Найбільше скорочення в Google за всю історію - компанія звільнить 12 000 осіб

13:23, 21.01.2023

Генеральний директор Google та материнської компанії Alphabet Пічаї Сундар (Pichai Sundar) анонсував наймасштабніше скорочення персоналу за всю історію компанії. У своєму листі до працівників він сказав, що корпорація Google наймала співробітників для «економічної реальності, відмінної від тієї, з якою ми стикаємося сьогодні», і що звільнення — це спроба відповідати «найвищим пріоритетам Google як компанії».

Материнська компанія Google — Alphabet — за 2021 та 2022 роки збільшила кількість працівників на 24%, зараз компанія скоротить 12 тис. осіб — близько 6% робочої сили. Пічаї Сундар висловив у своєму листі жаль із цього приводу і заявив, що це було «важке рішення».

Водночас компанія підсолодить пігулки тих, кого торкнуться звільнення. Так, працівники Google у США отримуватимуть зарплату протягом усього періоду (60 днів). Їм також обіцяно вихідну допомогу у розмірі 16-тижневого окладу плюс оплата двох тижнів за кожен рік роботи в компанії, виплата премій за 2022 рік, компенсація невикористаної відпустки, оплата 6 місяців медичного обслуговування після звільнення. В інших країнах Google звільнятиме працівників, дотримуючись «місцевої практики».

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини


купить телефон в Одесі, Україна