Абонентам lifecell в роумінгу доступний 5G

21:15, 15.05.2023

Абоненти lifecell у роумінгу в низці країн отримали можливість користуватись  5G-зв’язком, якщо смартфон підтримує цей стандарт.

Через війну багато абонентів lifecell були змушені виїхати за межі України. Мобільний оператор робить все можливе, щоб надавати їм найкращі умови для користування зв’язком.

Відтепер абоненти lifecell в Болгарії, ААвстрії, Фінляндії, Домініканській Республіці, гаджети  яких підтримують  стандарти 5G, зможуть користуватися перевагами нового покоління зв’язку.  Перелік країн, де абонентам lifecell буде доступний новий стандарт зв’язку, постійно збільшуватиметься. П’яте покоління мобільних мереж передбачає високошвидкісну передачу даних без затримок, високу ємність каналів та можливість розвитку сучасних технологій: телемедицини, інтернету відчуттів, тактильного інтернету, безпечного безпілотного транспорту тощо.

Від початку повномасштабного вторгнення рф на територію України lifecell допомагав залишатися на зв’язку українським абонентам за кордоном, зокрема завдяки підтримці закордонних операторів. Так, у межах акцій «Гігабайти без кордонів» оператор надає до 40 ГБ у понад 30 країнах Європи. Наразі понад 500 тис. абонентів отримали більше 30 млн ГБ за цією акцією. В межах акції «Хвилини для України», яка діє в понад 8 країнах, абоненти в залежності від тарифного плану отримують в роумінгу до 300 хв. для дзвінків в Україну та вхідних з батьківщини. Сумарно за акціями «Вхідні дзвінки без додаткової плати», яка діяла в 2022 році в 12 країнах та «Хвилини для України», яка діє і зараз у 8 країнах, абоненти lifecell виговорили понад 12 млн хв.

Щодо розвитку 5G в Україні, нагадаємо, ще в 2019 році lifecell та Ericsson Україна розгорнули демо-сегмент мережі п’ятого покоління та провели успішне тестування швидкості, під час якого було досягнуто пікову пропускну здатність завантаження даних у 25,6 Гбіт/с в діапазоні ультрависоких частот 28 ГГц. У 2020 році оператор розгорнув тестовий сегмент 5G в центральному офісі в Києві, щоб досліджувати можливості технології. Після перемоги України й відновлення зв’язку на деокупованих територіях оператор повернеться до  подальшого планування розвитку і впровадження сучасних технологій зв’язку.

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини


купить телефон в Одесі, Україна