Signal і Threema відмовилися додавати сумісність із WhatsApp

21:08, 11.03.2024

Відповідно до "Закону про цифрові ринки" (Digital Markets Act, DMA), компанія Meta повинна забезпечити своїм сервісам WhatsApp і Facebook Messenger можливість обмінюватися повідомленнями зі сторонніми месенджерами. Однак представники орієнтованих на приватність платформ обміну повідомленнями Signal і Threema заявили, що не зацікавлені в цьому.

Хоча сумісність із WhatsApp дозволила б Signal і Threema помітно розширити аудиторію, обидві компанії відмовляються розвивати цей напрямок. "Ми не збираємося знижувати наші найвищі стандарти конфіденційності - навпаки, ми зацікавлені в їхньому поліпшенні. Робота з Facebook Messenger, iMessage, WhatsApp або навіть Matrix призвела б до погіршення захисту даних", - сказала президент Signal Мередіт Віттакер (Meredith Whittaker).

Згоден з нею і представник Threema: "Основна проблема в тому, що у нас інші стандарти конфіденційності та безпеки даних. Ми не можемо і не станемо відступати від них - це основа ідеології Threema".

Незважаючи на те, що WhatsApp підтримує наскрізне шифрування за застосовуваним у Signal і Threema протоколом Signal, у нього немає просунутого захисту метаданих, що вказують, хто, коли і кому відправляв повідомлення. Обидві компанії підкреслюють, що закритість коду WhatsApp не дає змоги встановити, як саме обробляються дані користувачів.

Крім цього, зацікавленим у співпраці з WhatsApp компаніям доведеться підписати угоду, за якою вони зобов'язуються застосовувати ті самі стандарти наскрізного шифрування, що додатково знижує привабливість такої співпраці.

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини

  • Українці найчастіше накопичують гроші в Конвертах на добрі справи та фінансову подушкуУкраїнці найчастіше накопичують гроші в Конвертах на добрі справи та фінансову подушку18:42 03.03.2024

    Клієнти ПриватБанку, що активно приєдналися до бета тестування нової послуги розумних накопичень “Конверти”, найчастіше відкривають ”Конверт” для збору коштів на допомогу ЗСУ, інші добрі справи та створення власного фонду накопичень.

  • Что такое цифровой отпечаток браузера?Что такое цифровой отпечаток браузера?22:49 28.02.2024

    Каждый клик, каждая прокрутка, каждое взаимодействие оставляет след в интернете — фингерпринт. Но что именно представляет собой цифровой отпечаток браузера, какую информацию он содержит и можно ли его скрыть? Отвечаем на все вопросы в статье.

  • Відкривають код Дії. Уряд ухвалив постановуВідкривають код Дії. Уряд ухвалив постанову22:41 15.02.2024

    Тепер код Дії зможуть використовувати розробники з інших країн та на його основі робити свої застосунки. Іноземні колеги побачать, наскільки якісні державні продукти ми створюємо.


купить телефон в Одесі, Україна