Огляд вентилятора PCCooler Corona з RGB підсвічуванням: 16 млн. кольорів і синхронізація з материнськими платами

07:35, 16.12.2022

PCCooler Corona RGB – вентилятор, який може зайняти місце в системі корпусного охолодження, але і як варіант заміни вентилятора на кулерах PCCooler його також можна розглядати. Деталі по технічним характеристикам та можливостям пристрою розповім в огляді.

Комплектація

Покупець отримує вентилятор у компактній коробці з картону. Антивібраційне кріплення непотрібно, адже на корпусі пристрою, в місцях з’єднання з корпусом ПК, передбачені гумові пом’якшувачі.

Дизайн і Корпус

Вентилятор на огляді майже повністю повторює модель, яка йде в комплекті до кулера PCCooler GI-X2 та деяких інших. Його я вже оглядав, нагадаю, що у нього біла підсвітка. А у моделі на огляді – RGB. Причому підсвічування йде по контуру лише з однієї сторони.

Збірка вентилятора виконана добре. Корпус повністю з чорного пластику, всередині прихований гідродинамічний підшипник.

Лопаті вентилятора загнуті, а їх зворотний бік має хвилеподібні елементи для підвищення ефективності повітряного потоку. На максимальних обертах сила потоку досягає 54.55 CFM (65 фут3/хв).

Можливості

Живиться вентилятор за допомогою стандартного PWM 4pin роз'єму, керується автоматично вашою материнською платою або ви можете самостійно налаштувати оберти через BIOS.
Рівень шуму на прийнятному рівні, хоча при роботі на максимальних обертах підвищується до 31.4 дБ. Але це не дуже критично навіть для корпусів відкритого типу.

Максимальна швидкість обертання 1800 оборотів на хвилину. Мінімальна швидкість, яку показала моя система, - близько 1000 оборотів за хвилину.

Довжина кабелів достатня, щоб підключити і живлення, і синхронізувати світло навіть за стінкою кріплення материнської плати.

Детальні технічні характеристики PCCooler Corona RGB

  • швидкість в діапазоні 1000 – 1800 об/хв ± 10% (регулюється автоматично або вручну користувачем),
  • повітряний потік – до 65 CFM (фут3/хв),
  • мін. стартова напруга 7.5 В постійного струму
  • робоча напруга: 8~13.2 В постійного струму
  • максимальний статичний тиск: 2.15 мм вод. ст.
  • рівень шуму: 8~31.4 дБ
  • розміри 120 х 120 х 25 мм

Підсвічування

PCCooler Corona RGB має акуратне підсвічування по колу на зовнішньому діаметрі. Підсвічуються лише тонкі ділянки кола, загалом їх 4 штуки.

Підключення підсвічування здійснюється через роз’єм 4pin (12В). Тобто підсвічування не адресне, а статичне. Світлодіоди залежні один від одного і не можуть світитися по-різному, отже у вас вийде зробити лише щоб всі вони в один момент світилися лише одним кольором.

Кольори насичені, максимальна яскравість висока. Для налаштування варіанту підсвічування можна придбати контролер з відповідним роз'ємом або підключити вентилятор до материнської плати, як зроблено у мене. На моїй материнці достатньо відповідних портів підключення, а от на вашій може і не бути, тож звертайте на це увагу відразу.

PCCooler Corona RGB підтримує програми для керування підсвічуванням, включаючи ASUS AURA SYNC, GIGABYTE RGB fusion, ASRock Polychrome SYNC, MSI Mystic light RGB.

По частині підсвічування PCCooler Corona RGB відноситься до тих вентиляторів, яким нададуть перевагу більш скоромні користувачі, яким не потрібно, щоб світилось на обидні сторони і одночасно «горіли» лопаті вентилятора.

Висновки

Якщо ви прихильник яскравих корпусів, які мають можливість додати підсвічування, яке привносить покращення не лише в стиль, але і в систему охолодження компонентів ПК, тоді варто звернути увагу на вентилятор PCCooler Corona RGB. Його можна придбати як окремо, так і набором з трьох одиниць.

Пристрій зарекомендував себе надійним та тихим помічником для кулера, а також додав гармонії та синхронності в підсвітку мого ПК. Тож можу рекомендувати не лише окремо вентилятори, але і кулери PCCooler, зокрема модель GI-X2, яка встановлена на моєму ПК.

Переваги:

  • Можливість встановлення на корпусі і на кулерах PCCooler
  • Рівень шуму вентилятора навіть на максимальних оборотах
  • Наявність RGB підсвітки
  • Підтримка синхронізації з материнськими платами
  • Можливість регулювання обертів автоматично та вручну

Недоліки:

  • Підсвічування тільки з одного боку (мінус актуальний лише для тих, хто буде встановлювати на корпус, бо на кулері таке непотрібно)

 

 

 

 

Андрій Лазаускас
Рекомендована ціна – 339 гривен
Продукт наданий компанією EDG GROUP

Источник: SmartPhone.ua

Обсуждение статьи

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

купить телефон в Одесі, Україна