Акції Apple близькі до оновлення чергового історичного рекорду

17:02, 14.12.2023

Після того, як американська монетарна влада вчора зізналася, що обговорює можливість зниження ключової ставки у 2024 році, фондові індекси та курси акцій багатьох американських компаній пішли вгору. У випадку з Apple це призвело до того, що цінні папери завершили торги в середу на позначці $197,96, перевершивши попередній історичний максимум у $196,45, зафіксований наприкінці липня.

Формально, своєї максимальної вартості акції Apple досягали протягом липневої торговельної сесії, тоді вони зросли до $198,23, але надалі не змогли закріпитися на цій позначці. Якщо врахувати, що після закриття вчорашніх торгів курс акцій Apple зріс до $198,53, то в разі збереження такої динаміки під час сьогоднішньої основної торгової сесії ці цінні папери цілком можуть оновити черговий історичний максимум. З початку поточного року капіталізація Apple зросла більш ніж на 50 %, додавши майже $1 трлн, зараз вона сягає $3,08 трлн. Індекс Dow Jones за той самий період зріс лише на 12 %, тож акції Apple безумовно можна вважати фаворитами американського фондового ринку.

Інвесторів, судячи з усього, не бентежать ні невизначеність з подальшою динамікою попиту на смартфони iPhone, які все ще визначають половину виручки компанії, ні відсутність нових яскравих продуктів і послуг, які змогли б служити локомотивом виручки компанії найближчим часом. З найближчих тенденцій, здатних вплинути на курс акцій Apple, слід зазначити прагнення компанії перенести частину виробництва своєї продукції в Індію. За неофіційними оцінками, одних тільки iPhone партнери компанії планують у найближчі два або три роки збирати в Індії по 50-60 млн штук на рік. На бізнес Apple також може вплинути нещодавнє рішення суду в суперечці між видавцем Epic Games і Google, оскільки магазин застосунків останньої з корпорацій визнано органами правосуддя "неправомірною монополією". Власний магазин застосунків Apple і її система платежів за ПЗ є ще більш закритою екосистемою, і якщо статус кво в цій сфері буде порушено, компанії напевно доведеться поступитися частиною виручки.

Теги:Apple

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини


купить телефон в Одесі, Україна