Ось чому нові мобільні телефони мають жити довше попередніх моделей

14:10, 24.01.2023

Світлина trang tran з сайту Pixabay

Сучасні смартфони найвитриваліші з усіх створених смартфонів.

Технологічний прогрес дає змогу розробляти смартфони витривалішими та стійкішими потрапляння в них крапель води, а завдяки інноваціям на кшталт стійкого до ударів скла (Gorilla Glass) люди вже почали забувати про телефони, які «жили» не довго.

Іншими словами, сучасні смартфони разюче відрізняються від перших моделей, що побачили світ 15 років тому. Якщо дуже пощастить, то поточним пристроєм можна користуватися ще років 15.

Розглянемо декілька нових характеристик, які подовжують життя смартфонів проти попередників.

Витриваліші матеріали

Сучасні мобільні технології дають нам змогу робити набагато більше речей через власний пристрій, як порівнювати з тим, що було ще років 10 тому, але разом із цим зросла кількість небезпек невдалого використання таких пристроїв.

Ви можете впустити телефон, коли демонструватимете якесь відео у TikTok друзям або святкуватимете рідкісний виграш у мобільних слотах. Є безліч причин, через які сучасні смартфони мають бути витривалішими за своїх попередників.

Виробники розв'язують цю проблеми в різні способи. Наприклад, підвищують витривалість матеріалів, що використовуються для виробництва смартфонів. «Gorilla Glass» – це не новинка, але у 2023 році компанія «Corning» обіцяє максимально зміцнити екрани телефонів за допомогою Gorilla Glass Victus 2. Уперше в історії екран телефона має витримати падіння з висоти талії (або 1 метра) на бетонну підлогу – чи не найтвердішу поверхню – «зустріч» із якою важко витримати. Такі надзвичайно витривалі екрани встановлюватимуться в нових Galaxy S23.

Використовувати зроблені з переробленої сировини матеріали стає так модно, що навіть виробники телефонів, нарешті, долучилися до боротьби проти зміни клімату. Чи не в кожній лінійці телефонів скоро будуть пристрої, виготовлені з перероблених матеріалів або телефонів, які виробник переробив самостійно.

Людство сподівається, що невдовзі люди перестануть викидати пристрої в ідеальному стані, а й надалі користуватимуться ними чи «передадуть» їх іншими користувачам через програми обміну з доплатою (trade-in).

Самостійний ремонт

На торішній презентації iPhone 14 компанія «Apple» знову нас вразила. Зовні телефон не відрізняється від попередника, але розміщення його внутрішніх компонентів дає користувачам змогу відкривати пристрій із боку екрана чи задньої частини. Це стало справжньою революцією в методах ремонтування iPhone, адже це дуже важко робити не підготовленим людям. Але тепер замінити батарею чи розбитий екран буде набагато простіше.

Ба більше, компанія «Apple» потішила своїх фанатів у Великій Британії та Європі обіцянкою розширити програму самостійного ремонтування пристроїв у 2022 році. Авжеж, початківцям краще звертатися до спеціалістів, а от досвідченим користувачам буде набагато легше замінити певні частини пристрою, адже тепер стали доступні докладніші посібники з ремонту.
І не тільки «Apple» полегшує процес ремонтування технологічних пристроїв. Компанія «Microsoft» також пообіцяла розширити перелік запасних частин та посібників для ноутбуків та планшетів.

Тепер, коли користувачі з досвідом роботи з технологічними пристроями мають нові матеріали та знання, мобільні пристрої «житимуть» довше, набагато довше, ніж іще кілька років тому, коли середня тривалість користування пристроїв становила 4,2 роки.

Довший строк придатності батареї

Ви не помічали, що з роками строк роботи пристрою від батареї поступово зменшується? Це тому, що після 500 циклів заряджання максимальна ємність батареї телефонів падає до 80% початкового значення, а разом із нею і строк придатності батареї.

Частково цю проблему можна розв'язати через заміну батареї. Але і виробники телефонів намагаються знайти способи збереження строку придатності батареї на початковому рівні. Яскравим прикладом є OnePlus 10T, ємність батареї якого падає до 80% від початкового значення лише після 1 600 циклів заряджання, а це подовжує середній строк придатності батареї до 6,5 років мінімум.

Але й тут іще багато роботи. «OnePlus» – це одна з небагатьох компаній, які рішуче намагаються подовжити строк придатності батарей, але навіть моделлю 10T можна буде користуватися впродовж 4 років через цикл оновлення Android.

Проте, переваг у сьогоднішніх користувачів смартфонів набагато більше проти них самих 10 років тому. Можливості самостійного ремонтування в поєднанні з витривалішими телефонами та батареями знаменує початок нової доби мобільних пристроїв із меншим впливом на довкілля.

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини