Гарнітура Apple Vision Pro дешевшає на вторинному ринку - ціна нижча за офіційну вже на 30-40 %

00:36, 29.04.2024

Лише через 3 місяці після початку продажів флагманської моделі окулярів доповненої реальності Apple, ціни на Vision Pro на вторинному ринку різко знизилися. Ажіотаж навколо гаджета спав швидше, ніж очікувалося, а власники перепродують топову модель окулярів Apple з відчутними знижками.

Перші покупці довгоочікуваних окулярів доповненої реальності Apple Vision Pro, що вийшли в продаж у лютому 2024 року, з розчаруванням виявили, що ціни на новинку різко впали на вторинному ринку, хоча після старту продажів минуло не так багато часу.

Як повідомляє TheVerge, популярні майданчики з продажу вживаної електроніки eBay і Swappa пропонують окуляри Apple Vision Pro місткістю 1 Тбайт із розширеною гарантією AppleCare+ і фірмовим чохлом менш ніж за $3200. При цьому роздрібна ціна такої ж конфігурації на сайті Apple становить понад $5000. Моделі Vision Pro з меншим об'ємом пам'яті (256 Гбайт і 512 Гбайт) також активно розпродаються на майданчиках вторинної торгівлі за ціною близько $2600. Для порівняння, у лютому ентузіасти купували такі ж окуляри за ціною від $3900 і вище.

Ситуація викликала невдоволення серед тих, хто придбав Vision Pro в день анонса, заплативши за пристрій високу вартість. За їхніми словами, вони могли б купити ті самі окуляри на вторинному ринку дешевше на $1000 і навіть більше. Крім того, відсутність спеціальних програм для лояльних шанувальників бренду стали додатковим фактором розчарування.

Тим часом експерти зазначають, що подібна ситуація часто трапляється із запуском дорогих гаджетів. Перші покупці піддаються ажіотажу і готові переплачувати заради престижного статусу одного з перших володарів новинки. Але після появи перших відгуків і спаду ажіотажу ціни швидко повертаються до ринкового рівня.

В Apple поки не прокоментували ситуацію, а аналітики прогнозують подальше поступове зниження цін у міру нарощування виробництва Vision Pro. Однак перші покупці навряд чи зможуть компенсувати свої фінансові втрати.

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини


купить телефон в Одесі, Україна