Огляд телевізора realme 4K UHD Smart TV з екраном 50 дюймів: відмінний звук, хороша картинка та смарт-функції доступну ціну

05:09, 06.12.2022

Смарт ТВ realme 50" 4K UHD Smart TV RMV2005 – дуже конкурентна модель, оминати яку при виборі розумного телевізора з діагоналлю в 50 дюймів точно не варто. У огляді я аргументую це, а також розповім про основні можливості пристрою та його характеристики. Також поділюсь особливостями налаштування і особистими враженням про візуальну складову та звучання. Подробиці читайте далі.

Комплектація

Можете бути впевненими, що телевізор приїде до вас цілим та неушкодженим, навіть якщо забираєте його з магазине не самі, а у поштового оператора.

Коробка з картону, а всередині рама з пінополістиролу. У комплект до телевізора додали:

  • Настільні підставки з чотирма гвинтами
  • Пульт дистанційного управління та дві батарейки ААА до нього
  • AV-кабель
  • Кабель живлення
  • Посібник користувача

Пристрій виявився досить легким, особисто я міг його транспортувати самостійно без сторонньої допомоги. Розпакування та встановлення ніжок по часу зайняло хвилин 5. А далі лишись лише увімкнути ТВ в розетку, увімкнути, вибрати свій регіон, додати акаунт Google і почати насолоджуватись переглядом контенту на великій діагоналі.

Габарити (ШхГхВ): 1110 х 75 х 647 мм. Вага 9,2 кг.

Дизайн та Корпус

Почну з того, що підставка зроблена дуже ергономічною і її намагались максимально вписати в габарити телевізора по товщині – аби вона не мінімально виступала за його межі. Це дозволяє розмістити пристрій навіть на полицях, що менші за ширину корпусу.

Пластикові підставки здаються досить міцними та легко кріпляться. Також вони достатньо підіймають корпус, щоб користувач міг розмістити саундбар.

Не хочете ніжок – можете повісити ТВ на стіну. Кріплення VESA, 20 см між посадковими різьбами.

Задня панель телевізора повністю з пластику чорного кольору, як і всі інші панелі. Окрім портів на неї додали клавішу керування телевізором, яка може стати заміною пульту, якщо у ньому сіли батарейки. З кнопки можна увімкнути/вимкнути телевізор, налаштувати джерело сигналу і гучність, перемикати канали.

Окремо зверну увагу на клавішу активації мікрофонів (для доступу до Google Assistant без використання рук).

В лицьової сторони користувач бачить лише великий дисплей та тонку глянсову рамку знизу. Зверху та на боках рамка майже відсутня – товщина 2,6 мм. Внизу по центру ледве виділяється трапецивидна ділянка під яку додали індикатори стану мікрофонів «далекого поля», звичайних мікрофонів та індикатор живлення.

Співвідношення екрану до корпусу 97,2%.

Дизайн мінімалістичний, але занадто простим його не назвати, бо матеріали зовнішнього оздоблення якісні. Мені такий стиль подобається.

Екран та враження від перегляду контенту

За порівняно невисоку ціну покупець телевізора realme Smart TV з діагоналлю 50 дюймів отримує роздільну здатність 4K UHD (3840 x 2160), 1,07 мільярда кольорів, Dolby Vision. При цьому Chroma Boost Picture Engine від realme сприяє підвищеною яскравості, контрастності та насиченню зображення кольорами.

Параметри екрана:

  • 16:9, 3840?2160
  • 126 см (50")
  • 97.2% корисна площа
  • 178° кути огляди
  • 90% точність кольору DCI-P3
  • 83% відповідність NTSC

Кути огляду достатні для невеликих приміщень – 178  градусів.

Якість зображення, не відкрию для вас нічого нового, все-таки дуже сильно залежить від якості контенту. HD відео навіть з великою кількість темних сцен дивитись приємно, бо непотрібно вдивлятися в динаміку сцени та переміщення об’єктів в кадрі.

Дуже корисно, що є можливість перемикатися між різними режимами відображення:

  • Стандартний
  • Яскравий
  • Спорт
  • Кіно
  • Гра
  • Енергозбереження
  • Режим користувача

Реальність показала, що режим Кіно все-таки найбільше підходить для фільмів. А це підтверджує, що виведені вони не просто так і розробники дійсно добре розуміються у своєму пристрої.

Щодо підсвічування екрану, то  з ним все добре. Тип підсвічування - Direct LED. Це гарантує рівномірне по яскравості зображення без видимих для ока перепадів.

Глянсове покриття екрану має невисоке відбиття.   

По гучності до звуку без претензій. Навіть баси мені часто подобались при перегляді кліпів на Youtube. Завдячую цим Dolby Atmos.

Телевізор оснащено системою з чотирьох динаміків загальною потужністю 24 Вт.

Підтримується Dolby Atmos і DTS. Стереодинаміки розділили на пари. В кожній по одному повнодіапазонному та високочастотному.  Звучання реально об’ємне, якщо для відповідного контенту підібрали відповідний профіль відтворення звуку.

Порти

Виробник обладнав телевізор трьома портами HDMI 2.0. Це означає, що ви можете грати в ігри 4K 60 кадрів/с (пропускна здатність 18 Гбіт/с).

Також список портів включає в себе:

  • 2 USB-A,
  • 1 AV -вхід,
  • Цифровий аудіовихід (оптичний) S / PDIF,
  • 1 вхід для антени,
  • 1 LAN RJ-45
  • 1 аудіовихід 3.5 мм

 

Бездротові технології представлені дводіапазонним Wi-Fi, Bluetooth 5.0 та інфрачервоним портом. Пуль на відстані в 10 м від телевізора все ще коректно відпрацьовує дії користувача.

Пульт

Ця деталь комплектації realme Smart TV 4K 50 заслуговує окремого згадування. І відразу ж можу його похвалити. Аксесуар легкий і його зручно тримати. Форма ергономічна, по товщині корпус потовщується ближче до нижнього.

Клавіш небагато, розібратись з ними не дуже складно. Поруч із кнопкою вимкнення звуку кнопка живлення. Сильне натискання останньої дозволяє вимкнути телевізор, а просте натискання переводить телевізор у режим очікування. Між цими двома кнопками знаходиться отвір для мікрофона, за допомогою якого можна віддавати команди Google.

Клавішу Google Assistant розмістили між перемикачами гучності. Пульт працює через ІЧ-порт, а також через Bluetooth.

Актуально, хоч і не для всіх, що на корпусі присутні кнопки швидкого запуску додатків YouTube, Netflix та Prime Video. Всі інші 6 клавіш, включаючи колову, призначені для навігації по системі.

 

ОС та Інтерфейс

На realme Smart TV 4K 50 встановлена ОС Android TV. Програмне забезпечення стандартне для системи і до нього попередньо додали лише пару застосунків, швидкі лінки на які якраз і виведені на пульт.

Google Play Store доступний без обмежень, а значить зможете достановити і файлові менеджери, і зручні браузери, і ігри.

Транслювати на дисплей вміст із смартфону можна за допомогою Chromecast і AirPlay. Можу запевнити, що для Android затримок у передачі не було.

Google Assistant відповідає на ваш запит через 1-2 секунди після звернення. Приблизно у 98% запитів від мене він правильно розумів прості команди.

Телевізор можна використовувати з ігровими консолями, але обов’язково перемкніться в режим гри з низькою затримкою. І особливо врахуйте, що максимальна частота розгортки - 60 Гц.

Пристрою потрібно приблизно 30-40 секунд для холодного завантаження. Саме за час апаратна складова на базі процесора MediaTek і графіки Mali-G52, встигає завантажити головний екран. Оперативної пам’яті – 2 ГБ, постійної – 16 ГБ.

Помилок в роботі інтерфейсу мною помічено не було.

Висновки

На мою думку, якщо зупините свій вибір на розумному телевізорі realme 4K UHD Smart TV з діагоналлю в 50 дюймів, то у вас точно не виникне нарікань на візуальну складову, якість та гучність звучання, та те, як владо телевізор може вписатись в будь-який інтер’єр.

Виробник добре проаналізував нішу та виокремив ті моменти в запиті аудиторії, такої як я, якій потрібен мінімалізм зовні, широкі можливості по смарт-функціям та велика діагональ. Але так щоб і картинка була якісною, і коштував телевізор прийнятну ціну.

Переваги:

  • Мінімалістичний дизайн
  • Дисплей 4K
  • Сертифікат TUV Rheinland, що свідчить про низький рівень синього світла і комфорт для очей
  • Якісний звук, висока гучність і можливість налаштування звучання
  • Відсутність затримок при роботі інтерфейсу
  • Компактний, продуманий пульт управління
  • Відсутність проблем з управлінням через Google Assistant, навіть на суттєвій відстані від ТВ

Недоліки:

  • Яскраві діоди по центру нижньої рамки
  • Максимальна частота розгортки – 60 Гц

 

 

 

 

 

 

 

Андрій Лазаускас
Роздрібна вартість – від 16999 гривень
Продукт наданий компанією realme

Источник: SmartPhone.ua

Обсуждение статьи

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

купить телефон в Одесі, Україна