Google відклала запуск своєї відповіді GPT-4 на січень - Gemini погано справляється з неангломовними запитами

21:29, 03.12.2023

Google оголосила про перенесення запуску своєї новітньої ШІ-системи Gemini на січень 2024 року. Спочатку планувалося, що запуск відповіді нейромережі GPT-4 відбудеться наступного тижня. Це рішення пов'язане з необхідністю доопрацювання нейромережі для кращої роботи з неангломовними запитами.

На щорічній конференції I/O 2023 корпорація Google анонсувала свою новітню ШІ-модель Gemini, у роботі над якою брав участь співзасновник Google і холдингу Alphabet Сергій Брін (Sergey Brin). За інформацією видання The Information, компанія планувала представити Gemini вже наступного тижня в рамках заходів у Каліфорнії, Нью-Йорку та Вашингтоні, орієнтованих на політиків і законодавців. Однак тепер запуск нейромережі відкладено до січня наступного року.

Рішення про перенесення запуску новаторської ШІ-системи ухвалив генеральний директор Google, Сундар Пічаї (Sundar Pichai). Причиною стала недостатньо надійна робота Gemini із запитами мовами, відмінними від англійської. Підтримка багатомовності є пріоритетом для Google, оскільки вона прагне досягти і навіть перевершити рівень ШІ-моделі GPT-4 компанії OpenAI. За словами джерел, у деяких аспектах Google вже досягла цього стандарту. У листопаді Пічаї заявив, що Google зосереджена на якнайшвидшому випуску Gemini 1.0, прагнучи до створення конкурентоспроможного і передового продукту. Однак на поточний момент компанія все ще працює над фінальною версією Gemini.

Раніше в рамках конференції I/O 2023 корпорація Google зазначила, що Gemini матиме вражаючі мультимодальні здібності, що перевершують можливості попередніх ШІ-моделей. Крім розуміння тексту і зображень, Gemini буде націлена на ефективну інтеграцію з API та іншими інструментами, що зробить її привабливою для розробників різних додатків. Google також повідомила про розробку декількох варіантів Gemini, включно з мобільною версією Gecko, і наголосила, що Gemini створено для підтримки майбутніх інновацій, зокрема функцій пам'яті та планування.

Питання про те, як швидко Gemini буде інтегрована в такі сервіси Google, як Bard, Пошук і Workspace, поки залишається відкритим.

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини


купить телефон в Одесі, Україна