БігМак за біткоїни — McDonalds у швейцарському Лугано почала приймати криптовалюти

01:42, 05.10.2022

Транснаціональна мережа ресторанів швидкого харчування McDonald's почала приймати біткоїни як платіжний засіб. Щоправда, поки що лише у місті Лугано, яке розташоване поряд з італійським кордоном у Швейцарії та налічує 63 тис. мешканців. Такий спосіб оплати схвалений компанією як своєрідний експеримент.

Журнал Bitcoin Magazine опублікував в інтернеті невеликий відеоролик, що демонструє процес замовлення їжі та оплати за допомогою мобільного додатка з використанням криптовалюти. У відео можна побачити логотип Tether, іншого цифрового активу. Це не дивно, оскільки раніше цього року місцева влада оголосила про намір зробити біткоїн, Tether та LVGA законними платіжними коштами на території міста.

У березні цього міста влада Лугано підписала меморандум про взаєморозуміння з Tether Operations Limited, запустивши цим так званий «План Б». Згідно з цим планом, компанія організувала два фонди: перший є інвестиційним пулом у розмірі $106 млн і призначений для криптовалютних стартапів, другий фонд у розмірі $3 млн призначений для стимулювання магазинів і підприємств по всьому місту до прийняття платежів у криптовалюті.

У рамках цього проекту жителі Лугано зможуть сплачувати податки криптовалютою, а також оплачувати за допомогою цифрових активів паркувальні талони, комунальні послуги, навчання та ін. Очікується, що понад 200 магазинів та підприємств у цьому районі почнуть приймати криптовалютні платежі як засіб оплати своїх товарів послуг.

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини


купить телефон в Одесі, Україна