Apple загрожує величезний штраф і заборона на утиск конкурентів через комісії в App Store

16:50, 14.12.2023

Компанії Apple загрожує в Європі великий штраф і припис змінити політику App Store, якою компанія імовірно зловживала, щоб перешкодити конкурентам у сфері служб потокової музики, повідомляє Bloomberg.

Європейські чиновники вносять останні штрихи в рішення щодо практики Apple, яка не дає змоги музичним платформам пропонувати дешевші варіанти підписки в обхід App Store. Apple ризикує отримати штраф у розмірі до 10 % від виручки по всьому світу, хоча ЄС рідко застосовує на практиці покарання такого рівня - зате припис про зміну бізнес-моделі може виявитися доволі жорстким.

Європейські регулятори проводять перевірку на підставі скарги, що надійшла чотири роки тому, від шведської Spotify, яка заявила, що була змушена підвищити вартість своєї щомісячної підписки, щоб покрити витрати, пов'язані з комісією за транзакції в Apple App Store. У лютому Єврокомісія постановила, що ці умови не є необхідними і просто означають більш високі ціни для споживачів.

У відповідь на претензії Apple збирається заявити, що позбавила конкурентів усіх бар'єрів, зокрема, дозволила Spotify та іншим музичним сервісам спрямовувати своїх користувачів до веб-інтерфейсу з можливістю оплатити передплату за базовою ціною без комісії в розмірі 30 %, дізналися джерела Bloomberg. Apple також дозволила адміністраціям цих сервісів інформувати користувачів про альтернативні способи оплати підписки, наприклад, електронною поштою - у Spotify же відповіли, що обмежувальні заходи продовжують діяти, і всі зміни Apple внесла лише "для галочки".

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини


купить телефон в Одесі, Україна