ChatGPT розлінився і закликає людей працювати самостійно - OpenAI почала розслідування причин

12:54, 10.12.2023

Останніми днями дедалі частіше почали надходити скарги користувачів на те, що ШІ-чат-бот ChatGPT на базі моделі OpenAI GPT-4 став відмовлятися виконувати запити, мотивуючи це тим, що він не зацікавлений у допомозі людям.

Так, у відповідь на прохання надати фрагмент коду, він міг просто дати невеликий фрагмент і запропонувати користувачеві доробити решту самостійно. Причому, за словами деяких користувачів, це робилося найзухвалішим чином, наприклад, іноді бот просто заявляв, що вони цілком могли б виконати всю роботу самостійно - без звернення до ШІ.

У численних постах на сайті Reddit і повідомленнях на форумах розробників OpenAI, що почали з'являтися ще наприкінці листопада, користувачі скаржилися, що система стає менш корисною. Прозвучало навіть припущення, що OpenAI спеціально зробила так, щоб ChatGPT не витрачав час на довгі відповіді на запити і в такий спосіб став ефективнішим з точки зору витрачання обчислювальних ресурсів.

Добре відомо, що підтримка функціонування ChatGPT обходиться OpenAI недешево. У квітні 2023 року дослідники повідомили, що на OpenAI йде $700 000 на день, або $0,36 за запит. За словами галузевих аналітиків, OpenAI доведеться розширити парк прискорювачів на 30 000 одиниць до кінця року, щоб зберегти продуктивність.

В OpenAI повідомили, що обізнані про скарги на ШІ-бот і зазначили, що жодних змін у модель не вносили. "Ми переглянули всі ваші відгуки про те, що GPT4 стає більш ледачим! - написала компанія в соцмережі X. - Ми не оновлювали модель з 11 листопада, і це безумовно не навмисно. Поведінка моделі може бути непередбачуваною, і ми намагаємося це виправити".

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини


купить телефон в Одесі, Україна