки. Можу виділити софт для налаштування теми – Xtheme, сканер QR кодів, Phone Master (дозволяє очистити непотрібні файли, охолодити телефон, увімкнути режим заощадження енергії), Марафонське живлення та інші.

З можливостей інтерфейсу виокремлю:

  • Smart Panel з можливістю налаштування.
  • Ігровий режим, в тому числі додаткову панель допомоги під час гри.
  • XClone для дублювання додатків.
  • Наявність дитячого режиму.

Автономність

Infinix Hot 11S NFC не був би таким цікавим для покупки, якби у ньому не встановили батарею великої ємності. Всередині акумулятор на 5000 мА·год з підтримкою швидкої зарядки 18 Вт. Остання дозволяє наповнити батарею з 10% до 100% всього за 2 години.

Підзарядивши телефон до 100% і на 20% відсотках яскравості екрана можна:

  • До 10,5 годин дивитись відео на Youtube.
  • До 6,5 годин грати в динамічні ігри.

Результат сподобається тим, хто не лише використовує смартфон для читання та відвідування соціальних мереж, але й для більш активного і динамічного відпочинку.

Камери

Наостанок залишив огляд камер, тому що це важливий, якщо не ключовий параметр, по якому покупець буде вирішувати – купувати Hot 11S NFC або ні. Маємо:

  • основний модуль на 50Мп . з апертурою f/1.6,
  • датчик глибини на 2Мп .
  • AI камеру 2 Мп.
  • Фронтальну камеру 8 Мп.

Виробник додав камерам чимало корисних функцій. Перерахую їх і окремо покажу приклади зйомки на фронтальний та основний модуль у приміщенні, на вулиці вдень та вночі.

Можливості камери:

  • Різні режими зйомки: коротке відео, відео, камера AI, краса, портрет і суперніч.
  • Режим камери AI дозволяє знімати на всі 50 Мп.
  • У налаштуваннях фото можна обрати: розмір картинки, затримку зйомки, автофокус по очам та інші.
  • У режимі відео можна вибрати роздільну здатність від 720p, 1080p і до 2K.
  • Ефект боке у відео, доступний у роздільній здатності 720p.
  • Уповільнене відео 120 і 240 кадрів/сек.

День


Вечір


Ніч


Фронтальна камера


Приклади відзнятих фото дають зрозуміти, що найкращі і найбільш реальні кольори вдається отримати в сонячну погоду. А якщо знімаєте вночі, обов’язково переходьте у режим суперніч.
Фронтальна камера робить хороші селфі. Вночі робити фото допомогає спалах, вмонтований над екраном.

День

Вечір

Ніч

Slo-mo

Фронтальна камера

Висновки

Infinix Hot 11S NFS – смартфон, яких може зацікавити комплектацією та апаратною складовою, а також підсилює бажання стати його власником своєю ціною. Вона лише трохи більша за $200. За таку ціну буде важко знайти аналогічний смартфон з величезним дисплеєм, великим об’ємом пам’яті, підтримкою NFC та хорошою камерою.

Смартфон підійде тим, хто вибирає пристрій для перегляду відео та ігор. Також не розчарує дана модель тих, кому подобається читати з екрану та знімати фото та відео для своїх соціальних мереж. На додачу отримуємо стабільний та швидкий інтерфейс, чохол у комплекті, захисну плівку, стереодинаміки і дуже конкурентну автономність.

Переваги:

  • Великий дисплей з частотою 90 Гц
  • Хороша якість складання
  • Автономність та продуктивність з урахуванням цінника
  • Якість знімків на основну камеру вдень і вночі
  • Окремий лоток для 2х nanoSIM карт та microSD
  • NFC модуль
  • AI камера для заміру глибини та 2-мегапіксельна камера для портретів працюють разом, дозволяючи отримувати знімки відмінної якості

Недоліки:

  • Маркий корпус, якщо користуватись без чохла

 

 

 

 

 

 

 

Андрій Лазаускас
Вартість: $215 (7799 грн на 03.08.2022 р)
Продукт наданий представництвом компанії Infinix в Україні

Источник: SmartPhone.ua

Обсуждение статьи

Iuliia: Дякую за детальний огляд. Мені здається цей смартфон може по ціні зараз конкурувати тільки з Техно мобайл.
+1ответить07:38 18.08.2022

:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

купить телефон в Одесі, Україна