Квартальні поставки хромбуків знизилися вдвічі

00:29, 30.07.2022

Компанія International Data Corporation (IDC) зафіксувала різке скорочення постачання портативних комп'ютерів під Chrome OS: за підсумками другого кварталу поточного року відвантаження таких пристроїв скоротилося більш ніж удвічі порівняно з тим самим періодом 2021-го.

У період із квітня по червень включно, за оцінками, у глобальному масштабі було реалізовано приблизно 6,0 млн хромбуків. Для порівняння: роком раніше продажі становили 12,3 млн одиниць. Таким чином, відзначено 51,4-відсоткове падіння.

Аналітики відзначають, що картина, що спостерігається, частково пов'язана зі зниженням попиту в освітньому сегменті. Тим не менш, постачання хромбуків все ще перевершують значення, що спостерігалися до початку пандемії.

Найбільшим гравцем галузі є Dell Technologies, частка якої протягом року збільшилася з 14,7 % до 25,5 %. На другому місці знаходиться Acer Group, яка зміцнила позиції з 15,4% до 22,6%. "Бронза" дісталася Lenovo з результатом 19,4% проти 20,4% роком раніше.

На четвертому місці знаходиться НР, що різко здала позиції: частка компанії за рік звалилася з 35,2% до 15,6%. Замикає п'ятірку Samsung з 6,2% проти 7,0% у другому кварталі 2021 року.

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини


купить телефон в Одесі, Україна