IPhone 15 та інші пристрої: що Apple представить у 2023 році

08:33, 17.08.2023

2023 рік для Apple почався дуже вдало: у січні виробник анонсував нові Macbook Pro, Mac Mini і нову версію великих Homepods. На додаток до великого Macbook Air з 15-дюймовим дисплеєм і оновлення Mac Studio M2, Apple представила свою першу нову категорію продуктів з часів Apple Watch: гарнітуру Vision Pro, яка надійде в продаж наступного року. Цез робило фурор на ринку, адже новини технологій постійно підкидують нам цікаві гаджети, які вже в найближчі роки стануть доступні на ринку.

Основною подією першої половини року, безумовно, є гарнітура Vision Pro, але до виходу її на ринок ще далеко, і це не масовий продукт із ціною в $3500.  Попереду ще друга половина року, яка зазвичай приносить із собою найцікавіші новинки.

Головна подія другої половини 2023 року: iPhone 15 з USB-C

Випуск iPhone 15 має бути головною подією в другому півріччі. Є ознаки того, що Apple внесе деякі серйозні зміни в смартфон. Очікується, що нічого не зміниться з точки зору розмірів дисплея, так що базова модель і модель Pro матимуть екрани з діагоналлю 6,1 і 6,7 дюйма. Dynamic Island, представлений разом з iPhone 14 Pro, ймовірно, буде поширюватися на всі чотири моделі.

Варіанти Pro наступного покоління також будуть оснащені титановими рамками, а не рамками з нержавіючої сталі, і отримають потужнішу камеру з об'єктивом, яка повинна забезпечувати більший оптичний зум. Крім того, тактильні кнопки гучності Pro мають бути замінені на движки Taptic. Подейкують, що цього року Apple вже використовуватиме з'єднання USB-C.

Очікуються Apple Watch Ultra 2, а у iPad – «0»

Планується оновлення розумних годинників. Реальний прорив очікується не раніше 2024 року. Тоді, крім нових сенсорів, можуть з'явитися і нові технології відображення та більша діагональ екрана. На https://sundries.com.ua/tech-gadget/ можете слідкувати за новинами технологій і винаходів у цій сфері.

Великі редизайни iPad Air і iPad Mini або бюджетного iPad відбулися тільки позаминулого і минулого року, тому моделі отримають тільки нові процесори.

Нові чипи Apple M3

Нові чипи M3 в якості наступника покоління M2 також можуть бути представлені протягом цього року. Згідно з інформацією порталу The Information, нове покоління чипів дає змогу використовувати процесори з кількістю ядер до 40, хоча в перших версіях, найімовірніше, буде менше ядер.

Для порівняння: поточний топовий чип Apple M1 Ultra, по перевіреним даним порталу Smartphone.ua, має 20 процесорних ядер. M3 Ultra має забезпечити ще одне значне збільшення продуктивності при збереженні низького енергоспоживання.

Однак залишається під питанням, у яких комп'ютерах буде використовуватися чип M3 цього року. Адже у 2023 році Apple оновила майже всю свою лінійку Mac. Тільки одне очікуване оновлення - це 24-дюймовий iMac, який, як і раніше, заснований на платформі M1.

Реліз iOS 17 і macOS Sonoma очікується восени

На додаток до нового обладнання, оновлення різних програмних платформ перебувають у початковій стадії. Реліз наступних ОС має відбутися в період з вересня по жовтень:

  • iOS 17
  • iPadOS 17
  • macOS 14 Sonoma
  • watchOS 10

Як правило, оновлення ОС для iPhone, iPad і Watch з'являються у вересні, тоді як macOS традиційно виходить трохи пізніше.

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини