Операційній системі Microsoft Windows 3.1 виповнилося 30 років

21:29, 11.04.2022

Операційній системі Windows 3.1 виповнилося цього місяця 30 років. Її продажі розпочалися 6 квітня 1992 року. Хоча сама Windows 3.1 представляла лише оновлення Windows 3.0, що вийшла раніше, і проіснувала відносно недовго, вона все-таки внесла кілька значних змін в екосистему.

Для запуску Windows 3.1 був потрібен комп'ютер з 1 Мбайт оперативної пам'яті. На системах з процесорами Intel 80286, зазначених у мінімальних вимогах до ОС, вона працювала погано, тому для ефективної роботи був потрібний чіп Intel 80386. Хоча сама ОС Windows 3.1 поставлялася на дискетах, як альтернатива її також випускали на CD-дисках для дуже дорогих по тим часом дисководів. Тому вона вважається першою ОС Windows, доступною на компакт-диску.

Для Microsoft система Windows 3.1 виявилася успіхом. Компанія реалізувала 3 мільйони копій цієї ОС лише за кілька перших місяців її продажу. Це перша операційна система Windows, в якій з'явився "Реєстр" - централізована база даних, в якій зберігається інформація про всі компоненти та програми комп'ютера. З тих пір він зазнав значної еволюції і, як і раніше, залишається невід'ємною частиною кожної нової версії операційної системи Microsoft.

Іншим важливим нововведенням стала вбудована підтримка системи шрифтів TrueType, що дозволяє масштабувати шрифти, що застосовуються, без необхідності використання сторонніх додатків, таких як Adobe Type Manager. Windows 3.1 включала такі шрифти: Arial, Courier New та Times New Roman у звичайному, напівжирному, курсивному та жирно-курсивному варіантах, а також Symbol (набір масштабованих символів). Шрифти TrueType можна було масштабувати до будь-якого розміру і повертати в залежності від програми.

Також у Windows 3.1 з'явилася можливість переносити ярлики. Наприклад, текстовий файл можна було переносити на ярлик «Друк», що запускало процес друку документа на принтері, підключеному до ПК.

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини

  • Как заблокировать рекламный контент в ChromeКак заблокировать рекламный контент в Chrome18:20 11.04.2022

    Реклама – источник постоянного раздражения и неудобств, который появляется в браузере, закрывая собой нужный контент и замедляя его работу. Специалисты vector media рассказали о том, как отключить рекламу в хром.

  • Курсовое обучение ITКурсовое обучение IT15:11 11.04.2022

    Каждому современнику хочется иметь интересную работу, которая позволит хорошо жить и ни в чем не нуждаться. На сегодняшний день, возможностей в получении высокооплачиваемой работы масса – главное иметь желание учиться.

  • Сервіси для пошуку зниклих під час війниСервіси для пошуку зниклих під час війни23:05 10.04.2022

    Від початку російського вторгнення українці змушені ховатися в бомбосховищах, евакуюватися до більш безпечних регіонів, а декого примусово вивозять російські окупанти.


купить телефон в Одесі, Україна