Midjourney тепер можна показати персонажа, щоб він повторював його на генерованих зображеннях

22:08, 12.03.2024

Заснований на штучному інтелекті генератор зображень Midjourney 6, доступний зараз тільки в рамках альфа-тестування на платформі Discord, запропонував нову функцію "зразок персонажа" (Character Reference), що дає змогу зафіксувати один образ на різних створених платформою зображеннях.

Щоб задати зразок, користувач Midjourney може вказати одне або кілька посилань на картинку з персонажем, який його цікавить, або завантажити його на платформу, і генератор враховуватиме ці дані під час отримання команди. Адміністрація сервісу зазначила, що нова функція призначається насамперед для персонажів, створених ШІ. "Для реальних людей/фотографій вона не призначена", - заявив адміністратор Midjourney Discord і додав, що це, "швидше за все, спотворить їх, як це роблять звичайні запити на зображення".

Але користувачі платформи, звичайно, не змогли не спробувати. Один із них завантажив як зразок фотографію футбольної зірки Кріштіану Роналду (Cristiano Ronaldo), і результати справді сильно нагадували відомого спортсмена. Функція поки що тестується, але вже демонструє переконливі результати: доступний також параметр "сили" (strength), тобто ступінь відповідності зразка і результату генерації.

Нова функція викликає два протилежних етичних питання. З одного боку, можливість задати зразок персонажа полегшить недобросовісним користувачам створення переконливих діпфейків. З іншого, виключення відсилань на роботи художників може викликати проблеми з авторськими правами, якщо користувачі захочуть комерціалізувати або опублікувати творіння Midjourney.

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини


купить телефон в Одесі, Україна