Microsoft відкриє центр розробки ШІ в Лондоні під керівництвом Джордана Хоффмана

22:43, 08.04.2024

Microsoft оголосила про створення центру штучного інтелекту (ШІ) в Лондоні, який очолить Джордан Гоффман (Jordan Hoffmann), видатний учений у сфері ШІ зі стартапу Inflection AI. Цей крок став частиною стратегії Microsoft з розвитку споживчих ШІ-технологій і зміцнення позицій у перегонах за домінування в цій галузі.

Оголошення про створення центру прозвучало за три тижні після того, як генеральний директор Microsoft Сатья Наделла (Satya Nadella) представив новий підрозділ ШІ для споживачів. Він був створений під керівництвом засновників Inflection AI, зокрема Мустафи Сулеймана (Mustafa Suleyman) - співзасновника компанії Deepmind, яка стала частиною Google у 2014 році.

Наделла згадав, що кілька членів команди Inflection AI приєдналися до нового підрозділу ШІ в Microsoft. Тепер стало відомо, що одним із них став Гоффман. Він почав свою кар'єру 2020 року як науковий співробітник у Deepmind, а потім перейшов у Inflection AI. Цей стартап привернув увагу Microsoft минулого року, коли корпорація інвестувала в нього кошти.

У своєму блозі Сулейман назвав Хоффмана винятковим вченим та інженером у сфері ШІ. Хоффман очолить лондонський центр, де розроблятимуться мовні моделі, відповідна інфраструктура та інструментарій. Сулейман, який безпосередньо підпорядковується Наделлі, підкреслив значущість цього кроку для Microsoft.

Компанія планує найближчим часом оголосити про нові вакансії для залучення фахівців зі ШІ-сфери. Очікується, що вони приєднаються до Гоффмана в офісі Microsoft у Паддінгтоні. Це посилить позиції компанії з розробки інноваційних технологій і підтримки ШІ-екосистеми.

Велика Британія вважається однією з провідних країн світу за обсягом інвестицій у дослідження в галузі ШІ, поступаючись лише США та Китаю. Microsoft заявила, що найближчими трьома роками інвестує в цей регіон $3,15 млрд з метою розширення площі своїх центрів обробки даних і навчання понад мільйона осіб для ШІ-економіки.

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини


купить телефон в Одесі, Україна