Акумулятори нового покоління: як забезпечити телефону довше життя

14:12, 23.01.2024

Через важливість смартфона в сучасному світі, важливо, щоб він завжди був у робочому стані. Щоб запобігти швидкому розряджанню гаджета в разі тривалого відключення електроенергії, варто звернути увагу на потужність та тип акумуляторної батареї. За належної якості вона забезпечить тривале, комфортне та безпечне користування смартфоном.

Літій-іонні батареї

Пристроями цього типу зараз оснащують телефони недорогі та преміального класу. Серед переваг Li-ion:

  • легкість та компактність;
  • стабільність роботи в різних умовах;
  • велика енергетична щільність;
  • відсутність ефекту пам’яті.

Однак літій-іонні накопичувачі енергії гірше заряджаються на холоді. Тому виробники постійно шукають нові, потужніші пристрої для зберігання енергії у смартфоні.

Літій-полімерні акумулятори

В батареях Li-Poly замість рідкого електроліту використовують полімерний. Через це вони мають гнучку форму та габарити. Літій-полімерні акумулятори забезпечують:

  • безперебійне функціонування смартфона впродовж тривалого часу;
  • економічне енергоспоживання;
  • високу місткість та рівень заряду;
  • здатність працювати в несприятливих погодних умовах.

На жаль, вони потребують спеціального режиму заряджання, тому поки не отримали великого поширення.

Існують також гібридні літій-іонно-полімерні батареї, що поєднують переваги акумуляторів обох типів. Вони міцніші та довговічніші, забезпечують стабільну роботу смартфона впродовж тривалого часу, але дорожчі.

Літій-вольфрамові батареї

Це твердотільні акумулятори нового покоління NanoBolt, які мають достатньо велику поверхню. Вона складається з вуглецевих нанотрубок та вольфраму. Через це вони швидко заряджаються, але тримають заряд довго та можуть зберігати більше енергії, ніж літій-іонні батареї.

Літій-сіркові батареї

Накопичувачі, у яких катодом слугує сірка, можуть стати справжнім проривом та збільшити тривалість безперервної роботи гаджета до 5 днів. Зараз виробники активно працюють у цьому напрямі та вже досягли певних результатів.

Використання сірки разом з літієм дозволяє знизити вартість батареї та вдвічі збільшити її місткість. Під час досліджень акумулятори продемонстрували високу витривалість. Після 200 розрядів їхня місткість залишається на рівні 99%. Тому це джерело енергії розглядають як найперспективніше для сучасних мобільних пристроїв.

Критерії вибору акумулятора

Вибір між різними типами батарей залежить від побажань до потужності та зовнішнього вигляду смартфона. Вивчаючи характеристики різних акумуляторів, слід звернути увагу на:

  • тривалість роботи;
  • швидкість заряджання;
  • безпечність;
  • термін експлуатації.

Середній час автономної роботи найкращих смартфонів зараз складає 15–18 годин. Придбавши гаджет із потужним акумулятором нового покоління, не доведеться постійно носити із собою зарядний пристрій або повербанк.

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини