Коли виникає необхідність у прийомі противірусних препаратів?

06:32, 02.03.2023

Противірусні препарати можна придбати в будь-якій аптеці, навіть без рецепта. Прийом противірусних засобів може суттєво покращити стан хворого, прискорити процес одужання та знизити ризик виникнення ускладнень. Слід пам’ятати, що пік вірусних інфекцій припадає на осінньо-зимовий період.

Противірусні засоби представлені у великому асортименті, тому самостійно підібрати потрібний препарат може бути складно. Краще за все звернутися до лікаря, який підбере курс лікування в залежності від симптомів хвороби, віку пацієнта та ще багатьох чинників.

Більше дізнатися про противірусні лікарські засоби можна в медичній інформаційній системі Аптека 9-1-1, перейшовши за посиланням https://apteka911.ua/shop/lekarstvennyie-preparatyi/protivovirusnyie. Тут ви знайдете всю інформацію, що вас може зацікавити.

Коли слід приймати противірусні?

У світі існує безліч вірусів, зараження кожним із них має багато специфічних симптомів, тому рішення про прийом даних лікарських засобів повинен приймати лікар. Противірусні препарати показані пацієнтам, що мають наступні симптоми:

  • високу температуру;
  • кашель та біль у горлі;
  • нежить, чхання, сльозотечу;
  • погіршення самопочуття, слабкість та втому.

Противірусні препарати можуть мати дві дії:

  1. Пряму — впливають безпосередньо на вірус та не дозволяють йому розмножуватися.
  2. Опосередковану — допомагають організму виробити імунітет проти конкретного вірусу.

Противірусні препарати допоможуть здолати не лише грип чи ГРВІ, але й гепатит, СНІД, герпес та багато інших захворювань. Слід враховувати, що вірус не має ядра та дуже часто піддається мутації, тому деякі лікарські засоби вже не матимуть ефективності для боротьби з ним. Іноді лікарі призначають противірусні препарати з профілактичною метою, якщо був контакт із хворим чи перед початком сезонного прояву захворювання. Також доволі часто противірусні препарати призначаються дітям, проте у меншому дозуванні.

В якому вигляді реалізуються препарати?

Є безліч форм випуску таких ліків, тому можна підібрати оптимальну з них, враховуючи тип вірусу та форму захворювання.

Дані ліки відпускаються в аптеках без рецепта лікаря, але самолікування може завдати шкоди. Можуть бути наступні реакції організму: нудота, блювання, головний біль, погіршення апетиту, висипання. Тому перед застосуванням краще проконсультуватися з лікарем та ознайомитися з інструкцією.

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини

  • Особливості та переваги систем IP відеоспостереженняОсобливості та переваги систем IP відеоспостереження22:08 27.02.2023

    Створити якісну та довговічну систему відеонагляду простіше всього за допомогою IP-камер. Ці камери мають більший попит, якщо порівнювати з аналоговим обладнанням, через багато причин.

  • Аренда авто без водителя как тест-драйвАренда авто без водителя как тест-драйв23:31 25.02.2023

    Если вы подумываете об аренде автомобиля, но беспокоитесь о дополнительных расходах на водителя, почему бы сначала не попробовать тест-драйв? Вы можете арендовать автомобиль без водителя на день или два и посмотреть, как он вам понравится.

  • Энтузиасты создали гигантский 43-дюймовый ноутбук весом 45 кгЭнтузиасты создали гигантский 43-дюймовый ноутбук весом 45 кг15:32 25.02.2023

    Многие люди согласятся с тем, что 17-дюймовые ноутбуки достаточно большие. Это не относится к авторам YouTube-канала Evan and Katelyn, которые создали огромный работоспособный ноутбук с 43-дюймовым дисплеем.