Чому гріється смартфон та як цьому запобігти

22:19, 26.08.2022

Сучасні смартфони за своєю функціональністю стали близькими до комп’ютерів. Вони мають потужні процесори, здатні відтворювати відео, ігри та складні програми. Оснащені великим сенсорним дисплеєм та потужною батареєю. Все це спричиняє нагрівання, яке може злякати власника гаджету.

Основні причини перегріву смартфонів

Люди постійно використовують мобільний гаджет, тож його вихід із ладу – неприємна ситуація. Хоча зараз купити смартфони в Івано-Франківську не проблема, все рівно слід розглянути, чому вони нагріваються та як цьому запобігти.

Є три частини телефону, які можуть перегріватися:

  • процесор;
  • дисплей;
  • батарея.

Кожен з цих елементів нагрівається з різних причин. Якою б вона не була, сильне нагрівання даної техніки може вивести її з ладу. Оскільки процесори в смартфонах, на відміну від комп’ютерів, не обладнані потужною системою охолодження, то велике навантаження спричинює нагрівання. Якщо нагрівання легке, це в межах норми. Але коли смартфон буквально гарячий – це вже недобре і може мати погані наслідки.

Чому перегрівається процесор 

Процесор може нагріватись із двох причин:

  • внаслідок багатьох працюючих одночасно модулів – Wi-Fi, Bluetooth, GPS, мобільні дані, модуль зв’язку;
  • внаслідок високої завантаженості, тобто коли телефон «тягне» багато програм чи одну, але важку для нього.

Щоб запобігти нагріву, не вмикайте одночасно усі модулі, а також вимикайте ті, в яких нема в конкретний момент потреби. Наприклад, не обов’язково залишати на ніч увімкнений GPS.

Сучасні ігри та програми використовують багато енергії та змушують процесор посилено працювати. Як наслідок, він перегрівається. Щоб цього уникнути, не використовуйте програми та ігри, надто важкі для вашої моделі смартфона. В разі нагрівання під час використання необхідних функцій частіше давайте телефону охолонути.

Аби смартфон не перегрівався, варто купувати його в надійних магазинах. Ви можете придбати хороший смартфон на Allo в Івано-Франківську з певністю, що отримаєте якісний гаджет.

Причини перегріву дисплея

Екран нагрівається через довгу роботу на максимальній яскравості. Це також спричинює перегрівання процесору.

Надмірна яскравість шкодить телефону та негативно впливає на зір. Щоб цього уникнути, використовуйте дисплей на середньому рівні яскравості. Вночі краще знижувати яскравість ще сильніше.

Фактори, через які гріється батарея

Батарея перегрівається із двох причин:

  • несправність самого акумулятора, (через це також страждає процесор);
  • ламання кабелю чи блоку живлення.

Несправність батареї проявляється в тому, що вона швидко розряджається та заряджається, змінила конфігурацію. Щоб уникнути перегрівання, потрібно замінити батарею у сервісному центрі або власноруч.

За несправності кабелю та блоку живлення сильно нагрівається сам блок. Якщо ви таке помітили, придбайте новий. 

У будь-якому разі не допускайте сильного нагрівання телефона. Коли довго працюєте на смартфоні, робіть собі та йому перерви на 20 хвилин.

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини