Огляд смартфона Unihertz TickTock: захист по повній та додатковий екран

00:53, 10.03.2023

Unihertz TickTock міг би бути просто непримітним смартфоном, хоч і повному захисті корпусу від пилу та вологи, якби не мав додаткового екрану на тиловій панелі. Це його «фішка» і про неї обов’язково детально розповім у огляді. Також зупинюсь на можливостях процесора Dimensity 700 і кількості балів, яку набрав пристрій в тесті Antutu. Всі подробиці і мої власні враження від Unihertz TickTock дізнаєтесь далі з огляду.

Комплектація

Коробка зі смартфоном Unihertz TickTock не надто яскрава, все найбільш цікаве сховано всередині.

Комплектацією передбачено адаптер USB Type-C OTG для аудіокабелів 3,5 мм,  кабель живлення USB Type-C і зарядний пристрій з максимальною потужністю в 33 Вт. Також виробник поклав в коробку невелику інструкцію та інструмент для видалення лотка під SIM-карти. Користувач може вставити в смартфон або дві сімки, або сімку і картку пам’яті.

Важливі та суперкорисні аксесуари в комплектації: захисне скло з відповідними серветками для протирання перед поклейкою, а також чорний силіконовий чохол.

Дизайн і Корпус

Дизайнери Unihertz вирішили, що прямокутний корпус то занадто нудно і зупинились на формі шестикутника. Краї не надто гострі, пом’якшені резиною на кутах і посилені металом на боках.

TickTock гарантує водостійкість по стандарту IP68. Перевірив – зі смартфоном після зануренням в воду нічого не трапилось, пристрій продовжив працювати як з коробки. Порт Type-C під заглушкою, прокладку додали і лотку SIM карт. Уточню, що стандарт IP68 гарантує безпроблемне перебування пристрою під водою на глибіні до 1,5 м, але не довше 30 хвилин. Падіння з висоти протестував, але використовував не надто жорсткі поверхі.

Пройдусь по елементам корпусу та портам. Зверху інфрачервоний датчик, а знизу роз’єм Type-C під заглушкою.

Ззаду розташовано два модулі камери, один з яких на 48 Мпікс. Але найяскравіший елемент тилової панелі - 1,3-дюймовий круглий кольоровий сенсорний дисплей, який виглядає як екран смарт годинника. Відмічу металеве кільце навколо нього, яке додає відчуття захищеності завдяки тому, що виступає на висоту до 3 мм.

Також позаду логотип Unihertz і решітка, яка приховує один динамік. Сама панель має принт під карбон.

Смартфон завеликий для однієї руки. Габарити 176 x 86 x 15 мм, вага 308 г.

На правому торці розташовані клавіша регулювання гучності та кнопка живлення, яка поєднана зі сканером відбитків пальців.

З іншого боку, поруч із лотком для SIM-карти, дві червоні кнопки. Їх можна налаштувати під себе, причому на декілька варіантів натискання: одинарне, подвійне, довге. З коробки нижня клавіша відповідає за активацію тилового екрану.

По збірці до TickTock у мене зауважень немає. По формі є питання, адже шестикутник то не дуже зручно.

Основний дисплей

Смартфон укомплектований великим, як для захищеного смартфона, екраном. Діагональ 6,5 дюйми, роздільна здатність 1080х2340. Матриця IPS з хорошими кутами огляду і достатнім запасом по яскравості.

Через налаштування користувач може вмикати нічний режим, перемикатись на темну тему, редагувати кольори через MiraVision.

В каплевидний виріз зверху вписали фронтальну камеру на 8 Мпікс. Над екраном, зліва від камери, розмістили індикатор подій та датчики наближення та яскравості.

Додатковий дисплей

Діагональ цього елемента – 1,3 дюйма. Вмикається він з кнопки або подвійним тапом. Яскравість регулюється. Набір функції обмежений наступним переліком:

  • Годинник зі змінними циферблатами. Деякі з них можна змінити безпосередньо на екрані, а інші – через налаштування в смартфоні. Всього їх 16, але можна створити свій.
  • Перемикання музики. Додаток можна обрати в налаштуваннях.
  • Цифровий компас.
  • Камера. Доступна можливість перемикатися на основну та фронтальну. Через налаштування можна обрати роздільну здатність для зйомки.
  • Вивід повідомлень від додатків.

Якщо звикнути, то додатковий дисплей виявляється корисним доповненням до смартфону в захищеному корпусі.

Апаратна складова

Unihertz TickTock працює на базі процесора Mediatek Dimensity 700, який забезпечує достатню продуктивність і можливість зв’язку навіть в 5G мережах.

Оперативної пам’яті 8 ГБ, основної 128 ГБ, графіка Mali-G57 MC2. В Antutu v9.5 пристрій набирає понад 307 тис. балів. Нижче можете бачити скріни швидкості, яку показуює Wi-Fi модуль. Додатково в телефоні є Bluetooth 5.1, NFC і FM-радіо, яке працює лише при підключених навушниках.

Програмно TickTock працює на Android 11 із інтерфейсом користувача, близьким до стандартного. З корисного маємо:

  • Toolbox — це набір інструментів, який містить 15 різних додатків, призначених для шанувальників активного відпочинку, майстрів та бажаючих поекспериментувати.
  • ZazaRemote – для користуванням інфрачервоним датчиком.

В іграх смартфон не пасе задніх, хоча графіку максимальної деталізації і не видає. Спробував швидкі гонки, танки і PubG Mobile – грати комфортно, смартфон не перегрівається, не зависає, не тупить.

Камера

За фотоможливості Unihertz Ticktock відповідає 48 Мпікс. основна камера і 8 Мпікс. фронталка. Причому додатковий дисплей дає можливість робити селфі з основного модулю на всі 48 Мпікс. Це корисна функція, адже з тилової сторони можна увімкнути спалах.

Приклади відзнятого контенту можете знайти нижче. Варіантів режимів небагато, але важливо, що залишили PRO режим.


Фронтальна камера:

Відео основний модуль може знімати в 1920x1080 (Full HD), так само як і фронтальна камера. Для обох доступна електронна стабілізація зображення. Приклади відео нижче:
Як на мене, то контент, відзнятий обома камерами, на рівні «вище середнього», якщо в порівняння беремо захищені смартфони з середнього цінового сегменту.

Акумулятор

Для телефона обрали батарею на 6000 мАг. Хоча зовні складається враження, що всередині мінімум 8000 мАг. Зарядне в комплекті на 33 Вт. Повна зарядка займає до 2 годин.

Витрати батареї при реальній експлуатації наступні (яскравість дисплею 50%):

  • Перегляд відео через Youtube – мінус 14% за годину
  • NeedForSpeed: No Limits – мінус 10% відсотків за 30 хвилин гри

Якщо користуватись пристроєм не більше ніж по 3 годині на день, то заряду вистачить на повних два дні, навіть якщо яскравість дисплею буде виставлена на максимальне значення.

Висновки

Одразу скажу, що Ticktock – це не той смартфон, який підійде кожному. Але для тих, кому телефон потрібен з максимальним набором функцій, включаючи інфрачервоний датчик та пару клавіш з можливістю кастомізації, то пристрій від Unihertz тут має небагато конкурентів.

Його процесора та апаратної складової достатньо для виконання всіх актуальних завдань, які користувач ставить перед смартфоном. Камера добре знімає, а корпус гарантує, що і опинившись під водою продовжить працювати як слід.

Оригінальності та додаткових функцій пристрою надає круговий дисплей на тиловій панелі. Кількість можливостей у нього обмежена, але що мені сподобалось – на вибір велике різноманіття циферблатів. Таке рішення робить Unihertz Ticktock унікальним в своєму сегменті, тому на нього точно варто звернути увагу при виборі захищеного смартфону.

Переваги:

  • Захищений корпус і хороша збірка
  • Додатковий дисплей
  • Додаткова пара клавіш з можливістю налаштування під себе
  • Достатня продуктивність і автономність
  • Інфрачервоний датчик
  • Можливість робити фото з додаткового екрану на дві сторони
  • Чохол та захисне скло в комплекті


Недоліки:

  • Важкий корпус, але метал надає додатковий захист

 

 

 

 

 

 

Андрій Лазаускас
Орієнтовна вартість $249-$299
Продукт наданий представництвом компанії Unihertz

Источник: SmartPhone.ua

Обсуждение статьи

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

купить телефон в Одесі, Україна