Microsoft вірить, що ноутбуки з SoC Snapdragon X Elite перевершать MacBook Air на SoC M3

13:03, 09.04.2024

Уже найближчими місяцями на ринок вийдуть перші ноутбуки з Windows і SoC Snapdragon X Elite/Plus. Microsoft вважає, що такі ПК перевершать ноутбуки Apple на основі SoC M3.  

У цьому разі мається на увазі перевага за класичною продуктивністю, а також за продуктивністю в завданнях штучного інтелекту. Нагадаємо, новій платформі Qualcomm приписують продуктивність у 70-75 TOPS, тоді як у Apple M3 вона в рази нижча.

 

Microsoft настільки впевнена у нових платформах Qualcomm, що планує провести низку демонстрацій, які покажуть, наскільки ці SoC швидші за M3 у MacBook Air, у класичних завданнях CPU, у прискоренні ШІ та навіть емуляції додатків.  

У внутрішніх документах Microsoft каже, що ці нові ноутбуки матимуть швидшу емуляцію додатків, ніж Rosetta 2! Нагадаємо, фактично саме Rosetta дозволила Apple створити настільки успішні продукти, що поєднують архітектуру Arm і звичайну macOS. І саме емуляція була проблемою для попереднього покоління ПК з Windows Arm.   

Microsoft планує випуск майбутніх мобільних ПК Surface Pro 10 і Surface Laptop 6 з SoC Snapdragon X Elite замість CPU Intel Core Ultra, що вже досить показово.

До речі, є й інформація про досить важливу функцію Windows 11, яка покладатиметься саме на блоки NPU. Мова про AI Explorer. Це більш сучасний аналог функції Timeline, яка свого часу з'явилася в Windows 10, а потім була видалена. Функція дозволяє переглядати історію всієї роботи користувача з ПК. AI Explorer нібито працюватиме з усіма додатками, а обробка відповідних даних відбуватиметься саме на NPU.  

Презентація Microsoft відбудеться 20 травня.

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини


купить телефон в Одесі, Україна