Нейромережа Google Gemini 1.5 Pro набула слуху

23:05, 09.04.2024

З черговим оновленням велика мовна модель Google Gemini 1.5 Pro отримала "вуха": як вхідні дані вона тепер сприймає завантажувані аудіофайли. Тепер ШІ може підготувати зведення пресконференції без її текстової розшифровки. Нові функції додалися і в генератор зображень Imagen 2.

Під час заходу Google Next компанія оголосила, що Gemini 1.5 Pro стане доступною для громадськості через хмарну платформу Vertex AI для розробки застосунків штучного інтелекту. Зараз більшість користувачів може працювати з моделями Gemini через однойменний чат-бот. Найпотужніша з них, Gemini Ultra, доступна з платним чат-ботом Gemini Advanced - вона підтримує довгі запити, але поступається Gemini 1.5 Pro у швидкості роботи.

Нові можливості також отримав генератор зображень Imagen 2 - тепер він може додавати елементи на готові зображення або видаляти їх. На всіх картинках, які створює Imagen 2, тепер ставиться цифровий водяний знак SynthID, який вказує на їхнє походження під час перевірки спеціальним інструментом, але залишається невидимим для людського ока.

Google додала, що вивчає способи узгоджувати відповіді ШІ з видачею пошукової системи, щоб надана ним інформація була актуальною. Це не завжди можливо для великих мовних моделей, і іноді навмисно: компанія, наприклад, не дає змоги Gemini відповідати на запитання, пов'язані з виборами у США.

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини


купить телефон в Одесі, Україна