Найбезпечніші шини у світі: розміри та виробник мають значення

22:14, 27.03.2024

Президенти, міністри, високопоставлені урядовці, королівські сім'ї, Папа Римський і безліч дуже заможних людей - усі купують доволі незвичні, але безпечні авто, що мають специфічні шини. Їхні автомобілі та встановлені на них покришки мають забезпечувати їм абсолютну безпеку, хоча для звичайних людей зимова, всесезонна та літня шина розміру 225 65 r17 від брендів Continental, Bridgestone, Michelin, Pirelli, яку встановлюють на Mazda CX-5, Nissan X-Trail, Lexus NX, Toyota RAV4 та інші компактні позашляховики, також вважається прекрасним вибором.

Шини в броньованих лімузинах

Щорічно продається близько тисячі бронеавтомобілів, призначених для цивільного ринку, причому не тільки лімузинів, а й позашляховиків і кросоверів. Клієнтами є як державні діячі, так і вимогливі до безпеки бізнесмени, і зірки шоу-бізнесу.

Бронеплити, що захищають двигун і паливний бак, багатошарові, броньовані вікна, стійкі до куль, посилення в підлозі, завдяки яким машина витримує вибух до 7 кг тротилового еквівалента, броньовані двері масою близько 200 кг кожна. Це лише деякі з фішок, доступних на цих броньованих лімузинах. Але річ у тім, що є ще колеса і покришки, які не можна просто захистити від небезпеки. Ба більше, якщо за створення броньованих лімузинів відповідають спеціалізовані компанії, то "броньовані автошини", як і раніше, залишаються прерогативою шинних компаній, а їхнє вдосконалення є результатом наукового прогресу, знань і досвіду їхніх конструкторів. Це доступно всім, але дорожче звичайних шин. Йдеться про шини Run Flat, які дають змогу продовжувати рух навіть після проколу або іншого пошкодження:

  1. У 1934 році компанія Michelin представила шину для військових і спеціалізованих автомобілів, таких як броньовані вантажівки, що перевозять гроші. Під покришкою знаходилося "страхувальне кільце", яке брало на себе навантаження після її проколу і давало змогу від'їхати від небезпечної зони.
  2. Того ж року Goodyear представила власну технологію LifeGuard - в її основі була вбудована, додаткова нейлонова камера.
  3. Після війни компанія Goodyear також просунула вперед розробку автошин Run-Flat - у 1955 році вона створила модель із внутрішньою пластиковою вставкою (Captive Air Shield). Пізніше цей винахід було застосовано до моделі Double Eagle, яка продавалася під гаслом "шини з вбудованим запасним колесом". Після проколу машина могла проїхати до 160 км зі швидкістю майже 80 км/год.

"Звір" Барака Обами

Cadillac One Барака Обами називають "Звіром" - його двері і кузов завтовшки близько 20 см, важить машина понад 8 тонн, спалює понад 60 літрів (!) на сотню км/год, навіть забезпечує своїх пасажирів киснем і кров'ю для можливого переливання.

Шина для Cadillac One поставляє американська компанія Goodyear. Саме модель Goodyear Regional RHS, тобто вантажні шини (розмір 285/70 R19.5). Втім, з урахуванням габаритів і ваги "Звіра" такий вибір гуми цілком зрозумілий. За словами Goodyear, вони посилені кевларом, що робить їх більш стійкими до розривів і навіть до шипів. А якщо цього було недостатньо, використовувалася система run flat, розроблена у співпраці з Hutchinson Industries. Сталеві обода на колесах дають змогу рухатися з нормальною швидкістю не тільки за умови проколу всіх коліс, а й за повного завантаження автомобіля.

Англійська королевська сім’я - італійські шини

Bentley State Limousine випускався тільки у двох екземплярах, вартість одного оцінюється в 10 мільйонів фунтів стерлінгів. Автомобіль оснащений армованими кевларом шинами Pirelli Scorpion Zero (також із застосованою системою Run-Flat) і є єдиним типом Bentley, який на заводі оснащується автошинами італійської марки.

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини

  • Ортопедичні матраци з латексним наповнювачемОртопедичні матраци з латексним наповнювачем21:24 27.03.2024

    Здоровий сон – запорука міцного здоров'я та активності. Правильне облаштування зони для відпочинку дозволить відновити сили в максимально комфортній атмосфері. Ортопедичні матраци з наповнювачем із латексу забезпечать зручне положення тіла з урахуванням анатомічних особливостей.

  • Робота зі смартфона: які характеристики обрати при виборіРобота зі смартфона: які характеристики обрати при виборі19:46 26.03.2024

    В сучасному світі, де гнучкість і мобільність стають ключовими аспектами професійного життя, можливість виконувати свої робочі обов'язки з будь-якої точки світу стає все більш актуальною.

  • Прес для макулатури: особливості та принцип роботиПрес для макулатури: особливості та принцип роботи19:34 26.03.2024

    Ефективна переробка сировини важлива в сучасному світі. Саме тому, необхідне обладнання для підприємств та комерційних об’єктів, які мають справу з великою кількістю паперових відходів — це прес для макулатури.


купить телефон в Одесі, Україна